7 moons. Învață americanii orice?

Pe unde văcănțuiam, am zis că era barul plin cu lichide care nu prea mă interesau defel, dar uneori aș fi băut un pahar de vin și dintre toate băuturile de acolo la vin cam nașpa. Zic, deh americani.

După care am consultat lista de vinuri cu bani și printre europene am.gasit și câteva americane care îmi fac cu ochiul. Mai ajung vinurile ăstora și prin Europa, o să mai zic despre astea, unul singur mi se pare băubil – Apothic Red, și mai era unul Apothic Inferno, dar se găsește rar în Europa.

Eh, am văzut blendul ăsta ( cupaj, i-am spune în limbaj european, dar n-ai cu cine ) de la 7 moons și am zis să îl incerc.

Băi, bun. Nu excelent sau ceva, dar ce să și ceri la $45 sticla – preț de resort.

Este un picuț dulce, demisec aș zice, dar păstrează arome destul de complexe fructate și până și mirosul e apetisant.

Se văd acolo soiurile folosite : Syrah ( Shiraz) – tare și aspru – strepezește dinții , Merlot – plat și lipsit de aciditate , Zinfandel ( tipic american) – fructat, cabernet sauvignon – clasic , malbec – un pic acid, cu origini franțuzești, se mai cultivă doar în americi, preponderent Argentina și Chile, grenache – vin sec , aromat/fructat, tipic pentru sudul Franței și Spania.

Pentru un vin de “10 dolari” este foarte bun. Zic asta, că în ciuda prețului plătit de mine, ăsta nu e vin de $40-50, la supermarket in SUA îl găsești la 10-15 dolari sticla și pentru suma asta este un vin cinstit.

Limita meșteșugului, care trece în imitație se oprește la dop, care nu e cu filet, dar nici nu e de plută, ci de cauciung. Not great , not terrible.

Nu că nu am avea ce bea în Europa, cât că e interesant sa vezi cum, cel puțin până la un anumit nivel, americanii reușesc să facă lucruri care erau considerate în caracterul european.

Cred că o să mai încerc și alte vinuri de-ale lor, deși nu-s fan .

Legat de calitate, una cu soția, după ce bea un pahar de Shiraz, dar din acela inclus in pachetul AI – not great, not terrible, vin ieftin cu dop cu filet :

-Ceed că am dezvoltat intoleranță la vin.

-Cum așa.

-Mai pot să beau doar puține vinuri ( nota mea – unele bune italiene și franțuzești) și nu mai pot să beau vin care a fost deschis de mai mult timp.

I-auzi, pula mea, intoleranță…

Mai era unul pe Caraibe care se văita că are alergie la zăpadă.

5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
6 months ago

“I-auzi, pula mea, intoleranță…”

Poate fi interpretat in mai multe moduri :))

ala
ala
6 months ago

Daca vinul nu e gandit pentru invechire(unde trebuie dop de pluta pt microoxigenare..sunt si alte variante ce-i drept), e cam irelevant ce dop are.

Catalinx
Catalinx
6 months ago

Și eu ce spuneam ? Puteau să îi pună cu filet, but it’s an imitation game.