UK: din seria ”mai urât ca în România”

Când am renovat bucătăria și baia, am descoperit și că în pod era un vas de acumulare de apă, pentru că presiune și mai ales, debit.
L-a desființat echipa care a lucrat aici și l-a reînființat la parter și au propus o soluție de ridicare a presiunii în instalație.
Eu le-am zis să-mi pună, simplu, un sistem hidrofor format dintr-o pompă ieftină și un vas de expansiune mai măricel așa. NU.

Au vrut ei să pună un sistem scump, format dintr-un vas de expansiune bididiu, de vreo 8l o pompă multistadiu, cu un controler dăștept. M-au luat cu din ălea – că ăsta e bun, că nu face ”water hammer” – adică șoc în instalație când se oprește, că e silențios – oarecum corect.



Pompa e Smartboost 6-RB , n-auzisem de ea, iar controlerul se numește Resiboost . Tehnologie americană, nene.
Nu auzisem de niciunele, dar am zis că una la mână, eu sunt și prost, că nu sunt de-aci, a doua la mână , nu te mai cerți cu oamenii care-ți oferă soluții pe tavă. Am plătit, mulți bani, bănișori, muie la instalatori, și-am primit sistemul care a mers așa și așa.

A mers, că nu mai merge. Uite-l, cură (Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a, 1929) .

Treaba e că nu prea e urgență, sau nu mai e, că au mai băgat ăștia de la Thames Water niște presiune și debit în apă și, cu sistemul de acumulare și pompa izolate, doar pe alimentarea publică, merge orice baie OK. BA-IE. Dar eu am băi. Dacă vrei să faci băi în paralel, mai multe persoane, zic în băi diferite, bă, perverșilor, e cam broblem. Merge, dar țârâie, nu dă cu jet. Și oricum , chiar și la o singură baie se cam simte că nu are vlaga pe care o avea.

Am sunat la numărul afișat pe ecran, că ăia care au lucrat, cam ocupați, sau i-am stresat destul și nu mai au poftă de mine. Foarte bine.
Și m-a dus la unii , pumpworld, care au zis că a expirat garanția, normal, 2 ani e deja mult la ăștia, cât să și vrei, de mii de lire, și că dacă vreau altă pompă, că probabil s-a stricat ”mechanical sealantul” – adică niște garnituri ceva și #numerită reparat. Că să iau alta. #bămălași.

I-am zis că: băi tată, puletele care le-a montat a zis că o să țină ”many, many years.” . Un ”many” = 1.5 ?!

Ăștia au zis că probabil s-a golit rezervorul și a mers fără apă și că de aia.

Inițial am zis că poate, că s-a trezit soția și era vasul cam gol și crede că era de la irigații, eu însă cred că vasul a fost gol din alte motive, anume că a scăpat el apă. Oricum, problema e că nu are el în el vreo protecție. Am lăsat-o baltă oricum.

-OK , hai cu oferta de pompă.

Eu am o căcănărie din asta:



iar ei mi-au făcut ofertă de altă pompă, de la LOWARA , 5HM05P 6.0 BAR, că e mai bună și nu știu ce.

Mai scumpă sigur e, că cumpulamea să nu dau io peste o muie de lire pe pompa vieții. Că e de aur, vezi filetul de la niplul de mai sus.

Problema e că nu e chiar de dimensiunile pompei mele. E un pic , un pic mai înaltă. 2cm. Nu e crimă, că am ceva cuplaje mobile, dar nu e fix aia și eu aș prefera(mai ales soția), dacă e să plătesc sume din ăstea, fix aia, ca să se mai strice o dată peste 3 ani și să mai dau și atunci cine știe cât.

Dar nu e, că nu e dupe mine. Că e ”long wait” – 4-6 săptămâni, bă, zici că am cumpărat Hyundaiul Veracruz al pompelor multistadiu.

Dacă nu îmi convine, îmi vinde alt sistem cu totul, ”la gata”, dar mai nou. SMARTBOOST 12E-SMP, vreo 2100 și un pic, te joci?!

Dar să îmi caut instalator să le monteze, că ei sunt doar magazin.
Gunoaiele lor de smartboost nu le mai găsesc pe la alții, habar nu am ce e cu ele, dacă mă întâlnesc cu tipul care mi-a adus-o pe prima îi tai cauciucurile de la mașină, o să zică că-s țigan, dar merită. Nu de alta dar caută să vezi cine sunt ăștia pe piață, dacă găsești ceva. Habar nu am ce chinezării or fi.

Dar e OK, că acuma să-mi iau Lowara din asta, că e mai bună.
Știi care e problema, în afară de că e un pic mai mare?

Ăștia sunt scumpi cu spume și nu vorbesc de faptul că am găsit-o pe UNELE site-uri din UK cu 100-100 și ceva mai ieftină. Nu.

E vorba că în Europa le cumpăr cu tot cu controler la jumătate de preț.
MASTERFLOW (pumpalia.com)

Sau chiar mai ieftină.

Senzația de scârbă e similară cu cea pe care o aveam în România acum 10-15 ani , când lucruri importante , de calitate, costau așa, până la dublu față de prețul din țări cu apă caldă. Și nu prea se mai îndulcește ușor.

Am găsit să cumpăr de pe ebay de la unii din italia, dar momentan sunt un pic încurcat. Dar nu, nu le dau ăstora 5 sutici degeaba, doar că sunt ei șmecheri. #numerită. 411 lire + TVA + taxe de import, vreo 520. Trăiască UE.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
5 days ago

De când plm daca se strica un mechanical seal trebuie să schimbi o pompă întreagă? Ăla e consumabil și da cand o sa desfaci pompa o sa mai schimbi si alte garnituri. De obicei vine set pentru asa ceva, mai mult este acel overhaul set care e in set de întreținere si care ce să vezi si acolo e in mechanical seal că de aia e consumbil.
Sunt convins că arunci o pompă funcțională mai ales ca piesele alea sint generice, vin pe dimensiuni standardizare nici măcar nu trebuie să iei piese originale ale producătorului.

Doru Vlad
Doru Vlad
Reply to  Catalinx
5 days ago

Lol pai de banii de o pompă nouă cate seturi de reparație iti iei? Pompa aia o repari in 4 ore dacă nu ai mai desfăcut niciodată așa ceva maxim o oră în timp ce bei si o ceasca de cafea pentru cineva care se ocupă cu așa ceva. Nu neg ca e bine să ai inca o pompă de stby si daca mai iei una nouă ideal ar fi sa schimbi un pic și configurația sa le pui in paralel cu robineti pe aspirație si refulare iar cand ai probleme cu p pompa să schimbi pe cealaltă dar din… Read more »

0040
0040
5 days ago

Am schimbat si eu un hidrofor la casa acum o luna doua. Zicea ca lifetime 5 ani. Mergea pe al 9lea da nu mai baga cum trebuie, ruginise, presostatul arata ca dracu abia se mai regla… etc. Si inca mergea, doar ca se sparsese basica aia de cauciuc din vasul de expansiune asa ca…hai am luat altul de 900 ronz. La fel, cu vas de expansiune de 50l. Vasul ala e bun cica sa nu declanseze asa des. Gen sub 200 lire. Trage de la adancime de 9m si apoi mai impinge inca vreo 30-40 pana la casa, unde pastreaza… Read more »