Șantajul cu schengenul

Retorica s-a schimbat un pic anul ăsta. Parlamentarii de la UE au cerut admiterea României ( și Bulgariei ) , președintele consiliului european susține asta și se joacă pe final de an. Rapoartele MCV au arătat mereu ceva probleme de corupție și de justiție, dar uite că acuma retorica se schimbă din căciuleala că ”hai, că o să ne îndreptăm” în ”ce, bă, jegoșilor, nu vreți să ne primiți și pe noi în clubul marilor corupți, ne țineți aici la sămânțari?”.

E foarte bine că se pune problema așa.

Sunt depășite de mult fondul și standardele de acces în Schengen – dacă Grecia și Malta sunt, hai să nu ne căcăm pe noi. România are darul de a se face de râs cu căcaturi pe care alții le bagă mai bine sub preș și la asta, da, mai e de lucrat, dar altfel e OKish, din punctul ăsta de vedere. Din rapoartele MCV făcute de europeni, nu că zic eu.

Olandezii , principalii care se opun , sunt niște jegoși pentru asta. Nu e că vor portul Constanța, că plm, ci că șantajează România cu alte interese. Rareș Bogdan, deși a avut un discurs destul de lipsit de diplomație în parlamentul european, amenințând cu șantaj pe față ( pula mea, așa suntem noi românii, de la țară), în loc să spună că ”băi, dacă ne băgați în schengen o să meargă traficul economic mai bine uns prin vămi , altfel ne e mai complicat, că trebuie să vă controlăm, ia amenințat că-i bagă direct la coadă” – avut dreptate. Doar că exprimat greșit, în pula mea. AIA TREBUIA SĂ FACĂ România și până acum, să facă controale ca la balamunc, în special pe companiile țărilor care s-au opus.

Orice trafic de natură business, sau economică pentru ING, Heineken ăștia, trebuia futut la frontiere până le mergeau olandezilor fulgii – făcut totul ca la carte – și subliniat că noi vrem să fie bine la toată lumea, nu ca țăranii, dar în fine, ăștia suntem.

Și până la admitere, ia , coaie, luați aici non-schengen, dacă aia vreți – p-aici nu se trece decât cu roaba de acte, cum le place la europeni. Și dacă e roaba de acte, trebuie toate verificate, pe loc, nu mergem pe încredere, că CINE ȘTIE CE GĂSIM.

Sunt curios dacă au coaie .

Până una alta, la coadă la Schengen , stăm noi romulanii pe ieșitoare, ca fraiereștenii. Când am trecut eu eram 8742648732 de mașini pe 6 benzi și două ghișee. Cineva n-a înțeles ceva din schema asta.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
1 year ago

Din ce am înțeles ar fi fost ceva discuție în care s-a explicat că tot ce vine din Ucraina si intră în Eu prin Ro o să cam aibă de așteptat mult spre foarte mult ca sa fim siguri ca Eu o să fie in siguranță. Fix pe principiul asta ne imputați ia uite ce serioși și cinstiți putem sa fim!

Ronnie
Ronnie
1 year ago

nu inteleg de ce nu se detaseaza vamesi spanioli, olandezi, suedeji etc in punctele de control romanesti pentru supervizare si training daca tot nu au incredere

cat despre vama Ukr cu Ro uite mai jos un exemplu
https://www.g4media.ro/au-fost-achitati-definitiv-vamesii-de-la-vama-siret-acuzati-de-procurori-ca-luau-spaga-cu-galeata-exista-o-singura-condamnare-5-luni-cu-suspendare-pentru-dare-de-mita-interceptarile-telefonice.html

Catalinx
Catalinx
1 year ago

@Ronnie – cand lucrezi cu incompetenti. Citez>

Prin urmare, întreg dosarul instrumentat de procurorii DNA a fost desființat în timpul procesului, fie pentru că nu s-a putut dovedi comiterea infracțiunilor, fie pentru că faptele s-au prescris.

tot ce vine din Ucraina si intră în Eu prin Ro o să cam aibă de așteptat mult spre foarte mult ca sa fim siguri ca Eu o să fie in siguranță.

Asa cum si trebuie sa fie.

Fery
Fery
1 year ago

Mai fain e cum au desprins decizia in cazul croatiei de duo-ul fantoma ro+bg. ca sa nu fie dubii ca croatii intra soto. aia deja au inceput sa demonteze vamile cu slovenia lol, la unison cu adoptarea euro. intrati ultimii in 2013.
motiv pentru care ma astept sa ii lase pe fratii petrusi sa mai suga pula un pic pe la antreu asa.
iti poti imagina ce retele de spaga si contrabanda se naruie daca trebe aia sa desfiinteze vamile cu ungaria? ce faci cu gramezile alea de bani ascunse in cusca cainelui?