Două lacrimi: Secretul lui Bachus

După ani grei de căutări am deslușit misterul Lacrimii lui Ovidiu care după 2016 s-au cam metamorfozat in La Crima lui Ovidiu, adică eticheta a fost lipită pe niște poșirci spaniole.

Ieri în shop am găsit sticle cu două feluri de etichete și mi-a sărit in ochi discrepanța; unele pe gălbui, altele pe cremui, sau dacă nu am nimerit culorile, înjurați-mă în comentarii.

Că de ce? Oare, li s-a stricat imprimanta?

Am întors sticlele cu scrisul mai mult către mine și am rezolvat brusc și succint misterul.

Lacrima mai galben aurie ( conform notației lor ) e mai tare, de 16 grade, iar aia mai spălăcită e mai sclab alcoolizată, normal, de 15 grade.

Tot așa, cea pe crem e pe vinul produs in Spania și îmbuteliată la Cristalex 94 SRL – la grandissima poșirca, cea pe galben auriu este pe vinul produs in Romania la Murfatlar, care nu știu cum e, că nu l-am deschis; dă doamne să fie bun, să nu mor de sărbători.

A se nota că asta nou e marcat ca îmbuteliat in octombrie 2023, prin urmare nu știu dacă mă uit la faptul că două vinuri diferite coexistă sub același brand sau Ovidiu s-a întors la Constanța, unde ii este locul, și lacrima celor de la Cristalex va dispărea de pe piață.

Un aspect interesant e că în ciuda a ceea ce vedeți că scrie pe sticlă, producătorul original al vinului – S.C Murfatlar România S.A. a intrat în insolvență prin 2012 și a intrat în faliment prin 2018.

Deși are un nume similar, societatea S.C Murfatlar Vinul Romania S.A , nu este aceeași cu cea care a produs istoric vinurile Murfatlar.

Aceasta este deținută de doi spanioli, ce amuzant, da, și este de fapt o redenumire a unei societăți care a purtat mai multe nume in trecut, înființată în 2004 sub numele de Trauben Consulting, apoi redenumită Vinicolă Rowine 2018 și tot așa până la numele ăsta similar producătorului original. Interesant. Cred că operează aceleași podgorii, dar nu sunt sigur. Au însă vii în aceeași localitate, ceea ce ar trebui să le permită să facă un vin apropiat de cel original, dacă vor.

Revin după ce gust.

5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
hiqued
hiqued
4 months ago

Fiind baiet, bodegi cutreieram ….
As paria pe ala galben, asa imi amintesc eticheta.
Sunt ani buni de atunci, si mi-am schimbat gusturile in favoarea “rosu-sec”. Am gustat Porto la mama lui in Porto, am baut Lacrima cand eram copil fiind nascut si crescut pana la o varsta in Constanta.
Daca vrei licoros bun (pentru sotie sper – noua barbatilor ne place gustul puternic si amarui), recomand vinurile moldovenesti, Cricova e unul din ele.

zgriptorul
zgriptorul
4 months ago

Chiar sunt curios de opinia de după degustare!