Un laptop.

Nu îmi iau laptop. Am 2 care stau unu peste altul pe masă și mai am unu în dulap. De două scap săptămânile astea, dar tot mai rămân cu unu.
Și când sunt în București lucrez de pe  💻 hardughie.

Dar nevasta, ea nu știe încă,  va avea nevoie de un laptop. De fapt ar merge un upgrade de disk la i5ul Toshiba,  cumpărat acum 5 ani și jumătate pe care mai sunt liberi câțiva gigabytes înșirați pe 3 partiții.
Doar că s-au mai stricat chestii,  precum portul ethernet, dar mai ales unitatea de discuri optice și nu cred ca ii pot instala windowsul de pe stick pe ăla.  Posibil că da.
Treaba e că mă uit oricum după ceva laptop și criteriul principal e sa aibă slot de expansiune pentru Ssd. De preferat cu factor de formă M.2 ,  pentru interfața pci-express.  Paralelizarea în noile ssduri permite viteze de până la 2 GB / sec  ( giga mari (gigabytes ) 🙂  ) ,  iar interfața SATA chiar și 3.0 limitează transferul la  6 Gbps ( gigabiti pe secunda  ) ,  cu overhead cu tot pe la 600 MB/sec.

Unele laptopuri de generație mai nouă au deja sloturi de expansiune m.2 . Unele au doar factorul asta de forma,  fiind însă pentru interfața sata.

Zoso scria de cât de enervat e de laptopurile HP că nu merg driverele și plm.
Așa e. Nu mai aduc iar vorba de Compaq că sun ca un moș.
Scurt pe doi ProBook sunt niște pocnitori. Tot ce mai au ei mai ieftin decât ProBook sunt și mai pocnitori.
Elitebook sunt decente.
Și la drivere și la cum se înțeleg cu Windowsul.
Nu nu vreau să vorbim aici despre faptul ca exista enspe mii de distribuții de linux care merg pe orice janghina.  Foarte bine. Am și eu, ar fi lucruri de spus dar  Nu îmi pasă. Nu despre asta e vorba.

Și dacă tot am eu un Elite prin mână mi-a arătat cineva ca e foarte ușor sa le desfaci pe astea. Mai ușor decât pe vechile Compaq.

image

Așa arată spatele.  M-am uitat mai demult,  dar nu am fost atent, credeam ca desfacatoarea aia e de la baterie.
Nu. Ține tabla care acoperă toate mațele laptopului. Click și o dai jos. Așa de ușor.
Pentru că Hessis s-ar putea sesiza, dacă o fi vreun protocol de raportare la compania cu pricina,  țin sa menționez clar ca acestea nu sunt poze din laptopul de la ei pe care lucrez,  ci unele “de pe net”  dintr-un laptop identic și că nici nu l-am desfăcut pe acela.

image

Continui.
Și laptopul se craceste în fața ta.
Bateria e asta mare din stânga.  Cum te uiți la poză,  deasupra e Ssdul, unul rapid de la Samsung.  E pe SATA.
Nu se vede în poză,  ar trebui desfăcute șuruburile și extras pentru asta,  dar am spus clar ca nu am desfăcut laptopul. În plus,  șuruburile alea au niște arcuri care fac desfiletarea foarte facila. Premium tată.  Zic asta ca am văzut întâmplător niște poze cu unele.
Oricum, lângă Ssd se poate observa un spațiu gol unde scrie cu alb SSD.  Acolo este expansionul m.2. Nu sunt sigur dacă la 840 G1 este pci-express sau msata,  dar e acolo.

image

Și expansionul de Ram e foarte aerisit.  Îmi place.

image

Nu știu dacă am menționat ca bateria tine 5-6 ore. Fără probleme.

Prin comparație ca să desfaci T440s de la Lenovo, faci spume. Nu l-am desfăcut de data asta, nu pentru că ar avea cineva ceva cu mine, doar ca nu am avut nevoie și ca e mult prea mult de muncă și nu merită efortul doar ca să mă uit în el.

Nu cred că următorul laptop cumpărat de mine va fi HP,  zic doar că ăsta pare ok.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

ce model de laptop e asta…pe care NU l-ai desfacut ?

speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

plus ca mai era o vorba cu privire la Lenovo:

once a BMW, always a BMW !
once a Lenovo, never again a Lenovo !

speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

eu am un HP ProBook 6570b si la fel are un buton care desface toata carcasa spate.

mi-au placut desktop-urile alea vechi IBM (alea albe patratoase cu o bucata de plastic albastra in fata) care aveau sursa, hdd-ul, floppy si dcd-rom-ul in cate un suport metalic care statea in niste balamale. cand vroiai sa scoti ceva, doar roteai de suportul ala, scoteai mufa si plecat cu el afara unde ii demontai/remontai suruburile foarte usor.
desktop-urile hp erau si astea mai modulare, dar nu chiar asa.

catalinx
catalinx
8 years ago

Am doua epave d-alea IBM pe acasă. Ambele au fost la un.moment dat servere pe care a stat inclusiv blogul asta. Bine, atunci nu scriam mai nimic :).

speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

la ce vrei tu se preteaza un rugged notebook: Panasonit Toughbook sau chiar Getac.
alea poti sa le arunci pe jos, poti sa torni apa pe ele cu furtunul, poti sa le tii in praf, n-au nimic. dar si pretul este pe masura.
cat priveste un Asus ROG, ROG-urile mai scumpe sunt ok, dar variantele mai ieftine de ROG-uri sunt niste mizerii: plastic ieftin, display TN, carcasa care scartaie, platice care nu se imbina bine. am fost in Altex si am vazut 2 modele ieftine (un G si un GL) si sincer n-as da banii pe ele.

catalinx
catalinx
8 years ago

Hahaha, eram sigur ca ai sa zici asta. De Getac nu știu, dar cu Panasonic Toughbook am intrat în contact. Ala nu e laptop, băi nene. E un desktop slim cu mâner. Nu zic sa fie subțire precum T440s de îl am acum dar măcar sa arate business, sa pot sa merg cu el intr-un birou, sa îl deschid pe masă și sa tastez confortabil, nu cu mâinile la 10 cm de masă, să zică ceilalți ca am venit dintr-o mină de uraniu ceva. Sunt sigur ca exista ROGuri oribile la fel cum exista și Thinkpaduri mizerabile. Toată seria E.… Read more »

Hessis
Hessis
8 years ago

‘Neata colega, l-am desfacut si eu. Din greseala, Tot asa, am crezut ca aia e bateria (IBM Thinkpad oldstyle) si ma gandeam sa imi comand una in plus. Deh, calatorit intensiv.
Ti-a picat in mana vreun Dell XPS3? Ca ma bate un gand.

catalinx
catalinx
8 years ago

Nu stiu exact ce ar trebui sa fie XPS3 , ma gandesc ca generatia a treia de laptopuri ( nu stiu generatiile astora). Ultimele cu care am intrat in contact , le-am vazut la o parte din angajatii companiei la care sunt angajat ( low costii – muhahaha) cat si la un client. Ca asta: http://www.ebay.com/itm/Dell-XPS-13-9333-Ultrabook-Core-i5-4210u-1-7GHz-8GB-256GB-SSD-Win8-1920×1080-/111890988862?hash=item1a0d38ff3e:g:6JgAAOSwoydWrW9k E generatia anterioara – nu stiu a cata 🙂 , dar sunt niste mizerii. Lasand la o parte ca nu imi place tastatura si alte note personale despre Dell, alea de la clienti , din 8 pe care le-am vazut eu 4 aveau probleme… Read more »

trackback
8 years ago

[…] testat modelele 840 G2 si […]