Vizită pentru curățenia de paște

Demult, în negura timpului, au fost niște ani când americanii puneau presiune pe români să facă ceva cu privire la hoții care cibăreau bani ( bănuiesc că așa se spune când furi bani comițând înșelăciuni informatice) de la victime americane exploatând diverse platforme de comerț electronic și care clonau carduri și le goleau . Presiune până la punctul la care și-au deschis birouri FBI în țară, deși, în principiu FBI-ul nu are jurisdicție în România. Și într-o vreme se știa, că primăvara se făcea curățenie de paște, rețineri, perchiziții și arestări.

După care nu s-a mai auzit nimic din motive pe care nu le cunoaștem și o să presupunem că societatea s-a schimbat România a ieșit din sărăcie, oamenii sunt mai serioși, sau poate… poate mai discreți.

Cert este că a fost o perioadă de oarecum liniște, care e pe cale să se termine, că probabil s-a adunat iarăși mizerie sub preș și, uite, vine paștele.

Zic și eu, dacă a venit iar directorul de la FBI să stea de vorbă cu diicoții și cu deneaurile.

Mihai Pașca a afirmat că ”acest parteneriat consolidat reflectă angajamentul nostru ferm față de combaterea criminalității cu precădere a cazurilor de criminalitate transfrontalieră, cu implicații pentru ambele state precum și sprijinul pentru pregatirea și specializarea celor implicati în aceasta activitate”.

Deci de paște ne-așteptăm la ceva săltări pe infracțiuni informatice, tradiția trebuie să reînvie.

5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest