Nuke’em all.

Daca s-ar supara cineva , sa zicem , de dragul contextului actual – rusii,  si-ar  lansa o nucleara  care sa faca un crater cam cat judetul Vaslui, n-ar fi mare paguba. Numa’ nucleara sa fie d-aia mai curatica asa, pe hidrogen.

Ma rog, ceva colegi au sa se supere ca spun asta, dar asta e, sa plece și ei de acasă în zilele alea.

Am urmărit din timp în timp subiectul ce tanjea sa se transforme în noua telenovela Elodia Style, atâta doar ca victima e în viața.

Nu ma impresionează infracțiunea în sine, nici faptul ca se executa în grup, nici prostia ălora, nici suferința victimei.

Chestiile astea, sau ca astea se întâmplă uzual peste tot și aia e, uneori faptuitorii sunt prinși și pedepsiți ca atare, alte ori -ghinion.

Impresionantă e atitudinea comunității din care e victima relativ la viol, la sentința și la percepția lor asupra oranduirii sociale. Aici, câteva consemnatiuni marca adevărul.

M-am gândit în mai toate felurile și sătenii par sa aibă dreptate. Exact,nu e vina băieților de oameni gospodari (mama cum suna asta, pariez ca-s toți lepre unul si-unul cum le sta bine copiilor de oameni gospodari, gen niște loaze), atât timp cât ei trăiesc intr-o comunitate în sânul căreia comportamentul lor e validat ca acceptabil.

Geaba vii cu miliția și ii iei pe aia de mana sa-i duci la temniță. În mentalul colectiv local ei rămân niște eroi, demni fii ai satului al căror viitor a fost în mod nefast alterat de victima, aceasta curva distrugătoare de vieti, ca firește ca e curva, ca dacă au futut-o mai mulți…

Oamenii ăștia au desființat violul, defapt nu cred ca definiția violului a luat vreodată ființă în mintea lor.
Si-atunci atitudinea contra curentului, altfel rezonabila, a unora ca piticigratis se dovedește tampa. Zic altfel, pentru ca ce zic ei se aplica, dar nu la Vaslui.

Am citit ca deși sentința data nu e finala, s-a dispus arestul preventiv. Eu i-as spune tardiv și inutil.

Indiferent de orice verdict, victima a fost deja stigmatizata și nu m-ar surprinde ca întâmplarea sa fie comemorata cu un redivivus.

Asa e în The village.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments