Gând de dimineață

 

Am vazut de doua ori ieri  in contexte diferite  textul “te lepezi de satana?”. Azi am avut un deja vu.

Vine din  ritualul de botez crestin orthodox ( cel putin in Romania , ca nu stiu la altii cum mai e).

Iar raspunsul actului de teatru  trebuie sa vina ceva de genul : Ma lepad , ma lepad… ( cred ca de trei ori).

Si ma gandesc , daca te lepezi , ce dracu’ mai cauti in biserica , condus fiind  de un barbos sinistru , imbracat asemeni  arhetipului mortii , in negru , cu topping  de  giuvaere ( mitra si cadelnita)  si șorț de sclipirici( ma refer la epitrahil , cunoscut si ca patrafir , nu ma futeti ca sunt incult )   .  Iesi degraba daca te lepezi si lasa-i sa “slujeasca” pustnici si sa traiasca ascetic precum predica .

 

Altfel , textul ar trebui sa sune : “Te lepezi de sutană?

Eu? Deja .  E un preambul la ce vreau sa zic cu alta ocazie.

Ideea e ca azi  vazui primu’ popa in RATB . Mmm, nu cred ca e primul , doar ca a trecut mult timp si nici eu nu am mai mers cu RATBul   la ore de varf de un car de ani ( altfel , merg,  ca am SUV, nu  Tico si ma prefac ca respect  conlocuitorii), dar azi de dimineata lasai masina la revizie  si nu gasii taxi in timp util.

E 102ul ala plin, plin, plin – de prosti  iar “distractia” de care ai parte merita cei 1.3 RON investiti.  Bine, cand ma intorc sa imi iau masina , am sa iau un taxi…

Eu m-am urcat la cap de linie, singur. La prima statie deja se bateau pe locuri. Una, n-o vedeam ca era in spate iar eu citeam ceva pe telefon , il calca pe unu , care se stropseste la ea. Din trei replici amplitudinea acustica a urcat la 100 de decibeli+ si tot ce auzeam era pe aia :

Lady120db : – Ce  ma,  nesimtitule ,  ridici mana la mine? Ca iti dau acum un pumn in mecla  de te las aci!

Agresorul100db: – Fa fir-ai tu a dreaq , pai ce ma joci in picioare? I-auzi m-ameninta . Ia vino fa incoa sa  te invat eu sa te porti!

Lady120db: -Aaaaa, imi bagi mana in gat ma ?  Baaaa,  te plesnesc de te las lat aci, ma. Tu cu cine crezi  ca faci d-astea…. Ce faci ma  plesnesti? Tu pe mine ma? Te joc in picioare , ma. Da-te fa la o parte sa ii arat eu lui.

Lume<100db : Da’ stai femeie, ai transi in cur, l-ai jucat pe picioare , acu’ lasa-l in pace!

Se vede treaba ca  astia nu citesc la  Otrava pe blog  ( si care mai scriu d-astea , era unu cu F. ) despre cum trebuie tratata femeia si cum e ea o floare . Nici macar articolul lu’ Vasilescu despre cum dupa prima palma , mai vine una nu l-au citit. Eh , navestisti .

Lady120: – Da , ho ma , ca mi-am cerut scuze , acu ce vrea, daca ala a tras autobuzu’ in fata mea?!

… pula mea ,  on  and on  in timp ce niste babe de langa mine  susoteau intre ele ca ele nu mai suporta 102ul asta , ca e plin de nesimtiti si oameni rai , n-ar da unul locul “la astia mai in varsta. Unul ala statea pe scaun si citea presa pe telefon , fix in pula il durea si d-abia astepta si el ocazia sa-i traga unei babe un sut in cur. De-un leu treizeci , merge.

La urmatoarea , organizare , romanian stail , toti vor sa coboare pe toate usile , toti vor sa urce pe toate usile , toti vor sa stea langa usa ca coboara la prima. Stateam ca bo$$ intre usi pe scaun cu spatiu liber in jurul meu, restul transpirati fleasca in jurul usii , la 8:30. Numa Sherloci. Iar scandal ca un pensionar voia sa coboare , dar nu acolo ci la prima si ca el nu se da la o parte sa urce niste unii.

Pe usa din fata urca un popa.

Toata lumea se da la o parte , nu stiu daca de la mirosul sutanei sau de frica de dumnezeu , ca respect , sa fim seriosi , n-are nimeni pentru nimeni . Adica eu sunt oarecum neutru din punct de vedere al respectului , dar trendul pare de dispret . In 102, vorbesc.

Si ma gandesc , sa-mi bag pula , ce tare e sa fi popa , daca era controlul RATB , politia sau salvarea , nu s-ar fi dat unu la o parte pana ii lua cineva la pulane , ca ei coboara la prima, ce pula lor.

Si trece popa printre ei ca printre flori , se face liniste , aia din spate nu se mai plesnesc , pensionarul iese din starea de senectute si se da la o parte sa urce lumea, riscand sa nu mai coboare la prima sau ceva … In timp ce se apropia  le aud pe babele de langa mine susotind, ca ce popa e asta de merge cu autobuzul. Hopaaa! Stai ca ma simt jignit .  Bun, la intoarcere taxi .

Si vine asta si se opreste fix langa mine , ca – normal, era mai liber . Staaaatea si se holba in telefonul meu. Observ un lucru. Ba, popii au fata de milogi . Cred ca e ceva cerinta profesionala .  Si le-aud pe babe cum imi tulbura iarasi linistea  si seninatatea mintala cu :

-Ti-am spus eu, nici un pic de respect. Sa nu dai tu locul nici la preot.

Tac. Tac, ca nu ma pot bate cu un ninja + un autobuz de acoliti. Popa nu tace.

– Nu , doamna. Stau in picioare . Multumesc.

Dar pe doamna  o mananca in cur. O inteapa barba popii pesemne, si imi pune mana pe tricou , ma intorc si imi arata obrazul ( imi vine s-o scuip , dar am invatat ca e urat sa scuipi):

– Dar chiar asa am ajuns, sa stea preotul aici in picioare langa noi ?!

– Doamna, daca va pasa asa de mult , nu va opresc sa-i oferiti locul.

Si pac , se inflameaza popa. Oratorul din el , predicatorul , invatatorul si ce mai e sub sutana se rascoala :

– Stai asa tinere ,  Doamna vorbeste aici despre respect . Se cade…

– Nu se cade se pica! Daca vrea sa va ofere locul , pe mine nu ma deranjeaza. Nu ne cunoastem, nu inteleg ce avem de discutat . Daca suferiti de ceva si aveti nevoie de loc , fix in fata mea sunt doua pentru oameni in dificultate.

– Nu am nevoie tinere, dar te vad asa educat, cu ochelari….

-Ochelari port ca nu vad bine , nu ca sunt educat , as putea foarte bine sa nu vad  bine de la box sau consumat bauturi spirtoase.

-Tinere , e vorba de respectul fata de cei mai in varsta.

                          Sa nu minti      

-Sunteti mai in varsta decat mine?

-Cred ca da.

-42!

-Nu va cred.

-Putin  imi pasa!

-Stiti , doamnele …

-Domne , pe scurt , aveti cumva bilet cu loc ? De fapt , probabil ca  aveti abonament, ca nu v-am vazut validand nimic . Stiti eu lucrez la RATB… ( sa nu minti ….) Nici pe dumnealor nu le-am vazut validand . Dar drepturi vreti, nu e asa?

Popa nu zice nimic. Babele din spate :

– Noi avem talon de pensii!

– Fireste, ca aveti. Luati  loc , domnu’ popa, e gratis …

Ma ridic, ca cobor la prima.  Ce bulan am eu.sutana

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

BESTIAL, am ras cu lacrimi !!!