Că dacă se retrage Twitter din Europa

El a zis că nu.

Dar probabil că se gândește, că-l tot freacă cu DSA, cu fake news, cu propagandă, lucruri care, rezonabile sau nu, sunt un pic în opoziție cu libertatea de exprimare, iar Statele Unite sunt mai tolerante cu asta decât Europa, în General.

Treaba e că , în uniune contează, dacă se retrage dar nu fantastic. Franța, Germania , Spania și Olanda au conturi de twitter în număr semnificativ, raportat la populația lor, altfel slab – Germania și Franța abia adună un număr de conturi comparabil cu UK , împreună având mai mult decât dublul populației din UK.

Dar UK sunt mai pe sistem american, Germania încă scoate bani din bancomate să plătească la chioșc, iar Franța Facebook rulează.

Numerele nu sunt ignorabile, însă din punctul de vedere al Europei, twitter, poate fi ignorabil, așa că mă pot aștepta la un moment dat la un ”ia nu mai intrați, bă, că și-așa nu fac cine știe ce date interesante de pe curul vostru, lua-v-aș GDPR-u-n cardan. ”

Cota de piață și astea, contează, dar twitter nu e facebook, cred că nenea ăsta plătește bani să țină jucăria și singurul lucru care atârnă în balanță e cât de mult ăși dorește jucăria ca să aibă el canal de media direct și necenzurat , petru ce vrea să transmită el, pentru cei interesați, sau care-s interesanți pentru el , clienți, influenceri și diferiți executivi și actori politici sau economici.

Din punctul meu de vedere ar fi bine să se retragă, nu că , vai e rău ( facebook e mai rău), ci ca să se facă loc de altceva. Dar mă-ndoiesc.

5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments