Teroriștii lor!

Teroriștii noștri. Cum văd eu lucrurile nu e neapărat cum sunt, dar până la alte știri așa le văd.

Având asseturi acolo, indiferent de prezența mea, sunt oarecum interesat de cursul protestelor anti-imigranți.

În teorie, eu am culoarea potrivită, mai ales când vine iarna, dar nu știi niciodată, poate se dovedește că am origini nesănătoase, sau nu vorbesc cu accentul corect, sau nu am mâncat salam cu soia. Mă rog, nu am mâncat cu ei.

Protestele sunt, după părerea mea justificate și insuficiente, deși dacă ar fi suficiente ar fi prea mult și pentru mine; practic sunt așa, să fie bine , să nu fie rău, să se vadă ceva acolo.

Ce e mai amuzant, că protestele au început acum după ce aia care erau mai împotriva imigrației decât ăștia , au  reușit să crească imigrația , asta după ce le-au oferit englezilor brexit, pentru a frâna imigrația, înlocuind imigranții cu origini europene cu unii ne-europeni, și crescând numerele, au plecat de la guvernare.

Cum dracu’ au început protestele la 1 lună după ce au plecat responsabilii pentru cauzele lor de la guvernare, nu se știe. Mie îmi duhnește a stimulare la prostată de la boierimea ăstora.

Sigur presa vorbește de “far right” și huligani din fotbal.

Că așa e acuma, dacă te revolți împotriva asupritorilor ești far right, coaie. Nu contează că îți omoară copiii, nu contează că miliția îi protejează pe ei – far right, n-auzi?

Militia in UK e, de unde mă uit eu, in momentul de față mai ineficientă decât aia din România.  Doar încurcă.

Presa lor linge borcanele pline de influență politică, că peste tot.  Poza din sus e edificatoare, ăștia sunt cu mănuși.

Nu au pus vreun politician să zică cu subiect și predicat de terorism, nu.  Un fost șef de poliție, ăla pe care l-au întrebat ei întâmplător, zice că violențele ar trebui să fie tratate ca terorism și opinia ăluia s-a nimerit să o publice ei. De ce ăla, de ce contează opinia unui fost șef de poliție , nu se știe. Nu se știe dacă toți zic asta , sau câți ar avea altă opinie, e important să știe cititorii lor că un fost crede asta.

Până una alta ce se întâmplă acolo arată mai degrabă ca începutul unui război civil.

Sigur, nu e vorba de două grupuri politice, dar este vorba de două populații diferite din aceeași țară și sunt destui cetățeni.

Că asta e, protestele sunt împotriva imigranților, și are o urmă de sens, din păcate populația lor e coruptă,  deșucheatul ăla care a înjunghiat copiii în Southport, și pe care nicio justiție britanică nu-l poate pedepsi corect și, aparent, nu sunt în stare să îl pedepsească nici după legile britanice,  de fapt, s-a nascut în UK, din părinți migranți și conform criteriilor obiective din legea britanică, e cetățean, nu e migrant, că el a călătorit doar din pizda mă-sii  și a aterizat direct din UK.

Eh la treaba asta nu ai ce să faci acum. A cui e vina că părinții rwandezi nu s-au adaptat ca migranți, că nici copilul lor nu s-a integrat, că sunt marginalizați, că sunt plătiți prost, că sunt educați prost , într-o țară cu scoli printre cele mai bune din lume și cu o politică de protecție socială ( pe hârtie )  care se poate numi lejer socialistă?

Personal, am o problemă cu sistemele legislative obiective, adică eu sunt un imigrant atarnator și îmi e favorabil un sistem britanic, dar în alte țări ( salut Elveția), nu devii tu cetățean dacă nu vor și vecinii tăi. Au și ăștia ceva de genul, dar pe sistem recomandare. Te recomandă cineva? Normal, alți foști imigranți și uite așa creezi fisuri in omogenitatea unei societăți.  Bine, societatea în UK nu a fost nicicând omogenă, ci clar împărțită pe clase, iar imigranții care acum sunt problematici, reprezintă precipitatul decantat, în strat destul de gros , pe care țara nu i-a integrat, ci au ajuns s-o schimbe, se integrează țara în ei.

