Via Cseke Atilla.
Vrea el ceva dar nu prea înțelege niște aspecte.

Ca ce chestie? De ce pula mea nu opriți atunci șoferii pe stradă cu ANAF-ul, care n-a plătit, să i se ia permisul, lol.
Ăsta nu știe cum funcționează economia. Ăsta crede că e un privilegiu să conduci, ca și când , când treci prin București vezi atâția oameni mândri călare pe rablele lor, ieșind din Militari City și defilând către locurile de muncă, afișând opulența faptului că-și conduc toți, în același timp, rablele pe stradă.
Ai datorii – nașpa. De unde faci bani de datorii? Din muncă, din combinații, sau furt. Dacă e din muncă, e cam nașpa, că e posibil, nu știu dacă probabil, să depinzi de mașină pentru asta. Iar ăștia îți spun, coaie, ai datorii, nu mai poți merge la muncă până nu plătești taxele. DIN CE BANI, BĂ??!!!! Nu vreți, atunci, să-mi dați voi ajutor social? Nu, nu vor nici aia.
Iar ce vor aici – sună bine, doar sună.

În realitate, înseamnă bani pentru avocați. Zic ei că dacă nu îți plătești amenzile în 90 de zile să ți se rețină permisul. OK. Asta înseamnă că grămezi de amenzi, mai multe decât acum, vor fi contestate în justiție și vor intra pe circuitul acela. Durează minim 1 an, vă spune Mandea.
Sunt curios de formularea aia atentă, lol.
Dar motivul pentru care Cseke Atilla merită bătut cu pijamaua udă și tras pe roată în piața publică este următorul:

Până aici, e OK, înțeleg – e greșit, am explicat de ce, că nu vrei să oprești datornicii de la a căpăta active executabile, ba, e chiar indicat, imediat după ce o cumpără, ordin de sechestru pe bun, dar la mintea lui limpede ca oul de rață, înțeleg, OK, vrea să facă ceva să încurce, să creeze o piedică, din astea de români, chit că e maghiar.

Bă, la treaba asta mă aștept ca Nicușor să aibă ceva de spus, să le trimită legea în cap înapoi și să le bage în cur articolul 2^1 din legea 267/2021, care se aplică din pulă. Dacă nu, poate să se ducă și ăsta unde s-a dus Mutu.
Să le iau familiile în pulă unul câte unul, începând cu copiii și amantele tinere, dar nu discriminez, tuturor politrucilor împuțiți, care așa văd ei simplificarea și eficientizarea administrativă cu ”trebuie să prezinți”, ”trebuie să obții” , ”trebuie să te duci” , ”și abia apoi” – ei având informațiile ăstea. Că să stau eu de drumuri prin toată țara să aduc acte, futu-le paștele ma-mii lor de jeguri ordinare care sunt.

Ei pornesc mai degrabă de la premisa că au bani de datorii/amenzi, dar nu vor să-i dea. Ceea ce cred și e adevărat în majoritatea cazurilor.
Eu pornesc de la premiza ca dacă vrea să mă trimită PE MINE la ghișee SĂ PROCUR EU dovezi că mi-am plătit taxele vreau să-mi bag pula în toată familia lui extinsă, sortați ascendent după vârstă. Nu-s de acord ( ca principiu de fezabilitate și pot exista aspecte constituționale) nici cu ideea să nu poți cumpăra ( cu vânzarea sunt de acord, trebuie sechestrate) până nu ți-ai plătit datoriile – în sensul că cred că-s idioți – dar pot să înțeleg ideea. Faptul că au cheltuit miliarde ( de euro) pe digitalizare ( gen așa sute de milioane pe fiecare… Read more »
problema e ca in Romania “neplatitul amenzilor” este sport national. Deci, mi se frange pula de aia de nu isi platesc amenzile si or sa aiba probleme la drepturi civile. Asta cand nu patesti ca Mandea care s-a dus sa isi plateasca impozitul pe masina si a aflat ca nu se poate ca aveam o amenda de viteza. La Pitesti. De care io habarnaveam. Nici camere nu existau, asa ca eram total “ce???” S-a rezolvat destul de “simplu”. Amenda nu era de la Pitesti ci de la Fetesti. Si amenda era platita, la Bucuresti. Doar ca aceste trei entitati nu… Read more »
Bă, ție ți se frânge pula că n-ai treabă cu ei, lucru justificat, dar neîmpărtășit de ăștia care mai avem treabă. Că pentru mine, lucrurile ăstea se văd așa și restrângerea de drepturi e la toată lumea, dar mai mult la ăia care nu-s vinovați de nimic. Vreau să cumpăr rablă – păi trebuie să mergeți la primărie să luați o roabă cu acte ca să dovediți . MUIE! S-ar putea să merg acolo și când îi trezesc pe ăia din somn să vadă că ”hei, dar n-ai plătit” nu știu ceva, puliplici și e trecut de termen, ai și… Read more »
Am comentat si la articolul celalalt la modul da cine e datornic sa stim pe cine tintim?
Si din ce inteleg datoriile nu prea sunt pe persoane fizice