Zece ani s-au uitat cu bale și spume la gură despre cum zbura Iohannis – gen fiecare zbor jet privat ( ăla cu care se pișa pe noi, adică) ceva gen fără jdemii de euro cost de deplasare nu ieșea din papuci.
Acuma sunt cu șurubelnițele în ochi la orice.
Diferența ar fi că atunci eram pe huzur, părea că aveam bani, acuma pare că nu.
L-au luat la pulă, primii cred că ăștia de la Euronews pe președintele senatului Abrudan ,că de ce s-a dus în Japonia, și în alte vizite, acum când țara e pe economie , pe tăiat.
Păi ce, el nu vede ? Cum adică să dai 7000 de euro pe diurnă, protocol și …. l-au luat de roaming, bă. Duceți-vă în pula mea d-aici de săraci…

Visăm ca să avem țară. Nu că țară demnă de lumea #1, dar țară și descoși la 7000 de euro costuri de deplasare până în Japonia.
Pe de altă parte , Bolojan a zis că toată lumea plătește. Păi unde Senatul a făcut economii de jdemilioane de lei prin concedieri, Abrudan nimic? Să plătească și el măcar roamingul din buzunar. Lol.
Legat de economiile ălea eu i-aș lua la palmă pe ăștia care dau și ăștia care transcriu ca melcii fără să ceară explicații comunicate din ăstea sterile, că senatul a eliminat 147 de posturi din organigramă.

Gen ce înseamnă , bă, asta și unde e economia. Dacă mă duc acuma pot să văd 147 de oameni trimiși la plimbare și 147 de note de încheiere de activitate și nimic transferat pe consultanțe? Că dacă nu, abia atunci trebuie unii luați la pulă.
Dar, de ce zic că e bine că îl ocărăsc, că uite cu ce se laudă omul.
El crede că a fost o vizită reușită că i-au promis ăia de la NTT Data că-și cresc prezența cu 300%.

Că cine sunt NTT Data?
Ăia care își bagă toată pula și dau muie la stat nu bani. Companie de IT cu număr de angajați în creștere dar din 2016 au avut profit sub 10%, din 2020 sub 1% , iar anul trecut au raportat pierderi. IT , da?
Și ăștia vor să crească prezența cu 300%. Asta înseamnă să jumoală și mai mulți bani și să nu plătească mai mult .
How about NU?

7000e e mult? Acum plm, nu mai facem nimic, stam in casa si ne uitam pe pereti si numaram crapaturile?
Ma. Profit neprofit…oamenii platesc niste salarii. De ce au pierdere e irelevant. Poate au investit banii, de unde si nevoia de crestere.
Să zboare pe banii lui, dă-l în pizda mă-sii. Să fii ales e un privilegiu :)))
Bă,nu prea e așa! Nu e DELOC așa.
Ăsta e primul lucru pe care trebuia să să-l facă ANAF, cu privire la toți ăștia nu doar la ei. Ia, coaie, de ce aveți voi profit mic în business-ul ăsta.
Și după aia schimbată legea ca la bănci, cu impozit minim pe CA, că ce au încercat ei să facă cu dosarul prețurilor de transfer nu merge, că nu are cum, nu numai pentru că au oamenii prin servicii , prin ANAF, prin pula mea, dar by design nu-i poți prinde cu aia.
Zic asta cu informații la prima mână de la oameni care lucrează sau au lucrat pentru ei, eu am lucrat pentru alții care fac la fel și ȘTIU că fac la fel ( nu, nu bănuiesc), că discutam asta cu CEO-ul companiei din România cu subiect și predicat – nu pe ocolite. Așa la modul ținem profitul la 8% pe an și nu ne deranjează nimeni că că n-are cu ce și de ce. Am mai zis cum se face – contractul cu clientul se semnează în altă parte, România e off/near-shore ( centru de cost, dacă vrei în termeni de ERP) și facturează muncă că tre alt centru de profit la o profitabilitate prestabilită și după aia vezi la toți așa , uniformă.
Dacă vrei să știi de ce, e vorba de impozitul pe dividende cu reținere la sursă ( witholding), care ce crezi , e așa ca să dijmuiască plecarea banilor din țară și – ghici ce, pleacă altfel.
A doua:
La compania asta tartorele (Daniel Mețcanciuc, fost ofițer de armată – și-a schimbat numele în Metz – după ce s-a pripășit prin Germania, sunt mai multe teorii aici dar în fine) și-a pus fosta soție CEO pe România, după ce s-a mutat în CA și au făcut circărie . NTT Data e de fapt o achiziție a companiei EBS – făcută de nenea ăsta în România , cu niște scheme pentru care au dispărut din google linkurile critice de presă și nu pot proba.
După care s-a făcut academician , adică pro-rector la Universitatea Alba Iulia, pentru o strânsă colaborare între mediul privat și educație, bănuiesc că vezi unde mă duc, da?
Tot compania lui e d-ăia care își hingheresc angajații și încalcă legea muncii cu dispoziție de la el – știu că articolul e scris de Liviu Alexa, nu neapărat cel mai obiectiv și mai bun jurnalist – dar mailul e mail!
A treia – salariile nu-s extraordinare la ăia – așa că nu prea merge cu vrăjeala că plătesc niște salarii, că-ți spun eu exact ce fac.
Inundă și ocupă piața, cu prețuri mici, cum altfel – INCLUSIV PIAȚA DE CONTRACTE, ÎN PULA MEA, numai șobolăneli fac ( am om care e pe labă cu ei știu ce vorbesc) adică mă scot pe mine din business și pe urmă mă intreabă dacă vreau să fiu contractor pe 300 de euro pe zi ( vezi că nici în Suedia nu-s grozavi, am om și acolo :))) , dar nici chiar ca în România, cred) , iar dacă nu vreau, mă pot angaja la ei pe mărunțiș că plătesc salarii.
Gen, las-o în pula mea.
Nu știu dacă știi, dar pe zona asta de business nu vorbesc din cur și chiar manifest reținere ce spun ( cu privire la informații care nu-s deja publice și care-s sensibile, că nici eu nu-s complet dezinteresat și nu vreau să stric niște relații, sau să le creez probleme , dificultăți unor amici, sau mie).
Nu e că poate au investit banii – au sifonării toți. Iar ăștia în particulat sunt un pic de ciumă așa. Ciumă japoneză.
Personal nu lucrez prin ei sub nicio formă.
Dar nu stiu daca ei sunt singurii din Romania care fac asta cu profitul.
Si da, rau cu rau, dar fara rau? Teama tuturor e ca isi iau catrafusele si pleaca in bulgaria sau alta parte.
Piata de contracte e fff mica in Romania si in general cer experienta specifica si de la 7 ani in sus experienta. Ca o comparatie, crezi ca toti angajatii lor actuali isi gasesc de maine contracte daca vor musai?
Ei sunt singuri – asta e uniforma, iar în IT bate la ochi de ne învinețește, nu așa. Si da, rau cu rau, dar fara rau? Teama tuturor e ca isi iau catrafusele si pleaca in bulgaria sau alta parte. I-auzi, pula mea, dar de ce pleacă în Bulgaria ? Ce are Bulgaria și noi nu putem avea și de ce? Taxe mai mici? No shit , Sherlock. Și atunci ce faci. Mărești taxele pe profit în speranța că ii ții pe ăia mici blocați în România , să le plătească ei, iar pe ăilalți îi incurajezi să declare pierderi… Read more »
Tu practic sustii “atomicizarea” pietii si sa fie mai multi oameni cu business-ul lor vs daca nu monopol, macar un cartel. Evident sunt de acord, si in principiu si personal, ca nu detin nicio corporatie. Doar ca apare urmatoarea dilema legata de competivitate – apare un contract nu stiu, in Suedia. Nu ma incalzeste cu nimic ca ia uite nu mai opereaza ei pe piata din Romania ca se muta oricum in bulgaria. Ca pe aia din suedia o sa ii doara in cot ca vine oferta din Romania sau Bulgaria – na, spatiu european. Iar eu, contractor independent, tot… Read more »
Tu practic sustii “atomicizarea” pietii si sa fie mai multi oameni cu business-ul lor vs daca nu monopol, macar un cartel.Evident sunt de acord, si in principiu si personal, ca nu detin nicio corporatie. Nu e vorba doar de asta. Vorbesc despre faptul că măsura nu numai că e anticoncurențială , dar nu aduce decât marginal mai mulți bani la stat, dacă aduce, că dacă mă fuți pe mine ( nu pe mine personal, că-s încăpățânat) să plătesc mai mult pe micro pfa, orice și nu mai face șaua cât daraua, aia e, mă fac angajat și pe de o… Read more »
te sună în timp ce îți pui acoperișul relaxt, în ploaie, la biroul din curte pe care l-ai construit singur, iar acum o să le bagi costurile pe gât lor, că vor plăti cât ceri, sau vor plăti penalizări la contract. :)))))))))) nu cat or fi fost costurile, dar asta a fost ca la mastercard – placerea de a face asta – priceless. :))) da uite vezi, asta e un aspect la care nu ma gandisem inainte. banuiesc ca in general clientii prefera sa semneze cu aia mari ca semneaza la proiect, cu penalizari etc. Clientul sta linistit ca in… Read more »
Da mai dar nu ii tin aia prizonieri. Adica cum se elibereaza ca sunt liberi si pot fi angajati de altii chiar acum daca aia sunt pe piata si recruteaza. Unde,cum și de ce? Înțelegi principiul cererii și al ofertei ? NTT ( generic) are contractele. Are și angajați, că de regulă asta caută să angajeze nu să plătească contractori scumpi – și nici măcar nu-i judec pentru asta, foarte bine. Unii oameni nu-s așa de căutați sau pricepuți să-și găsească singuri de muncă pe contract deloc, alții ar avea perioade neocupate și nu-și permit să stea fără salariu și… Read more »
Ai dreptate – plus, ma indoiesc ca vede romania un banut din profitul alora, pe cand profitul celor mici are sanse mult mai mari sa fie reinvestit (si) in Romania.
:)))) deci asta e cheia la interviuri, sa lucrezi la acoperisuri
Lumea se vede mai bine de sus 🙂
Ah. Tu stii produsu la 1:1. Eu doar credeam ca is si ei, cat de cat, de buna credinta.
Dar cum plm. Is japi sau romani? Sau “neamtu” e patronu la bucata romana?
Oricum, frumos. Am ras la aia cu concediu.
Corporația e japoneză, tovarășu ofițer a avut o companie ( plantație, really) care a fost asimiliată ( cumpărată ) de ei și a rămas in acționaratul filialei din România, măcar s-au inființat ca societate pe acțiuni, că Deloitte, Infosys, PCW , în România sunt S.R.L.-uri, lol.