F5, F5, F5! Politica in opinci

Toata lumea  e cu F5-ul pe mediafax si hotnews ca sa vada stirea ca a demisionat Ponta.  Lasand la o parte aprecierea corecta ca e greu cu sys si net adminareala  in tara in care ne laudam cu ” celmai iute si ieftin internet din lume ” , sa stiti ca e stirea pe mai multe siteuri , si sunt fix aceleasi declaratii sterpe prezentate in diferite culori. Practic daca ai auzit de la cineva ca  pleaca pulix , e suficient .

Gata , ii facura  vant pe scari . Probabil presiunea era prea mare si in disperarea lor, dupa ce au vazut ca sa demiti seful ANPC  ( si-acum zambesc)  si un secretar de stat  nu gadila pe nimeni la oo, s-au gandit probabil ca nu are rost sa mai sacrifice alti putrezi aiurea si l-au scos direct pe Ponta.  Ca sa se bucure poporul de succes.  Ponta era cadavu politic demult, doar mortii si cei aproape morti l-ar mai fi vrut, ,  putred fiind pe toate partile si incoltit din mai multe directii.

Au gasit momentul perfect “sa faca dreptate” cu el. L-ar mai fi tinut, dar le e frica sa nu colapseze mai multi. Nu de guvern e vorba , astia ies frumos pe usa din dos , merg la spalat si se intorc “la vremuri noi , tot noi”, ca sa mai dea o tura.  Ar fi incercat probabil cu Piedone si Oprea , dar aia sunt de la alt partid si se fac ca ploua. Miza lor politica e mica , oricum sunt unpartid de pulifrici care se voteaza doar ei intre ei cred.  Ar fi fost o prostie din partea lor sa plece primii si sa cedeze teren in fata PSD-ului.

Probabil ca acum daca pleaca guvernul  va pleca si Oprea pe cale de consecinta , ar fi hilar ( dar posibil) sa-l vezi batand palma cu alti cautatori de majoritate , iar el sa ramana atarnat de interesul national pe undeva calare pe vreun ciolan strategic aproape de servicii , pe unde ii place lui. Probabil…  

O pula , rad cu lacrimi , in timp ce scriam mizeria asta  vad ca Oprea vrea sa faca deja majoritate cu altii. Da-l in pula mea , ca e tare asta! Cel mai. Il doare fiiiiix in cur  de orice . Respect. Serios . Sa ai atata  obraz gros  e probabil de  cartea recordurilor .

Pe Piedone nevinovatul nu stiu daca il poate da jos cineva, si cu ce parghie. Daca nu-l prinzi cuceva in neregula sa-i impui demisia pe linie administrativa , in principiu sa-l scoti cu catuse din primarie, nu cred ca se poate, iar pe el nu-l vad renuntand de buna-voie la mandat. Mai are de construit un monument, chestii, nu si-a terminat treaba.

L.E. Eh , uite ca ma inselai. Desi nu stiu cata bunavointa e , sau  sforarie. Nu conteaza

Intrebarea este : Asa si ?  Sunteti fericiti acum? Va intoarceti frumos la casele voastre? Exact.  Sunteti curiosi sa vedeti pe cine pune mutu prim-ministru? Si ce guvern?

Probabil tot unul din astia care au mai fost din partidele care au mai fost. Poate cu  Oprea :D.

Treaba e asa:

Cinstit e ca s-au miscat un picut mai bine lucrurile  in ultimul an . Pula mea , au tras astia canalizare , asfalt prin toate ulitele comunei in care locuiesc , semne de circulatie , si alte nimicuri , au construit un afterschool care nu functioneaza, dar totusi.

Sunt lucruri pe care le puteau face lejer in primii 5-10 ani de dupa revolutie , dar nu le-au facut, gen nu prea au miscat nimic. Au schimbat cate ceva in 2006-2008 si atat. Iar restul tot intr-un an . Se pare ca nu e chiar atat de nasol cu DNA-ul, adica cu bata.

Eu vad insa o alta realitate. Aia care aveau 40 de ani in ’90, au acum 65.  Aia care aveau 50 si erau deja copti , deja au inceput sa se curete in viteza .  Problema e ca si daca obtineti alegeri anticipate ,  nu veti merge la vot , ca “n-ai pe cine” , iar majoritatea votantilor va fi constituita din oameni cu varste >40 de ani.

Se apropie ca generatie de decidenti , generatia alora care au incercat sa carmeasca in 90 , dar si-au luat-o in mufa de la mineri . In principiu de la oamenii muncii , care nu au voit sa renunte la “putere”. La puterea de a decide ei , asa prosti , cum au fost.

Guran zice ca pana nu se obtin alegeri anticipate , nu se obine nimic. Posibil,  dar in cazul alegerilor anticipate , ceea ce se intampla e ca se numara cati pensionari mai sunt in viata . Cati dintre oamenii muncii, cati dintre prosti inca merg la vot .  Cati mai sunt aia care  sunt obisnuiti sa accepte compromisuri , versus aia care au zis ca nu vor compromisuri  si care si-au luat-o in freza  meci dupa meci , pana au obosit. Nu pariez , dar cred ca tot primii sunt mai multi.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

si-a dat demisia si Piedone

Marius
Marius
8 years ago

E si el pe lista…cica ii fac o vizita supriza diseara…la viluta lui din deal :)))

speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

de “Baniel” nu scapam asa repede