Satul meu vazut din alt sat

Satul meu vazut din alt sat arata cam asa. Ma rog , nu e chiar satul meu  si nici chiar din alt satul ala , dar hai sa zicem asa artistic , ca e pe-aproape. Ca altceva vreau sa spun decat poza asta.

DSC_0328

Prin satul asta de care spun si nu ii dau numele mergeam foarte rar , deunazi la discoteca, cred ca era un disco-bar sau ceva. Cand ne  plictiseam de disco-barul local si de cel din comunele din apropiere mai civilizate. Gen cand ne plictiseam de scandalurile si bataile civilizate din disco-barurile astea si voiam sa vedem chestii mai hardcore , mai “neaose” mai “romanesti”.

D-aia eu am trait cu impresia  ca aia sunt niste neanderthali , niste padureni si ca nu se ridica la conditia noastra de olteni, gen  bastinasi ai vaii Oltului.

Si-acu’ padureni-padureni dar drumurile lor sunt mai bune ca “ale noastre” si de ceva vreme trec mereu prin satul lor ( satele, ca-s mai multe carora le asociam aceeasi conditie )

Bah si drumurile sunt fara indoiala mai bune , casele parca-s mai moderne, par mai  instariti  – futu-i in bot , ca au taiat padurile la ras in unele zone – sa faca bani.

Dar atat, pana la populatie. Mergand eu asa intr-o duminica seara am intalnit mai multe specimene care m-au pus pe ganduri si m-au facut sa ma gandesc ca poate in adolescenta nu greseam prea rau.

Cel mai putin interesant era o gagica  care-si intorcea un Volkswagen Polo ( cutie de chibrite) , din minim 5 manevre, pe o strada de 7 metri + 1 metru de offroad ( ca trotuar nu-i poti spune) pana la santuri , de fiecare parte . Deci  o masina de 3 meri si jumatate intr-un spatiu de 9 metri. Clasic , nimic ciudat pana aici, am oprit am asteptat sa termine , a apus soarele, a terminat si am putut pleca si eu.

 

Nici la un kilometru mai incolo , un nene gras de-i plesnea burta , era in slip si papuci pe strada. topless, gen. Intr-un sat unde , ca sa o citez pe nevasta , de-abia  gasesc apa in fantana. Si de unde cum se lasa  vara  careva in vale  sa se bucure de jegul  Oltului , cum auzi la radio-sant ca s-a mai inecat un prost , ca  bineinteles ca n-au de unde dracu’ sa stie sa inoate  si nici unde sunt zonele cu gropi excavate. D-aia , mai bine stau ei in slip la ei in sat unde nu e ochi de apa sa-l vezi. La mine in sat cred ca n-am mai vazut de mult aborigeni sa umble pe strada doar in slip. Bine, nu ma mai mira , din moment ce am auzit ca in Munich e la moda sa faci baie in public in pula goala. Numa’ est europenii ce-s mai inhibati ai dracu’.

Mmm, vacile , da, mpai de la o vreme incoace sunt sensibil la vaci pe marginea drumului si incetinesc grav. D-aia si ma organizez sa nu fiu pe drum prin sate  la ora de intoarcere a vacilor de la camp. Asa ca am plecat mai tarziu. Soarele apusese demult , era spre 21:30 . Ba astia abia atunci veneau cu animalele de la camp. Toti  din zona aia . In rest se obisnuieste pe la 19:00-19:30. Eh sunt ei mai harnici. Dupa ce trec de niste palcuri de vaci , bineinteles ca trebuie sa vad si o echipa de doi sateni “muscati de caine” grav , tarandu-si bidoanele incepute de bere ( cred) .

Asfaltul e de departe cea mai misto chestie din satul ala . Nu spun care ca poate dau cu pietre :).

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ame
Ame
8 years ago

Asta e vitomiresti sau dejesti!! :))))