Copiii lui Allah și afacerea momentului

Hai sa zic și eu ceva de refugiați, ca tot e la moda.
Europa ca-ntotdeauna, tre’ sa fie ea mama tuturor răniților,  că vai, că ce se fac sărmanii ăștia, că să ne organizăm,  să-i primim, să le dăm , să pula-n pizdă .
Avem sa fim fututi în bot de mărinimia, altruismul și caracterul uman de care ne scremem să dăm dovadă. Sigur amnesty internațional raportează, ca stai domne, că nu Europa găzduiește cei mai mulți imigranți că suntem cam reluctanti sa ajutăm, ca să ne organizăm mai bine

…(căutați pe google rapoartele)

Bine asta cu organizarea vad ca e o treabă.  Afacerea momentului pare sa fie transportul de imigranți. Vii sau morți. Ca în vestul sălbatic, ca se plătește la kil. Sau,  ma rog, la bucată. $2000 – $3000 pentru fiecare căciula de copil al lui Allah. Are careva o dubă, ca pot sa dau niște telefoane sa începem um business de călăuzit sirieni, că se câștigă mai bine decât din consultanta.

Deci nefericitul ala căruia i-au murit 70 de imigranți în camion  a stricat marfă de cca. 150 000 dă dolari,ca sa folosesc o exprimare mioritica.

Sa recapitulam: se estimează ca anul asta și anul trecut au plecat înspre Europa cam 500 000 de refugiați.

Pai bah,  astia sunt bani neneacă,  de la 1 miliard dă dolari în sus.

Că cum vine asta? Oamenii ăștia vând tot ce au, case ( probabil ca nu mai au, dar dacă ar avea)  bijuterii, bunuri și pe dracu’ să-i ia, să facă ce-or face și sa vină încoace.

Și sa ne înțelegem din capu’ locului:
-Nu sunt de acord ca coana Europa și măria sa,  preacuvioasa Merkel sa ii primească pe ăștia cu brațele deschise,  carevasăzică pe banii noștri din mai multe motive din care voi enumera mai jos câteva,  dar nici nu pot să îi judec pe sărmanii ăștia, că fac cam ce aș face și eu, adică,  cam tot ce mai poți face individual,  în situația lor.

Doar că soluția nu mi se pare a fi, hai sa ii primim pe ăștia toți și să îi ținem pe mălai. Pentru ca drepturile omului.
Oameni sunt și europenii, deși drept e că nu trăiesc atât de rău ca refugiații sirieni. Dar nu e ca și când ultrasii creștini s-au dus peste aia sa le futa modjo-ul, sau nemții, sau românii. Corect e cine strică să plătească nu?
Am mai auzit chestii ca Europa e responsabilă, ca ăștia au fost protectorate și ca au fost exploatați și ca pula mea. Sunt mai tare exploatați de ai lor. Dar, sa trecem peste astfel de proștii…

Bai dar știți ceva? Să îi ții pe ăștia pe mâncare și cazare un an, sa zicem costă Uniunea , cu siguranță mai mult de 3000 de eur de refugiat, deci mai mult decât plătesc ei. Adică la ăștia 500 000 am vaga impresie ca se va trece de 1 miliard jumătate costuri. Ca Popa. Posibil ca ce spun eu reprezintă mărunțiș, ca m-am gândit doar la cazare și mâncare. Cineva vehicula ca se dau și 140 de Eur de căciula, bani de cheltuiala, peste casa și masă. Pai în cazul asta cred ca avem și în România vreo doua milioane de refugiați pensionari și frecatori de menta pe social, care sunt mai îndreptățiți sa primească ajutor.

Apoi, că dacă deschizi ușa și spui “hai la mama Angelina că va da ea casă și masă la toți n-ai la ce sa te aștepți decât la mai mulți.

Și mai e și deranjul. Păi e, ca fără sa ii consider nicicum pe sirieni, cu certitudine sunt faliti și probabil fomisti ca nu au cum sa fie altfel. Iar oamenii faliti și înfometați se țin de mantogarii și recurg ocazional și la violență și alte acte antisociale, ca pula mea, când te roade pe stomac trebuie sa faci intr-un fel.

În Europa în care merg eu acum e cam civilizat și te simți relativ sigur pe strada și fără rușine spun ca și în România ordinea sociala e ok, dacă nu cumva ai treaba prin Vaslui și ceva zone dubioase la ore dubioase din diferite orașe. În locurile în care se aglomerează oameni necivilizați treaba se impute și siguranța sociala devine greu de gestionat. Ca nu degeaba au început suedezii sa își bage pula în țigani. Să îi văd ce au de zis când le vin ceva camioane de refugiați.

În al doilea rând, ca oamenii ăștia sunt din Asia Mică, au cultura și religia lor și e o problema dacă numărul lor schimba structura etnica a unor zone. Altfel spus, în momentul în care o populație atinge o masa critica, începe sa ceară drepturi, sa vrea lucruri care diverg de la cutumele sociale ale majorității. Iar când procentul de oameni mai puțin civilizați crește, e mai greu sa-i educi ca se izolează în comunitatea lor, păstrându-și obiceiurile lor. Fără îndoială la început se bucură că sunt în viața, ca au șansa unui nou început, dar când începutul ala continuă să-i mențină săraci relativ la populația din jurul lor, tensiunile sociale se acumulează, iar coana Europă care ii primește acum cu mâna întinsă, va deveni în ochii lor agentul oprimant care ii exploatează, ii urăște și nu ii lasă să se integreze.

