Ca-ntre handicapați

Deschid note cu aia de la SAP de când mă știu pe o gramadă de subiecte și deseori discuțiile sunt ca asta.

O să încerc să dau un exemplu, dar dacă nu pricepeți, priviți filmul de mai sus , că aia e.
Folosesc o metodă scrisă de ei dintr-o interfață implementată de ei cu scopul de a converti niște filtre din formatul dat de utilizator în formatul intern acceptat.

/IWBEP/IF_MGW_REQ_FILTER-CONVERT_SELECT_OPTION

Nu o să dezvolt prea mult, spun doar că e nevoie de conversia asta și nu am poftă s-o fac de mână pentru fiecare tip de filtru, chem asta și știe ea.

ȘTIA. Până la un upgrade, mai precis S/4 HANA 2021. După aia nu mai merge pentru un anume tip de filtru – număr de material ( MATNR/MATERIAL pentru cunoscători), care e printre cele mai folosite, nu altceva. Nu că nu merge, dă un dump ( crash, în limbaj popular), că nu e tratată în niciun fel excepția în codul lor. Moare la intrare, într-o altă rutină de-ale lor CONVERSION_EXIT_MATN1_RANGE_I.

Mă pune clientul s-o repar și-o repar eu din vioara mea, ce pula mea să fac ( adică implementez eu un tratament excepțional pentru cazurile când filtrul e pus pe câmpul ăsta), dar le spun ălora să deschidă un ticket, să-și repare jegul, că stă ca pula codul ăla acolo care le folosește filtrul lor pentru orice, mai puțin câmpul ăla – am înlocuit o linie de cod cu vreo 15, mi-e o scârbă de vomit. Pot să fac ceva mai scurt, dar și eu sunt lepră. Las-așa să fie citibil.

Prima dată o dau că n-o repară , că problema e de la mine, că n-am folosit eu tipul de input de care trebuie.

Le spun că e tipul lor, nu al meu.

Își înghit cuvintele și propun o notă. Care nu merge ( că n-are cum , că problema nu e de acolo )

După aia propun altă soluție tâmpită și după aia soluția pe care am aplicat-o eu deja ( adică să schimb eu codul custom).

Îmi bag pula, îi explic clientului de ce e un non-sens ce zic ăia, dar îi spun s-o lase așa că am rezolvat și m-am săturat de ei.

Clientul revine că nu, că poate e o problemă de comunicare ( nu îmi dau aia user să îi injur eu direct pe ăia de la suport, merge cu ”scrie ici ce vrei să îi scriu eu ”), că poate facem o sesiune cu un expert de la ei să îi ajut să înțeleagă care e problema.

Eu cred că au înțelesc care e problema și n-au chef de ea, aș putea sa ”îi ajut să înțeleagă”. Ca să facă un produs mai bun, bă dar știi ce? De când pula mea vreau eu un produs mai bun?

Nu, nu, las-o așa boss, că merge așa. Dacă ei n-au poftă să mânânce o pâine, lasă că tre să trăiesc eu mai bine. Las-o așa. D-aia zic, ca-n filmul ăla de mai sus.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
M
M
1 year ago

Si cum traiesti tu mai bine, mai exact, daca n-o rezolva aia (aia de la firma SAP?)? Zica ca nu mai apar alti specialisti pe chestii care-s pline de buguri, chiar daca aduc bani?

Problema e ca daca e prea buggy, n-o sa apara firme noi care sa-si tina logica de business in chestia aia in care esti tu sau altu’ expert si o ramai doar cu firmele care nu pot migra ce au, caci e prea riscant.

Dar cred ca n-am inteles eu bine despre ce e vorba – nuj cum e prin lumea asta a SAP-ului.

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Lumea asta e cu clienți captivi și violați de solution provideri și vidanjori ca mine.
Cu cât pute mai tare , cu atât sunt mai apreciat.

Alex2
Alex2
1 year ago

“clienți captivi și violați ” –> cat de artistic ai exprimat-o! Nota 10 cu felicitari/coronita!

Stropic
Stropic
1 year ago

E hai sa nu exageram, ca nu o sa repare de unul singur sap-ul – no offence. Mai mult decat sa le ridici incident ce sa faci, sa ii iei de guler la sediul sap?

Dar da, e o intrebare, cat mai tine sandramaua si cat o sa mai foloseasca lumea sap. 🙂

Alex2
Alex2
1 year ago

Epica poza cu laptele de vaca 🙂

https://www.appsruntheworld.com/top-10-erp-software-vendors-and-market-forecast/
SAP-ul rupe norma.
Spulbera orice concurenta. (cel putin asa arata in tabel)

M
M
1 year ago

> Lumea asta e cu clienți captivi și violați de solution provideri și vidanjori ca mine.
Cu cât pute mai tare , cu atât sunt mai apreciat.

Ah, am inteles: articolul asta nu e scris pentru noi, ci pentru google, astfel incat sa iasa in fata cand cauta lumea dubiosenii punctuale precum “/IWBEP/IF_MGW_REQ_FILTER-CONVERT_SELECT_OPTION” sau “CONVERSION_EXIT_MATN1_RANGE_I”.

Nu contine articolul vreo solutie, dar are o sectiune de comentarii unde poti spune in engleza cati coco oferi pentru solutie.

Pai zi boss asa, ca sa nu mai ardem gazul degeaba noi, astia care nu ne incadram. 🙂