Pi-hole > slab, foarte slab / Adblock Browser

Am instalat ăsta acum 2 ani entuziasmat că blochez tot ce e adds la tabletele copiilor și la calculatoare, și la. N-am fost foarte multumit că pentru youtube e praf. Nu e vina lui, face și el ce poate, Google și-a dat silința cu youtube și n-ai ce să faci, modelul de blocker din browserul de pc e cam singurul care merge.

Ar merge și în browserul de android, dar nu te lasă căcații de la google să pui extensii. Au ușuit cam toate aplicațiile care blocau reclama din youtube. Vance, Newpipe, you name it, cam nimic nu merge.

Mai e o chestie AdGuard, cu abonament. OK, deci am ajuns să plătesc taxă de protecție ca să nu fiu futut cu reclame. Saau, pentru youtube, pot să plătesc abonament premium. Sper să mi se usuce și să-mi cadă ambele mâini când o să am ideea aia. Nu e că nu există conținut pe youtube care să merite banii mei. Există și plătesc membership fees și pula mea – strict la alea. E că youtube sunt dracu pe pământ și nu te poți uita la nimic în afară de calculator cu browser. Copiii se uită de pe tablete și nu știu cum să îi salvez.

Pe televizor pur și simplu am renunțat – prefer să mă uit la ProTV, nu serios, mă uit mai bine pe cablu, că au mai puține reclame, mai puțin intruzive. Reclamele de pe youtube – băi, sunt agresive. Nu e că nu aș cumpăra nimic la ce fac ei reclamă e că dacă îi văd pe ăia care apar în reclame, nu contează firmele, nici nu le țin minte, am să-i iau la bătaie pe stradă și nu vor știi de ce. Sau poate vor știi.

Televizorul rulează, cum am spus, fin pe TV, BBC și ce mai e p-aici, și pe gunoaiele clasice, Netflix și Prime.

OK, când m-am mutat am deconectat raspbery-ul și nu l-am mai pus la loc, că dacă nu bloca ce e mai important și mai infect pe lumea asta e ca și cum te-ai feri de păduchi când colcăi de SIDA și sifilis.

L-am repus în funcțiune și am observat că dintr-un motiv care îmi scapă, telefoanele cu android nu par să meargă cu DNS-ul pizdii așa cum e setat din router. Cred că pot să le fac setări, dar ideea era să-l apelez ca DNS din router, ca să NU mai fac setări pe echipamente. Eh , asta e , am să îl folosesc la alte proiecte pe raspberry, pi e degeaba.

Nu e că nu și-ar face treaba, în lipsă de Ublock Origin în Chrome ar fi PARFUM. Pentru browserele de pe telefoane ar fi parfum – atâta că nu merg telefoanele. Așa că asta e, muie și la sicriu și cu ăsta. Din punctul ăsta de vedere merită chiar și mărunțișul donat. E bun. Decât nimic.

Baiul e că îmi fac cu ochiul maro râioșii de la apple, că ăia sunt mai permisivi cu datul în cap ăstora de la google. Nu vreau să ajung la pula ălora, știi cum e – e OK, o să blocăm niște anunțuri pentru tine, luăm noi taxa de protecție.

Ultima redută în momentul ăsta e AdBlock Browser și văzut youtube acolo. Trebuie să implementez și să educ copiii. Dacă nu, mânca-ți-aș pula ta, Cook, n-am ce să fac…

Dacă găsesc o soluție pentru televizoare, jur că o implementez numai de-al dracului. Sigur, cineva ar putea spune pe nas că dacă nu îmi plac reclamele și nu vreau să plătesc premium, să nu mai folosesc YouTube. Și chiar așa și este.

Dar nu vrea pula mea de oltean să fac așa, mai bine mor cu ei de gât.

14 Replies to “Pi-hole > slab, foarte slab / Adblock Browser”

 1. Pana acum firefox + ublock origin (bifezi desktop mode ca in varianta mobile ai reclame) si nu am vazut reclame, vedem cat o tine. Mai tre invatati copiii sa il foloseasca

 2. la pihole ca sa iti mearga pe telefoane, ai 2 solutii, fie configurezi manual profilul conexiunii wireless si pui DNS-ul de mana sa fie ip-ul lu pi, sau daca ai acces in modem/router (la Virgin poti face asta) faci setarile de dhcp sa dea la device-uri intotdeauna in loc de dns-ul lui modem ala al lui pi.

  bine, mai ai si varianta ca poti opri serviciul de dhcp de pe modem si sa-l pornesti pe pi, si sa-l configurezi sa dea gateway ip-ul modemului de virgin.

 3. Am facut partea aia cu setarile de DHCP in router – am routerul meu Asus si am pus Virginul in modul modem. La calculatoare merge OK, la telefoane nu, la niciunul. Vad cererile de DNS in pi-hole, le redirectioneaza mai departe catre google, sau opendns, ce aleg eu acolo, pe cele ne-blocate, dar la telefoane nu ajunge nimic inapoi ( banuiesc). probabil as putea sa ma conectez la router pe SSH si sa incerc sa fac trace la pachetele alea, dar ajung la situatia ca daca nu am optiune de rezolvat din meniu e timp pierdut degeaba oricum, ca nu stau de instalat OpenWRT sau alte alea , imi place softul lui.

 4. deci asusul tau da la setarile de dhcp DNS server ip-ul lui pihole si atat? adica poti verifica pe telefon exact ce servere dns foloseste conexiunea respectiva.
  also, trebe sa verifici ca telefonul e de fapt pe wifi si nu foloseste datele de pe sim, ca altfel n-ai sanse.
  ceva ai manglit tu pe acolo, ca de mers merge exact cum am zis la mine, click click, done.

 5. Da.

  Pot, in telefon apar atat ipul de pihole, cat si cel de la router.

  Am fortat telefonul pe WiFi, ca daca il las cu SIM-ul activat, evident ca trece pe langa si nu mai am nicio problema.

  Posibil sa fie o problema de compatibilitate cu routerul. Pe ala de la Virgin a mers OK. Nu prea sunt dispus sa vad care e problema cu Asusul – ca routerul imi place si nu-l schimb – o sa ma uit de ceva update de firmware, pana atunci am dat cu el afara din DNS, ca am ramas ca prostul la usa cu telefonul in mana ca nu mi se mai conecteaza nici Yala la net sa o o pot accesa si n-aveam cheile RFID la mine – de lene.

 6. problema e dhcpd-ul de pe asus, iti da automat si ip-ul routerului ca dns, e o implementare stupida, ca nu si-a imaginat careva it-ist ca cum domle sa nu ai dns-ul local configurat automat.

  singura optiune iti ramane sa dezactivezi dhcp pe asus si sa faci un dhcpd pe pi (sau oricare alt device din retea) care sa serveasca un config corect.

 7. Dom’ne , vouă vă merg ăstea, de le propuneți?
  Întreb că eu am le-am avut pe amândouă, mai mult nu mergeau, la un moment dat nu au mai mers deloc. Asta era cam acum un an. Mi se par ciudat să îmi spuneți de ele acum. Le-au reparat?

 8. Sunt impresionat. Mulțumesc
  Chiar merge. Le abandonasem pe amândouă că eram sătul să tot caut varianta nouă prin nu știu ce market.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.