Vezi Franța și africanezii de acolo, vezi…
Din orice punct de vedere ai alege, nu arată că ar fi util așa și singurul argument pro e legat de drepturile omului și de faptul ca sunt și ei oameni ca și noi, oprimati în țara lor. Da. Sunt oprimati. Poți spune chiar că ce se întâmplă la ei e genocid.

Dar cred că pe termen lung e mai bine pentru toată lumea sa te duci sa le faci curat acasă și sa ii trimiți înapoi.

Curat acasă înseamnă să cășuni pe ei și din Turcia și din Israel și de pe oriunde se mai poate, dacă trebuie, sa schimbi regimul politic, sa rachetezi orice rezistență și sa stai la ei acasă cu pușca la ușă 5-10 ani.

Dacă tot vrem globalizare și liberă circulație și pace mondială aș zice ca e cam de căcat sa bagi gunoiul sub preș că e mai comod asa și sa te prefaci ca refugiații ăștia apar de undeva dintr-un vortex interdimensional care-i vomita în Europa și aia e trebuie sa ii primim aci, no questions asked.

In virtutea drepturilor omului și a globalizării poți sa te duci și sa te piși cu boltă pe orice grupare extremista care-și bate pula de aceasta populație de care ne pasă atât de mult
Și când zic ne, este generic, că mie îmi este indiferent dar trebuie să mă supun majorității și civilizației.

Și exact asta e, civilizația se mai face și cu bâta .
Altfel spus, în Europa dacă ii discriminez pe nefericiții ăștia în orice fel, eu, ca cetățean – risc sa fiu pedepsit sever. Da’ pula mea, la ei acasă, nu e treaba noastră, nu ne bagam, că nu se face.

Sigur, în state care au ceva de oferit, degrabă se aplică astfel de soluții, dar unde nu, nu.

Mai e și ce se întâmplă cu țara lor. Fără îndoială că cei trei milioane de refugiați dislocați lasă în urma tot ce au, c-or fi case, c-o fi pământ, e vorba de bucata din țară aia a lor care le aparține și pe care poate că o vând pe ce li se dă, numai sa plece dracului de acolo.
Cineva le cumpăra bucata lor de țară .
Mă rog, le-o cam fură.
Nu știu cine dar în mod invariabil acum se produce o redistribuire de bunuri.
Am bănuială rezonabila ca speculanții care în mod cert ii exileaza pe sirieni la preț redus exploatează și întrețin aceasta situație și ca nu mărinimia și șprițul ( spiritul, dar beau un vin în avion și aia e telefonul știe , bagă de la el) capitalist și al globalizării le conduce afacerea, ci foarte probabil interese printre altele și antieuropene (posibil anticrestine) .

Asta în timp ce Europa le cedează spațiu și drepturi. Ca așa e uman. Sigur, le cedează e un fel de a spune că bani se iau, la negru, dar intră în buzunarele rețelelor de traficanți de persoane –collateral damage.
Care morții mă-tii ești mă ala de îmi vinzi siguranța sociala pe 2000 de dolari, Iudo!

Prin urmare, una din soluții o reprezintă si destructurarea rapida a rețelelor de trafic de persoane. Că să nu imi spuneți mie ca aia 500000 de sirieni au ajuns în Europa de capul lor, în condițiile în care Europa are granițe și pază de coastă și pula mea. Desigur, enunț o inepție, că 1 miliard de eur sunt bani mulți (cam cat s-au furat din băncile moldovenești) și fără îndoială că parte din ei merg la reprezentanți corupți ai autorităților. Banul e dușmanul.

Sigur, grecii disperați aleg sa dezumfle bărcile cu refugiați și sa facă valuri că poate-poate se mai îneacă din ei, în loc sa îi ia pe pulă pe traficanți. Nu știu cum se pedepsește treaba asta în Europa, dar e evident ca e o gluma proastă.

Până una-alta copiii lui Alah ni se urca în cap, iar societatea privește oficial asta ca pe niște incidente, ca dacă îl numești fenomen ești un discriminator muist, unul care generalizează, că nu sunt toți așa. Și nu sunt. Dar paza bună trece primejdia rea. Aici se doarme în post.
Chestia asta are un ușor iz de zombie apocalipse pentru civivilizatia Europeană, că am vaga impresie ca vor mai veni și din alte părți.
Statul islamic îi mână încoace ca pe niște oi.
You will live to see it. Or not.

Și totuși, aparent Europa se descurcă relativ binișor la ținut refugiați la distanță. Doar că nu asta e mișcarea potrivită.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
8 years ago

Te-ai intrebat de ce mai toti “refugiatii” intra in EU prin Italia, Grecia si tarile din fosta Iugoslavie? Spania ce are, e defecta? O cautare pe goagal despre Ceuta si Mellilla si refugiati zice ca cam de 10 ani incoace guardia civil pazeste granitele spaniole cam ca la vanatoare de mistreti. Si, coincidenta, se gasesc o multime de cadavre pe vasele din largul coastelor spaniole. Si in apa. Si mai dispar si de pe continent ilegali de astia never to be found. Si se investigheaza fix o pula. Sunt curios care e breaking point-ul pentru restul de state, ca vad… Read more »