Când ești trist/a că n-ai copii

Și te dor ovarele și simți o mână interioara care te strânge de toate organele și te face să crezi că tot ce ai în tine se irosește și e de prisos ca nu ai un copil, dacă ești femeie…
Sau te uiți la ea ca la un puț sec, dacă ești bărbat,  supărat ca tragi doar gloanțe oarbe,  ca alții pot, alții mai săraci,  mai urâți  și mai proști ca tine, că ei au și tu n-ai și ai vrea, cât de mult ai vrea un moștenitor căruia să îi lași mai departe ce ai și ce n-ai…

Minunea aceasta care ți-ar umple viața și ti-ar insenina diminețile…

Ar trebui sa știi ca nu toate diminețile sunt senine.  Ba uneori vin nori și furtuni cărora ar trebui să te asiguri mai întâi ca poți sa le supraviețuiești și ca vrei sa te întâlnești cu ele.

Și nu,  zilele alea cele mai nașpa  când crezi tu că nevastă-ta e afectata de PMS nu sunt cele mai grave. Nici alea când te trezești dintr-o beție scăpată de sub control și privești vinovat cum toți în jurul tău se uită urât la tine ca le-ai stricat seara.

Nu sunt ca alea când copilul cel mic îți rupe pentru a doua oara în 6 luni ochelarii.

image

Și ți se spune ca nu e ok sa îl cerți că se sperie și unicef zice “nu etichete” și flori 🌸 și floricele de îți vine sa îl prinzi pe unul de la unicef și să îl închizi o zi în casă cu copiii.

Ca alea când copilul cel mare se distrează trăgând dungi pe perete cu placa video în timp ce repari calculatorul lângă el. Când calm,  ca în lecțiile despre cum să crești copiii,  ii spui sa se oprească,  ca distruge și peretele și placa, iar copilul îți spune candid și sincer că “bine”,  în timp ce adâncește gaura în zid în același ritm,  nepătruns câtuși de puțin de  discuție.

Și nu, nu e mereu așa. Acum când public articolul asta scris de mai bine de o săptămână, stau liniștit și ma bucur de copiii care dorm. Am fost la baie și spalandu-mi fața am observat ca nu ma mai dor zgârieturile de pe nas și de pe obraz.
Cam ca alea pe care vi le mai fac pisicile, din când în când, ăstora care n-aveți copii.
Asta e și ca să vă răspund ălora care mă mai întrebați ca de ce sunt un urâcios și reacționez negativ la campaniile de salvat animale abandonate de pe Facebook, sau când râd de voi ca sunteți atât de preocupați de animalutele voastre care se pișa în nisip în casă.
I’m playing hardcore, bitches.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Joint
Joint
8 years ago

Sau cand esti poaspat mutat la casa noua,miroase inca a var proaspat dat de o saptamana si intri in casa si gasesti juniorul mazgalind peretii….

catalinx
catalinx
8 years ago