Înapoi în sticlă – după niște timp

Într-o dimineață în care aveam capul pătrat mai bătea și un enervant la ușă. Am zis că mă enervează când mă deranjeza lumea la ușă și că prost sunt eu că nu mi-am pus încă porți?  Bine, de cele mai multe ori eu comand ceva și aia mă deranjează să îmi aducă, de cele mai multe ori eu nu ies din casă și ei le lasă la ușă. Nu înțeleg de ce mai bat, lasă-le, băi, nene acolo și nu mai bate.

Am ieșit să văd ce are de livrat, că nu se oprea. Ăștia in țara așa nu au rușine, băi. Când vin să ceară sunt ca țiganii.  Omul venise să ofere, dar cumva tot să ceară, să fac un contract.  Că el reprezintă o firmă care…

…Ce firmă bă, plecați, bă , toți de la ușa mea, plecați, să nu vă mai văd , dispăreți – îmi spuneam în cap, cu excepția faptului că trebuie să fii un pic mai politicos în țara asta. Sunt și io oaspete aici.

Firmă care livrează lapte la ușă.  Bănuiam că o să mă cam încurce, că noi avem un program de prezență acasă cam dinamic așa. Dar întreb despre ce e vorba. Că e o firma care livrează lapte local , că se numește “Hanover Diaries” și…

-Domnule, stai puțin, Hanover e un oraș în Germania , sigur sunt locali?

Că da , că nu livrează lapte din Germania, ci din nordul Angliei, dar așa se numesc ei și sunt locali, de pe la Oxford.  Că ei livrează lapte in sticle de ciob , ca pe vremuri, le lasă la ușă și eu trebuie să le las pe alea goale si că daca vreau livrează și ouă.

-Știi ce? Am dubii, dar mie îmi place ca pe vremuri, că pe vremuri părinții mei aveau vacă.

S-a uitat ca vițelul la poarta nouă și nu înțelegea nimic. I-am zis să îmi dea să semnez.  De probă două sticle luni, două joi. Banii cu direct debit.

Semnat, trimis aia prima tura de lapte , făcut cont la ei.  Ce nu îmi place , dar ei au dreptate și eu nu, e că sticlele sunt de 440ml – 1 pint , cum măsoară ăștia ..au dreptate că e mai bine in sticle mici, să nu stea  mult desfăcute. Desfaci, consumi repede. E un pic deranj că se strâng multe , dar aia e.

În mod normal ar trebui să le las la ușă goale joi pe cele de luni și tot așa, dar eu fiind român e mai greu cu milităria asta la mine, așa că le lăsăm o dată la o săptămână pe toate care s-au strâns și nu au comentat.

Pentru că sunt de sticlă, presupun că le sterilizează și le refolosesc, dacă tot le strâng.

Laptele nu are comparație. Face caimac la vârful sticlei și are gust de lapte de la vacă hrănită cu iarbă, nu gust de lapte procesat. Cred că e și ăsta pasteurizat (nu sunt sigur ) dar e mai integral decât ce vând ăștia cu titlul de lapte integral.

Eu sunt un țăran impresionabil ușor cu mărgele și chestii ieftine și triviale, dar mi-a dat o lacrimă în colțul ochiului când am gustat. Nemțesc 100%.  Că au trecut 5 ani de când nu am mai băut lapte așa de  bun , de vacă.

E bun și ăla de la supermarket, că nu pot să beau cafeaua cu apă, dar doar în sensul ăsta e bun.

Sigur, asta e un pic mai scump decât laptele pe care îl numesc ăștia integral ( whole milk) . Cred că plătesc dublu, cumpăram la început 4 sticluțe din ăstea pe săptămână cu 4.57 lire. Un bidon de 4 pints costă 2-3 lire .

Am schimbat comanda la 6 sticluțe și or să fie 8 in scurt timp.  Cam multe sticluțe, e mai complicat cu frigiderul, dar asta e, consumăm mult lapte.

De acum cumpărăm și ouă. Băi, da. Mare om că mă deranjat cu oferta asta, avea vreo 150 de kile. Respect.

5 5 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
2 months ago

Încurajezi economia locală… Frumos…
Înca puțin și poți deveni sir

Alex2
Alex2
Reply to  Catalinx
2 months ago

De ce nu faci chefir?

Ai nevoie doar de o ciupercă de chefir și treaba e simplă

Catalinx
Catalinx
Reply to  Alex2
2 months ago

Că nu are gust bun cu cafea.

Fery
Fery
2 months ago

la midlandia nu livreaza

Catalinx
Catalinx
Reply to  Fery
2 months ago

Înseamnă că nu-s așa mari. Ghinion.
Dar dacă zic că aduc lapte din Nordul Angliei îmi imaginez că există vreunii și pe acolo, care preiau laptele.

Fery
Fery
Reply to  Catalinx
2 months ago

nope, numa in nord si in sud, la voi. pe noi ne sare, lol.

dar n-am program consistent ca sa pot comanda, nu stiu cand sunt acasa sau nu.

Catalinx
Catalinx
Reply to  Fery
2 months ago

Sunt destul de flexibili.
Ai calendar și poți să planifici livrările.
Câtă vreme faci asta cu câteva zile în avans e OK. In zona mea ei livrează luni și joi.
Nu trebuie să fii acasă la ora aia, că oricum vin noaptea , de exemplu la mine – gen 5 dimineața, nu e ca și cum mă trezesc să îi salut la ora aia.
Mă gândesc că se poate întâmpla să nu renteze dacă ești acasă gen sub jumătate din săptămânile anului, dar plm, noi suntem plecați 4 luni din 12.

Levente
Levente
2 months ago

Hanoveru’ cela din Germania e cu doi de n. Numa’ zic.

Catalinx
Catalinx
Reply to  Levente
2 months ago

In limba germană da. Dar aici traducem tot. Vezi Google maps. Sau Wiki.

Screenshot_20240517-194955209-1
Stropic
Stropic
2 months ago

Deci cam 15 lei litrul – 3 eur.

La mine la tara e 5 lei litrul la abonament – evident nu se compara, doar ca idee. Au si costuri mai mici de transport :)))))

Sa vezi ca e doar inceputul – o sa descoperi ca e abonament si la unt, smantana branza, carne, legume 🙂

Catalinx
Catalinx
Reply to  Stropic
2 months ago

Păi dacă chiar este 5 lei litrul ( adică mai ieftin decât la supermarket) si dacă e mai bun decât cel de la supermarket și cumperi de la supermarket ai o problemă, in primul rând cu matematica. După aia cu capul. Aici nu se vinde în aceeași măsură că am zis, costă cam 1.7x sau dublu, depinde cu ce compari. Plătește dublu cine își permite și apreciază intr-atât surplusul de calitate. Știu că e cu abonamente și la altele – ideea e că mai întâi trebuie să descopăr surse OK. Am mai incercat alții, au fost așa ai așa, la… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
2 months ago

Stropic…plm… vezi cat costa 0.8L de la Laptaria cu caimac si dupa aia mai vorbim cu la tine la tara! La mine la tara primesc ouale nu le cumpar, asta nu inseamna ca e un standard pentru toti. Daca mi-ar aduce unul litrul de lapte acasa care sa fie si de calitate as plati 15 lei fara probleme. Plm dau acum aproape 9 si il cumpar din supermarket.