Savings cu Revolut și discriminarea de oltean

Pe scurt, treaba e așa. Mi-a zis soția că, recent , a văzut că poți face depozite la Revolut și îți plătesc dobânda zilnic și poți închide depozitele oricând.

Zic , in mintea mea : da, probabil îți plătesc o pulă in cur la depozite overnight. Că eu țin banii care sunt pe contul ăla mai mult decât de traseu , în ceva “pocket” ( pozânar , pe oltenește)

Nu. Soția primește  un pic peste 3%  la lire, ceva peste 1% la euro, ceva peste 3% la dolar. Își alege ea in ce monedă din astea trei să facă depozit.

Ca un boșorog ce sunt, îi întind telefonul cu ” fă-mi și mie la fel”, că la mine nu merge decât pe lei.

Eu, patriotul vieții, am contul asta mai demult înființat, pe adresa din România și nu schimb, că Io sunt român,  și alte asemenea, plus niște aspecte legate de aducerea banilor in UK, taxare și detalii legale, care fac diferența dintre domiciled și non-domiciled ( niște treburi din legea britanică, nu știți voi ).

Păi dacă sunt naționalist, na Ilie , fă-ți cont de economii în monedă națională, că ce pula lui Satana. Nu euro, nu lire, nu dolari, nimic. Leii sunt cei mai buni. Din păcate, nu o să îmi schimb banii in lei pentru a-i pune in economii cu dobândă de 3.75% , că nu prea cheltuiesc lei si fluctuațiile de curs , după timp, mă pot fute mai mult decat primesc dobândă.

Dar ce voiam să spun e că dacă fac chestia asta înseamnă că Revolut încearcă să atragă bani in conturile lor, că de obicei lumea nu are încredere, ci îi folosește ca platformă de plată ( fintech) cu sume tranzitorii prin conturi, mai mult decât de acumulare. Cam ca și mine, dar nu prea, că eu adun deja ocazional sume mai mari de 10k euro care băltesc la ei în conturi.

A nu se citi ca un sfat financiar. Nu vă sugerez să puneți mai mulți bani în Revolut doar pentru că ei vă atrag acum  oferind dobândă.  Nu, eu tot nu am mare încredere, iar ce fac este pe riscul și pe banii mei.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
30 days ago

Nu ti-e frica sa pastrezi cam mult pe Revolut? La bancile de saraki din Ro ai 100k garantie. Tot la alea, dobanda la ron e intre 4.75% si 8%.

cma
cma
Reply to  0040
30 days ago

la cont de economii sau depozit la termin? ca am dubii ca ar fi la cont de economii.