Pe de altă parte lupta e surdă. Le dau cu bolovani în cap polițiștilor care apără hoteluri de azilanți/ refugiați. Ideea nu e rea, pe vremea mea , azilanții își așteptau rândul in ploaie la cort, in tabere de refugiați. Acuma stau la hoteluri, s-au ajuns . Așa se vede de unde dau cu piatra și se vede corect,  că britanicii care au nevoie de protecție socială nu trăiesc musai așa bine.

Dar m-aș întreba un pic și cum s-a ajuns în situația asta? Cel mai probabil cu niște șpăgi, dar alta e ideea. Cine locuia la hotelurile ăstea anterior și de ce nu mai.

Anterior locuiam eu și unii ca mine pe diverse proiecte.  Niște oameni grăbiți ar putea spune că din cauza covidului nu mai facem asta, dar nu e chiar așa.  Au și cividul și schimbarea paradigmei muncii un rol, dar în același punct (2020) , macaroana s-a tăiat ca urmare a finalizării brexitului. Sigur, când zici Holiday Inn, te gândești că vine lumea să își facă vacanțe, dar dacă te uiți unde sunt hotelurile alea , realizezi că erau cu priză la business.

Iar de 4 ani business-ul s-a schimbat. O vreme a fost cu carantinați de COVID, după care e business cu imigranți. Normal că au crescut imigranții, dacă aveau și locuri de cazare care îi așteptau.

Dar , i-au adus  socialiștii care au venit acum? Nu prea.

Sunt hotelierii de vină? Poate, dar sunt businessmeni, dacă britanicii le-au dat brexit , s-au orientat ce se poate face în condițiile astea.

Or să rezolve violențele astea problema? Nu văd cum. Nici dacă se oprește de tot imigrația in UK acum, nici dacă ne dau ăia afară pe toți care nu suntem deja cetățeni, nu e de ajuns ca să rezolve problema.  Nici nu poți avea legi, într-un stat cu pretenții, care să îți permită să linșezi comunități , sau grupuri etnice ale căror unii cetățeni comit ucidere sau tentative de ucidere în masă.

Nici nu îi văd având o poliție competentă care să rezolve astea.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Valentin
Valentin
1 month ago

Problema e mai nasoală. Poliția nu e incompetentă, e de partea care nu trebuie. Știu că acuzația e gravă, dar caută pe net despre rețelele de pedofili si violatori de origine asiatică (hint: paki) din Rotherham, Huddersfield, Rochdale, Telford, Oxford, Newcastle. Dacă îmi permiți, îți las două linkuri:
https://www.bbc.com/news/uk-england-south-yorkshire-61868863
https://www-thesun-co-uk.cdn.ampproject.org/v/s/www.thesun.co.uk/news/7536235/huddersfield-grooming-gang-sex-abuse-jailed-rape-assault-trafficking-girls-tommy-robinson/amp/?amp_js_v=a9#amp_tf=From%20%251%24s&aoh=17229325218660&csi=1&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.thesun.co.uk%2Fnews%2F7536235%2Fhuddersfield-grooming-gang-sex-abuse-jailed-rape-assault-trafficking-girls-tommy-robinson%2F

luvieere
luvieere
1 month ago

Păi nu au nevoie de legi care să le permită să linșeze pe nimeni, au nevoie doar să aplice legile existente. Protestele “far right” s-ar liniști dacă: S-ar impune pedepse pe măsura faptelor celor care comit ucideri, violuri și alte atacuri în masă. Ar fi suprimate toate manifestările violente și/sau amenințătoare, nu doar cele ale protestatarilor “far right”, ci și cele ale imigranților. Mersul cu sabia pe stradă, promovarea agresivă a unor aspecte religioase, intimidarea sau provocarea altor cetățeni se încadrează deja la delicte care pot fi oprite și pedepsite. S-ar lua măsuri active de descurajare a comportamentelor agresive ale… Read more »

