Dacă ajungi prin Frankfurt, dă un ochi

La muzeul de istorie naturală.

Da, treaba asta evident nu e pentru toată lumea, eu care locuiesc la 60 de mile de Londra și nu am ajuns să văd niciun muzeu din cele interesante de acolo – dar promit. .

Eu sunt un ignorant și e un motiv bun să îmi arunc țărână in cap cu lopata.

Am lucrat pe proiect în orașul ăla, aveam biroul la 10 minute pe jos de muzeul ăla și jur că nici nu știam că există.

L-am văzut întâmplător în 2015, cu soția, când aveam o conexiune foarte lungă înspre Zanzibar și timp de omorât. Absolut întâmplător am ajuns acolo și mi-am promis atunci că  le vine randul și copiilor. In 2015 copiii erau, cum să spun eu, unul de-abia născut iar pe cealaltă n-o durea nicăieri de muzee la vârsta aia.

Anul ăsta a venit vremea să fac ce am promis. Aveam câteva ore de spart din nou în drumul dinspre Germania spre Belgia cu mașina și am făcut un detour la Frankfurt special pentru asta. Și pentru ca să încerce copilul cel mare o șaorma doner kebap de la turcaleți, că seamănă cu mine un pic la gusturi culinare.

Dar pentru muzeu, am zis !

Inițial că nu , că nu le place , că ce ne pierdem timpul a acolo și după aia nu le mai puteam da afară de-acolo, reacție generală de la cea mai mică până la mă-sa mare.

Am sa torn câteva poze aleatoare și pe urmă o să zic câteva cuvinte care mă interesează pe mine.

Sunt acolo păstrate toate vietățile pământului , inclusiv fosile originale de Arheopterix, fosila care face dovada originii păsărilor din reptilieni. Dacă îți place biologia orișicât de puțin, ce e aici e mină de aur.

Pe mine m-au impresionat în schimb craniile de exemplare de om de-a lungul istoriei evoluției lui. Vag știu generațiile și informațiile de bază, dar nu văzusem undeva fizic cum arată și cum se diferențiază .

Știam că , contra concepției generale omul modern nu are cel mai mare calculator în cap, prin urmare nici cea mai mare capacitate intelectuală sau putere cognitivă dacă vreți. Cândva o luasem în direcția bună, dar ne-am prostit, ca să zic așa. Asta pentru că am externalizag inteligența individuală la nivel de grup și am transientizat cunoștințele în timp.

Arată mișto Frankfurt acum, mai mișto decât l-am găsit acum 8 ani cred . A crescut un pic in inima mea și cred că e una din metropolele unde aș putea locui o vreme.

(de la final de octombrie )

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
1 year ago

Mai e si un alt aspect…cel financiar.

Cand esti tanar si mai stramtorat cu banii, automat esti si mai stresat/chinuit. Esti ca o prada. Tot timpul in alerta.
Cand ajungi sa te stabilizezi, cand realizezi anumite lucruri in viata, cand ai cam de toate, atunci automat esti mai calm, mai linistit. Vezi altfel lumea (la propriu si la figurat vorbind).