Copii duri la critică

Făceam grătarul, se înserase , perpeleam vita și vine copilul mare și vampir să îmi spună că ajunge , că am făcut prea mult vita, să o iau.  Îi iau ei o bucată și încă vreo două,  mai las unele pentru mine, făcute așa țărănește, mai mult că e deja beznă și nu văd exact ce și cum și , pe metoda curbei statistice, să mă asigur că sunt bucăți de vita pe o plajă de la medium la  crematoriu.

Ajungem la masă, comentează că nu e, o pun să ia altă bucată, care eu cred că e exact ce trebuie , și îmi spune că ” putea fi făcută mai medie”.

Eu cred că asta este definiția mediumului, trebuie doar să mai lucrez la grosimea perfectă, dar e destul de dificil să o obțin așa pe grătar cu cărbuni, a se nota că nu am vreo diplomă sau pretenții de bucătar profesionist.

[editat]

Mai mult decât atât îmi spune că  fac mereu vită și nici măcar nu știu cât trebuie făcută.

Bun! Data viitoare o să o promovezi la funcția de grataragioaică, că doar din gură e ușor.

Mie îmi plac criticile cu exemplu.

Noroc că sa aleg vinuri e mai ușor decât să grătăresc vită.

Barbera d’Asti  e unul din vinurile seci italiene, mai fine, cu o indicație de dulce, cât să te oblojească la suflet și să mai taie din inima rea de după ce se pișă copiii pe tine.

Nu recomand, în sensul că nu recomand să beți alcool, indiferent ce doctor vă spune altceva.

[editat]

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
4 days ago

Dacă eram în locul tău, m aș fi ridicat de la masă și aș fi plecat cu femeia de mână până într un dormitor, să mai fac un copil. Râdem glumim, dar cred că psihologic vorbind, realitatea e alta. Posibil ca fata tatei se simte singură și atunci caută nod în papură la orice, doar să mai vorbească cu cineva. E la fel ca pe internet, cu haterii sau chiar și cu trolii … Mulți te atacă, te înjosesc, dar în realitate ei de multe ori doar caută pe cineva cu care să mai schimbe o vorbă, o idee. Sunt… Read more »

Stropic
Stropic
4 days ago

O fi de la lumina dar sa stii ca nici mie nu imi pare medium in poza :))) mi se pare un pic sub well done.

Stropic
Stropic
Reply to  Catalinx
3 days ago

Mai bine cu poza asta. :)))

Asa e, are si parti de medium si de well done e adevarat in asa fel incat sa aveti amandoi dreptate.

Tot zicea cineva mai jos ca prea groasa carnea – baaa putea sa fie si mai groasa, clar nu e o problema asta.

Si la grill e clar mai greu. Pana la un gratar nou poti incerca cu un termometru 🙂

Johnny
Johnny
Reply to  Stropic
4 days ago

Plus un vot pentru medium well, e drept neomogen că are spre centru o zona de medium. Totuși de înțeles fiind făcute pe grătar că nu ai control perfect.

animaloo
animaloo
4 days ago

pentru rezultate mereu bune recomand sous vidu. Mai ales ca nu mai tre sa iei ditamai masina, cum am eu
peste medium vita e trista oricum.

Catalinx
Catalinx
Reply to  animaloo
4 days ago

Toată lumea recomandă sous vid si presupun că aș putea să fac ceva de genul și pe urmă doar peepelită pe grătar, să îi dau două dungi de fier încins și miros de cărbune.
Da’ mie îmi place greu, nici măcar grătar pe gaz , sau electric .

animaloo
animaloo
Reply to  Catalinx
4 days ago

iti place greu….gen sa te chinui? Sau cum?

Nici nu am zis sa iti iei gratar pe gaz. Ca te stiu zgarciob si nu vad cum as putea sa te conving sa iei ceva care ti-ar usura viata 🙂

Catalinx
Catalinx
Reply to  animaloo
4 days ago

Da, normal.

animaloo
animaloo
Reply to  Catalinx
4 days ago

oltean…

Fery
Fery
Reply to  animaloo
4 days ago

io asa fac acasa, sous vide artizanal, controller de temp industrial 10 lire, rezistenta dintr-un kettle de 900W moka, o cutie de pantofi 9 lire, all good. 53 de grC 1h30, la final ii dau MAPP gas blana, inca nu am gasit nici un restaurant sa o faca la fel de buna in UK, indiferent de bani.
iese max 2-3mm de margine, restul rosu cum scrie la carte si poti controla rare-mediumrare-medium din 2 in 2 grade la temp apei, imposibil pe orice gratar sa faci asa ceva.

animaloo
animaloo
Reply to  Fery
3 days ago

ce cutie de pantofi ma? o faci in carton?
deja ultimele aparate pentru soud vide is doar un cacat de pus in apa (in orice vas) si tin ele apa la temperatura potrivita. Cred ca sunt de la 30 la 100lire

Fery
Fery
Reply to  animaloo
2 days ago

cutie de aia de plastic de tinut pantofii in ea, plebeule.
ultimele aparate de sous vide sa-mi suga pula, ca iti arata temperaturi spatiale, in timp ce fac ce vor ele. lasa ca stiu io sa compensez curbe de temperatura si alte alea.

0040
0040
4 days ago

BEEF asa se lasa? Groasa?
Nu prea-s bucati de carne asa ca pe UK pe aici, da alea care sunt, mie imi plac puse in zeama ceva sa nu se usuce de tot. Alea de la tine din poze, desi rumene, par cam uscate. Nah… cum ii place fiecaruia.

D-astea mai ieftine, da cu ceva zeama pe ele, si inca nu erau gata :
comment image

Last edited 4 days ago by 0040
animaloo
animaloo
Reply to  Catalinx
3 days ago

pula. Carne maturata 20-30 zile si o arunci pe gratar de 2 lei 😛

*aia cred ca e buna si daca o uiti in tigaie

Catalinx
Catalinx
Reply to  animaloo
3 days ago

Grătar de 150 de lire.

animaloo
animaloo
Reply to  Catalinx
3 days ago

aaaa. pula. Acu vazui ca nu e poza ta.
pai, la 150lire ti-ai luat un gratar ok. o scoti perfect. Daca vrei mai mult control poti sa folosesti o placa de fonta. Si mai putine bucati de carne de-o data.
dar, cum ziceam, la 20 de zile maturare te doare la bananier. tre sa ai grija sa nu o carbonizezi

Catalinx
Catalinx
Reply to  animaloo
3 days ago

Pardon – văd că 120 – dar meh. A fost OK. Nu extraordinar, OK. Ish.
https://catalinx.ro/wordpress/?p=24168
După doi ani s-a futut tava, am cumpărat alta de schimb, cu tot cu mecanism – degeaba, e designul prost și acum nu se mai ridică tava suficient de mult să pot ridica temperatura la cerere, ca înainte.
https://catalinx.ro/wordpress/?p=29164

În fine, 150 de lire , nici doi ani bătuți pe muche, acuma trag de el, în sensul de un pic de tras pe cur.

animaloo
animaloo
Reply to  Catalinx
2 days ago

Daca vrei ceva calumea, nu tava e importanta ci grillu. Tre ceva mai gros de fonta.
Avea un prieten un gratar pe carbuni. cam 400e, daca nu ma inseala memoria. Grill + placa.

Eu am cumparat de la fostu proprietar grataru de gaz si sunt extrem de multumit de el. In ~20 de minute am facuta carnea
Btw. Ca stiu ca iti plac banii. Cauta sa faci pichana. Aici o gasesc la aprox 15e/kilu.