Vremelníc de la Bresser

Tocmai am inventat cuvântul ăsta inovator ,nu cu sensul de temporar , ci cu sensul de aparat care spune vremea, de unde și accentul.

Ați că ați auzit voi că ar exista stație meteo , dar ăsta e mai  bun.

Mi-a trecut mie asta prin pe sub șapcă acum ceva vreme și am zis că fac io, cu raspberry și senzori și pula mea. Nu ie. Degeaba fac, că nu fac ce trebuie.

Am cumpărat ,carevasăzică, stația asta de la Bresser 7002510.  Și i-am dus-o lui tata pe cap, că el e cu agricultura.

Se montează ușor , cel mai “complicat” e să configurezi rețeaua și contul de weathercloud și weather underground.

Că ce face stația.  Măsoară pe lângă banala temperatură, presiune atmosferică și umiditate, și viteza și direcția vântului, și plointea,  că are acolo  în oala aia o linguriță  cu arc și  un clicker contor, și numără câte linguri de apă a plouat anul ăsta, după care traduce într-un limbaj ne înțeles de nimeni în milimetri de precipitații, un fel de litri pe metru pătrat, în limbaj mai de la țară.

Cum funcționează. Simplu. O montezi, configurezi rețeaua, setezi unitățile de măsură în sistemul Celsius și  metric și atâta tot. Dacă nu se ia netul 2 săptămâni, cum s-a întâmplat, că s-a ars routerul altor mei in ziua când am plecat eu, ai și informații interesante online.

Trebuie amplasat drept, la poloboc. Are el, inclus.

In primă fază mi-a fost cam lehamite de faptul că trebuie să pun eu datele pe cloudul altora, că nu pot eu să îmi accesez datele și să îmi fac site-ul meu și să. După aia am săpat puțin și am văzut următoarele.

Că Weather Underground e deținut de IBM . Asta nu-i bine sau rău, e un fapt.

Că oferă aplicație și acces gratis publicului la cloudul lor de informații și la predicțiile lor. Pentru chestii avansate plătești. Gen să faci un business din asta.

Că oferă un API ( trebuie sa generezi un API key) cu care poți să îți iei datele de la ei. Încă nu știu cum , nu dați cu parul, când o să mă ocup de asta revin, momentan am treabă de respir de două ori pe zi.

Pe site-ul lor poți vedea datele stației tale, ceea ce o să și fac până o să am timp să le preiau cu API.

Are și agregatori, dar nu vă luați de pe poza de mai jos pentru medii, pentru că internet.

Am un fals sentiment de bine, de că ajut când mi-am pus stația că nu erau multe în zona mea din țară.

Și mă gândesc că, băi, la ce simplă e ( acum ) treaba asta, mă întreb ce face INMH ? Ca aia cred ca au vreo 160 de stații meteo de toate, pe toată România. Care-i un număr cam mic, cam una la 1490 km2 . Știu că stațiile lor sunt mai complexe de atât iau și date din sol și mai multe informații, dar orișicât. Jucăria asta a costa o sută și ceva de lire. Dacă eram șef la INMH făceam repede un proiect de puneam o stație la fiecare primărie / școală de ieșea câte o stație la fiecare maxim 100km2 de teren și aveam prognoze mai date dracului decât WU. Bine, zic și eu, probabil dacă eram șef la ăia futeam o secretară și plecam la 3 acasă.

Dar așa, că nu sunt îmi fac de treabă și de vorbă despre alții.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Petrescu Valentin Viorel
Petrescu Valentin Viorel
1 year ago

Vezi să nu audă Doamna Stăpâna Inimii Tale de chestia cu secretara, că s-ar putea să dormi pe preșul de la intrare. Sau în cel mai bun caz, să manânci ciorba rece vreo lună. :))

Petrescu Valentin Viorel
Petrescu Valentin Viorel
1 year ago

Frumos răspuns! Te-ai scos. :))

Webby
Webby
1 year ago

Vremelnic=bidoul de măsoară vremea. Machin, pentru vorbitorii de engleză.

Bogymeister
Bogymeister
1 year ago

daca lucrai la stat, dupa ce futeai secretara si plecai la 3, vorbeai cu si infiinta o firma de import jucarii din astea, dupa aia faceai un proiect si organizai o licitatie cu un caiet de sarcini potrivit doar pentru firma aia si cumparai jucariile alea cu £10k bucata. profit.

Fery
Fery
1 year ago

pare mai scumpa statia decat acoperisul de la sura din background.

nici o sansa sa faci bypass la cloud?

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Hai bă, 100 de lire… Cred că se poate face, dar nu am incercat, că nu o să fie ușor. Treaba e așa. Ca sa o conectezi la wifi, își face ea o rețea wifi unde te conectezi pe http. Deci are un server de web. Banuiesc un minilinux . Bănuiesc că m-aș putea conecta pe SSH , nu știu dacă merge cu parola inițială de la http, poate nu, poate e nevoie de ceva inside info de la vreunii care lucrează la ăștia, dar nu știu pe nimeni. Dar dacă m-aș conecta pe SSH , de acolo cred că… Read more »

Fery
Fery
1 year ago

Ai masurat cumva cat consuma? Vreau sa pun un instrument pe casa pe horn si o sa trag un cablu. Ar fi frumos sa aiba si port ethernet. O sa vad daca l-a hackuit cineva deja.

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Presupun că te referi la consumul unității de afară, că aia din casă e in priză și nu, că nu am cu ce . Am măsurat curentul cu un banc de baterii trecut prin multimetru , dar nu cred că e așa de bun aparatul meu la curenți mici, că zicea valori între 2-7 mA care variau destul de mult când mișcam firele. Nu are cum să fie ăla curentul in medie, că s-ar fi terminat deja cele 3 baterii AA până acum ( a trecut o lună). Așa că nu am date pe care să te poți baza. Sunt… Read more »