UK – amenzi pentru standardele in construcții

Care sunt de râs , ca la Stan și Bran .

Am citit articolul și de ras nu e numai ce făceau ăia, ci și focusul .

Mă rog, când vezi standardele in construcții e clară treaba că poți primi amendă doar daca ești prost și suferi de nevoia de atenție în țara asta.

Standardele. Asta este fundația, zid dublu, cărămidă pe afară , BCA pe dinăuntru , vată în cavitate , nu mai mult de 10 cm, construcție din 2022, un pic mai in vale pe stradă.

Așa arată la finalizare, circa 2023. Ferestre de termopan “sash windows ” , cele mai proaste care există.

Amenzile ăstora sunt prea mici și se dau la mișto.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dam167
dam167
1 year ago

E bine că s-au luat măsuri pentru nerespectarea normelor ălora, în RO nu se întâmplă de-astea (controale) la șantiere așa mici. Cred că avem norocul că nu se întâmplă prea multe accidente la cum se lucrează pe aici și cum sunt protejate șantierele în mijlocul orașului. Acum nu știu ce înțelegi tu prin standarde, că ele de fapt sunt niște coduri/norme tehnice, nu practici uzuale. Nu știu ce norme sunt în UK, dar presupun că s-ar da sancțiuni dacă nu s-ar respecta , dar oricum altcineva verifică modul în care se construiește. Așa ca o părere mai mult sau mai… Read more »

Johnny
Johnny
1 year ago

Da, asta m-am șocat și pe mine, par două ziduri subțiri neconectate in vreun fel, îmi scapă ceva?!

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Termic pare ok zidăria aia (sigur mai bine decât cărămidă sau beton + polistiren), dar structural nu pare a fi legată cu elemente din beton armat casa aia.

Fii antena ca anul asta imi cumpar scanner termic si iarna asta daca mai sunt p-aici dau un scan sa vezi puntile termice cacalau. Lol, auzi “pare OK”.

@Johnny: Da, sunt conectate de niste sarme oțelite din loc în loc.
https://www.screwfix.com/p/sabrefix-wall-ties-50-pack/27705

dam167
dam167
1 year ago

Și crezi că e mai bine cărămidă + polistiren sau beton + polistiren? Nu e vorba numai despre punțile termice, ci și de modul în care circulă aerul. În RO se pune izolația afară, în unele țări înăuntru (cu spațiu de ventilație), în UK se pare că e la mijloc. Fă un scan și în RO când mai vii, dar mie nu mi se pare ok ce se face acum în RO ca și confort.

@Johnny: n-au avut cutremure și se pare că sunt mulțumiți de comportarea caselor în timp.

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Fă un scan și în RO când mai vii, dar mie nu mi se pare ok ce se face acum în RO ca și confort. Mie da. Pentru ca locuiesc in casa izolata in cavitati, izoleaza vata sau pufuletii cavitatea aia cam cum izoleaza o pula in cur. Și crezi că e mai bine cărămidă + polistiren sau beton + polistiren? Da. Daca esti din astia cu respiratia, poti pune vata, celuloza sau alte alea. DAR PE DINAFARA, nu in cavitate, nu intrerupta de aer, nu plina de punti termice de sarma, nu cu podele ventilate…… Singura situatie unde trebuie… Read more »

Alifie
Alifie
1 year ago

In tigania amezile sunt ridicol de mici si nu prea mai are cine sa le aplice. Inspectori in constructii la ISC au ajuns de la 1200 undeva pe la 300 total pe tara, si din cati au mai ramas mai mult de jumatate sunt cu un picior catre pensie si nu mai au chef sa se mai agite, mai ales ca principala indatorire le-o ramas sa alerge dupa cotele datorate, nu mai exista disciplina in costructii.
Uhuu, de abia astept sa ies la pensie 🙂