Indoctrinarea micilor turnatori. Clubul select al angajatilor I

Sau adevarul mai presus de orice?

Poveste din ciclul muzica si pharma.

La compania la care prestez acum , am mai spus care, dar nu am sa repet aici in scris ca asta ii legitimeaza pe aia sa scaneze siteul si sa ma raporteze cu cine-stie ce consecinte , nu atat pentru mine cat pentru angajator, se pune mare accent pe traininguri ( gen e-learning).

Dupa ce am fost avertizat de mai multe ori ca nu mi-am terminat procesele de e-learning , majoritatea de indoctrinare ( local , safety policies) – a se nota in apararea mea , ca lucrez off site 90% din timp, mi s-a pus in vedere mai clar sa ma supun procedurilor, lucru pe care l-am si facut , pentru ca altfel imi place si compania si nici nu vreau sa intru in conflicte de natura asta si nici politicile lor nu sunt chiar mizerii.

Unele sunt chestii sunt de  bun simt pe care ar cam trebui sa le stii si sa le intuiesti  fara sa mai fie nevoie sa le citesti undeva si iti cam  pierzi timpul cat bat aia apa in piua prin cursuri, dar nah , asta e doar  perceptia mea, poate pentru altii nu-s la fel de intuitive.

Altele sunt interesante, au logica si chiar apreciez ca o companie e preocupata de chestii de comunitate, aspecte sociale , etc. Nu stiu daca sunt doar in carti ( de suprafata)   sau chiar de substanta , ca am contact redus cu alti angajati ( la ce politica au , le-as spune membri acestui club select). Dar cred ca se implica si ca isi fac imagine/ PR  din asta. Pana la proba contrarie ii cred pe cuvant.

Bai, dar unele traininguri ,ca ala pe care  l-am facut curand educa mici securisti. Am sa incerc sa parafrazez  niste intrebari din teste, fara detalii , ca asta este nu pot cu detalii ,incat deja stiu mai e cineva care a scris aci si pare ca lucreaza la aceeasi corporatie si poate ma toarna :D.

Cica – vorbesti cu –  ba o cunostinta , ba un prieten , care-ti spune : ” fratica , am cam abuzat de medicamentul ala “Y” , am luat o supradoza ca, plm ceva , da’ sa stii ca nu am patit nimic .

“Intrebarea” e  daca trebuie sa-l raportezi pe asta la ceva agentie care monitorizeza utilizarea mdicamentelor. Ghici care e raspunsul “corect”.  Cu mentiunea ca  nu trebuie neaparat sa te afli in incinta companiei sau in timpul serviciului cand “iti vin la ureche ” astfel de informatii .

Este numele companiei , sau un produs al companiei inclus in informatie ? Este un eveniment  problematic inclus ? (  missconduct  , adverse effects, etc  – au ei o lista cu  niste criterii cheie  care te activeaza ca turnator pe diferite topicuri )  Tre’ sa raportezi, nenica. Gen, esti angajat te platim si  pentru asta.

Vezi un angajat fara badge? Nu conteaza ca tu nu lucrezi la departamentul de securitate . Aici toata lumea e “secu”. Ii ceri sa iti prezinte legitimatia , iar daca nu are , il duci la receptie de manuta  & bla bla bla.  Atitudine “The hive” like.

Acu’ , sa fiu sincer , cat am fost on site am avut badge-ul in buzunar, nu la vedere , tot timpul. Nu m-a luat nimeni de mana sa ma duca la poarta . Ba, s-au purtat dragut , cand  bananiam fara cap , cautand sali de conferinta, Si nici ceilalti angajati pare-mi-se ca nu purtau toti badgeuri la vedere. Nu zic cu siguranta , ca tre’ sa raportez cine si in ce imprejurari.

Asa ca va avertizez, aveti grija ce vorbiti cu mine , am semnat ca dau  pe goarna tot ! Datorie de serviciu :).

Bine ati venit la corul trompetistilor amatori. Gen , cum va place muzica?

corul trompetistilor

 

Sursa foto.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hessis
Hessis
8 years ago

Lol, ca sa zic asa. Am tot văzut Mannheim în sus și în jos și cam aveam o banuiala. Aia cu raportarea evenimentelor adverse ai luat-o tu un pic ad literam. Este obligație legala oricum, deci e cam peste tot în Pharma. Nu numai la știmnoicine. Aia cu badge-ul mi-a părut și mie exagerata pe la început. Dar am înțeles ca au fost niște probleme de security la un moment dat. Nu ca acum ar avea un nivel de security wow. Ce e și mai uimitor este ca la HQ chiar cred în genul asta de reguli și nu știu… Read more »

admin
8 years ago

Sarbatori fericite si tie. Nu am luat-o neaparat ad literam si sunt constient ca fac abuz de context. Stiam si ca sunt ceva reglementari in Germania in ceea ce priveste “vigilenta in farmaceutica” : http://www.gesetze-im-internet.de/englisch_amg/ Probabil ca sunt extinse ca norme europene insa habar nu am cum sunt implementate prin diferite tari. Oricum, se pare ca obligatiile legale de “raportare si informare” sunt sub raspunderea agentiilor de reglementare si , probabil , prin norme ale agentiilor astora se transmit catre companii, iar companiile transmit raspunderea catre angajati. Daca nu imi scapa mie vreo lege mai exacta ( se prea poate… Read more »

speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

cum spunea un coleg: spaga sa fie, ca gasim noi cum s-o incasam !!!

admin
8 years ago

Pe asta nu o inteleg cum vine, dar ok , e craciunul.