Catalinx
Catalinx
Reply to  luvieere
1 month ago

Nu cred că e realist realizabil nimic din ce ai scris aici. Poliția incompetentă au cu înclinații agresive își iau bătaie de se cacă pe ei și pleacă de la locul faptei cu capetele sparte, mucii împrăștiați și mașinile cu care au venit întoarse pe dos și incendiate.

luvieere
luvieere
Reply to  Catalinx
1 month ago

Păi cum, locatarii ăștia din hoteluri au acum nevoie de protecția poliției, să-i apere de protestatari, dar aceiași protestatari, dacă ar fi recrutați ca polițiști, dotați cu arme și tehnică, și-ar lua bătaie? Nu prea se potrivește.

Crezi tu că oamenii ăștia pe ai căror copii i-au omorât, bătut, violat, amenințat “grupurile etnice”, împreună cu prietenii lor și cu alți “suporteri ai cauzei”, odată ce le-ar fi dată mână liberă și dotări, ar pleca de la locul intervenției cu mucii împrăștiați și capetele sparte, sau mai degrabă ar muri cu ăia de gât pe acolo?

Catalinx
Catalinx
Reply to  luvieere
1 month ago

Nu există mână liberă și dacă. Nu există buget ( bani ) de atâția milițieni. In UK sunt vreo 150k polițiștii la 70mil locuitori. By design. Nu reușesc să mai pună la fel de mult. Apoi nu orice bâtac poate să fie milițian, că bat pe toată lumea. Am zis ce am zis. Nu cred că e posibil practic . Doar fantezii umede fiecare cu ce are in cap .

Stropic
Stropic
1 month ago

Pai se face vreun efort pt integrarea imigrantilor? Se face ceva pt scaderea vertiginoasa a natalitatii din uk? Principala cauza a imigratiei e asta, natalitate scazuta.

Nu, pe ambele fronturi. Sigur ca nu poti deporta pana la a 3-a generatie, dar ai putea pune niste conditii.

Catalinx
Catalinx
Reply to  Stropic
1 month ago

Da se face, dar nu în direcția în care vor ăia să se integreze.
Au fost aduși/primiți să bage muncă ieftină, să facă copii, să plătească taxe și să se conformeze drept subiecții ( aproape sclavii )coroanei. Nu se potrivește cu agenda lor personală.

Stropic
Stropic
Reply to  Catalinx
1 month ago

Ba se potriveste cu agenda multora. Majoritatea imigrantilor fac ce zici tu – lucreaza, platesc taxe, fac copii, se conformeaza. Intrebarea e pana la ce punct ii vezi ca imigranti. Anul acesta s-au aprins luminile de ramadam – citisem ca 15% din populatie e musulmana in londra. Ok, probabil asa e – sincer nu stiu daca 15% e un procent suficient de mare pt o sarbatoare publica dar in fine. In paralel vazusem top procente imigranti – polonezi, indieni, irlandezi, romani si portughezi italieni spanioli. De unde o fi procentul asta de 15% populatie musulmana din imigranti nu inteleg. Si… Read more »

Stropic
Stropic
Reply to  Catalinx
1 month ago

Atata vreme cat imigrantii sunt imigranti timp de 6 ani sau cat e pt cetatenie – nu prea are rost sa discuti de imigranti. Cat despre musulmani: https://www.ethnicity-facts-figures.service.gov.uk/crime-justice-and-the-law/policing/number-of-arrests/latest/#main-facts-and-figures hai sa vedem, cine e peste 9% la white british? Cei din asia sunt pe acolo ba chiar sub. Mai sunt cu procent mare gypsies sau irish travellers – care nu sunt nici musulmani, nici compatrioti de ai nostri din cate stiu – in niciun caz musulmani. In rest apare etnia black si mixed, mai ales black caribbean si black other – recunosc ca nu inteleg ce etnii sunt astea sa deduc… Read more »