Firefly: Cea mai bună shaorma din anii ăștia

Nu chiar absolut întâmplător, trebuia să ajung dinspre Otopeni in sudul București-ului, in drumul nostru mai spre sudul țării.

Și pentru că orașul era închegat de trafic , am ales să rămânem blocați în trafic pe centură, care e altceva! Mai vezi și tu ce blocuri au construit până în buza ei, mai numeri mașinile care se duc și se întorc , astea.

GPS-ul tot zicea să ne ducem dracului hăt departe prin București, prin sate, apoi pe A1 și să ne deviem de pe acolo, dar eu aveam un gând. Pe undeva pe aproape de ieșirea din București pe șoseaua Alexandriei e o șaormărie și mă păstrasem de ceva vreme.

Atâta că centura iese după aia . La o pauză să își ia soția o cafea de la benzinărie am pus mâna pe google maps și am găsit alta despre care nu știam nimic – aia din titlu Firefly din Bragadiru. Păi acolo mergem, îmi bag pula în ei de covrigi și patiserie de benzinărie, io vreau șaorma și nu dau drumul din mână la volan până nu opresc acoloșa, nu ne grăbim că suntem pe drum de mai bine de 9 ore .

Bă nene, bulan maxim. Am găsit acolo un tânăr care știe ce face și o lipie interesantă subțire și mare cât un cearceaf.

In familia noastră doar copilul cel mai mic e pretențios și nu mănâncă șaorma că a crescut cu alte vicii, “pui Shanghai” ( strips ) de la Auchan. Și-a cumpărat din alea și au fost OK, dar prea sărate. In Romania se mănâncă cam cu multă sare, noi suntem învățați mai altfel. Dar nu despre strips e vorba. Sha-or-ma. Cu de toate, mai puțin ceapă, că na, 5 inși în mașină.

Mă așteptam să fie bună după modul de preparare și ingredientele proaspete – mă refer la verzituri.

Este 26 de lei bucata, cam la 4 lire și jumătate, dar o cumpăram și la 35 , fără glumă. Asta înseamnă să faci treaba bine, bă.

De cum am văzut cum arată, am refuzat să plătesc cu cardul, ca să îi las omului ciubuc, #romaneste.

Am mâncat în mașină pe întuneric , ca țăranii.

De la prima mușcătura mi-au dat lacrimile și nu era decât un pic/ potrivit de iute. N-am mai mâncat așa ceva de nu știu când . In nicio țară pe unde mai cumpăr eu shaorme. Nu știu dacă e cea mai bună din toate timpurile pe care am mâncat-o , dar nu îmi aduc aminte exact comparativ una mai bună în istoria recentă. Știu că anterior, cea mai bună shaorma a fost în Israel. Dar aia se întâmplă prin 2010-2012, am mai uitat gustul exact de atunci.

Dau oricând o masă la un restaurant de fițe pe așa ceva. Oricând!

Io că Io, că sunt evident subiectiv, dar restul de 3 membri și familiei , la fel de subiecivi, au avut păreri similare.

Soției îi aducea aminte de fast foodul de aproape Piața Română /Lido, de unde prin 2009 a mâncat ultima dată sandwich-uri ( bătea mandea jumătate de București pentru asta – grețuri si pofte de femei însărcinate, deh ) , că după aia au închis și aveau aia sosuri extraordinare.

Copilul care beneficia de aroma legendarelor sandwich-uri prin placentă, zice că da, ca alea de bune este.

Deci daca te poartă drumul, fie cu business in metropola Bragadiru, fie în vacanță în stațiunea cu același nume, din sudul București-ului, abate-te din drumul tău ( da, știu că e clișeu de anunțuri de pe Publi24 ) și îmbucă o shaorma de la Firefly.

Nu am nicio poză, nici nimic, dar las aici locația de pe gmaps, că e aur curat.

Dacă nu vă place puteți să mă înjurati.

Ca de obicei , link cu profitshare la mă-ta acasă, nu-i cunosc, nu știu cine sunt , nici măcar nu mi i-a recomandat cineva, am ajuns acolo întâmplăto, condus de Sfânta Treime : poftă, foame și google maps .

5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
4 months ago

Ți a fost foame

0040
0040
4 months ago

Am citit intai postul ci Baldur’s Gate, cand am vazut si Firefly am zis ca e de la Firefly Studios, ca te-ai apucat de Stronghold Crusader :))

Pff am trecut pe acolo acum 6 luni si am luat grill de Kaufland 🙁 Next time.