UK>Merge bine afacerea

Mai bine nu se putea. Lumea zice că e de la schimbarea de politică către tăierea de taxe pentru… pentru ăștia ca mine – nu pentru mine, că eu am propriul cuțit.

Dar, aparent, fără taxe înseamnă mai puțini bani la buget și brusc cumpărătorii de obligațiuni de stat , sponsorii împrumutului public continuu, în mare fonduri de pensii, au pus frână și au cerut dobânzi mai mari – aka, s-au oprit din cumpărat.

Treaba e mai complexă și cu un ciclu care se autoexcită, așa că banca națională, Isărescul lor, cum ar veni, au sărit cu niște bani pe masă și-au cumpărat ei din datorii să nu se întoarcă masa pe dos.

Asta înseamnă că peste vreo 5 săptămâni mai crește dobânda de referință, ochiometric așa, pe la 4-5%, dacă treaba cu banca națională merge bine. Deja aud niște cărămizi de la casă cum îmi crapă că tot mă întreba cineva,

Nu, nu prea-mi pasă. Am credit, dar… si rată fixă până în 26. Să crească dobânzileeeeeee…

6 Replies to “UK>Merge bine afacerea”

 1. Citez un comentariu: ‘Noile reguli fiscale arata foarte bine pentru bogați și cei care trăiesc din companii, nimic de plâns din partea mea mă gândesc doar la saracii care trebuie să aleagă între mâncare și căldură, ei n-au primit decât inflatie.
  Probabil asta-i noua ordine mondiala, te descurci trăiești pe picior mare, vrei trăi liniștit cu job la patron lași nivelul de viață mai jos spre supraviețuire.
  Au făcut ăștia niste baremuri de-o sa ajungem să plătim zero taxe pe firme in timp ce puleanul de rand o să-și numere bolintaii că să-și ia o shaorma.’

 2. Nu mai zic nimic (•‿•) ca sa nu se inteleaga gresit.

  Doar atat: am citit pe undeva ca Englitera e in prag de acord cu FMI-ul( la fel ca Pakistanul de ex). Adica sa intre sub supraveghere financiara.

  Multe tari occidentale au un grad de indatorare mare sau foarte mare. Tuturor le-ar surade un razboi.

 3. Au făcut ăștia niste baremuri de-o sa ajungem să plătim zero taxe pe firme in timp ce puleanul de rand o să-și numere bolintaii că să-și ia o shaorma.’

  Sunt de acord cu problema. Cand ai vazut ultima data omul de rand sa protesteze impotriva taxelor mari, sau mici pe corporatii si sa ia atitudine, cum iau , de exemplu, pentru faptul ca li se impune sa se vaccineze?

  Tuturor le-ar surade un razboi.

  Nu cred ca chiar tuturor. Si asta suge, ca principiu.

 4. Adica 19% corporate tax e mic ?! E drept crestere la 25% era ceva insa parca se discuta de treapte gen primii 50k profit se impozitau cu 19% si ce depasea mai mult.

  Masura cu cresterea pragului de impozitare pt salariati de la 50k la 80k mi s a parut dinamita dar a disparut peste noapte, nu mai apare in program. Si asa pare pe faras domnu, am citit n articole cu cetateni suparayi ca nu mai pot sa ia mortgage.sau ca le cresc ratele, toti il injura de mama. N am vazut articolul cu FMI insa cred ca e dupa colt.

 5. Dada, le ar surade un razboi dar sa moara altii. Si pe cine trimiti in lupta ca nu mai ai colonii iar hipsterii locali, well cred ca prefera prin parcuri cu sacu de dormit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.