Din nou cu taxi. Premium ? Careva?

Daca zic ca-n Bucuresti  nu prea gasesti taxiuri , risc sa-mi arunce vreunu pe geam cu o antena sau o statie.

Dar pe bune, daca ai nevoie de un taxi premium , nu prea.

E clar si pentru mine ca Romania si Bulgaria sunt cele mai sarace tari din UE si nu stiu cum arata taxiurile in Bulgaria ca n-am fost acolo niciodata ,  dar in alte tari sunt cu minim o clasa peste cele din Bucuresti.

Veti spune   “Sigur, dar si pretul… “. Corect , si pretul. Nu gasesti nicaieri taxiuri la pret de bilet de autobuz, dar poate ca asta e problema. Ca e prea ieftin si nu investeste nimeni in ceva calitate. Adica , daca sunt un milion de taximetristi  pe metru patrat si lumea e ok sa fie plimbata in carute , de ce nu?

Pentru ca uneori chiar ai nevoie de un taxi cum vezi in alte tari. Din nou, n-am nicio problema cu Loganul , iar dac-ar fi intretinute bine si parcurile ar fi reinoite macar odata la 4-5 ani ar fi ok pentru 70% din cazuri.

Ba da uneori, chiar ai nevoie de ceva mai mult decat Logan. Caz concret:

 • 2 adulti
 • 2 copii ( un sugaci)
 • 1 troller de 71cm
 • 1 troller de 61 cm
 • 1 carucior copil pliabil
 • 1 rucsac
 • 1 geanta de marimea unui rucsac mai mic

Baga asta in portbagajul unui Logan cu butelie!

Sun ( la 4 dimineata)  la cele 2 firme de taxi premium la care stiu ca mai exista: Elegance si Grant ( Fly s-a dus).  Ambele au Mercedesuri E-Klasse, cu portbagaj suficient de incapator.

Primii n-au raspuns la numarul pe care l-am gasit eu pe site-ul asta

Ceilalti m-au luat cu :” Da’ stiti ca la noi e 3.49 RON / km.”. Da’ stiu, masina vreau. Bineinteles ca n-a gasit. Asa ca a fost nevoie sa caut un Logan fara butelie la alta firma de taxi si sa pun caruciorul pliabil pe locul din fata.

A fost okish, dar la intoarcere , ora 11 AM , caldura , banuiam cam ce sanse si confort voi avea din aeroport cu Logan si-am chemat direct unul din aia 2 de mai sus.

E- Klasse: Toate bagajele au incaput  in portbagaj. Fara geamuri deschise si CU aer conditionat care nu te omoara dar face fata in acelasi timp.

Alta viata. Si da, alti bani.  Am inteles ca noaptea am sanse mai mari “cu precomanda”. Da stiu , daca as sta in centrul Bucurestiului, as gasi la orice ora si premium. Dar uite ca Bucurestiul nu e compus numai din centru si pentru atata lucru nu merita sa ma mut down-town.  Data viitoare am sa merg cu masina mea si-am s-o parchez acolo pentru ca din moment ce Fly s-a dus , inteleg ca chiar nu e nevoie ( cerere) de taxiuri  premium. Absolut toti sunt ok sa mearga in fum de tigari , pe  banchete unde nu m-as aseza cu  o pereche de pantaloni albi, fara centura , cu juma’ de portbagaj spatiu de bagaje, etc. Si eu sunt ok cu asta. Daca’s singur sau daca merg la baut in centru.

4 Replies to “Din nou cu taxi. Premium ? Careva?”

 1. Respect……… Atat timp cat exista “Planu” la soferi angajati…Si fara carti de munca…Firmele nu sunt interesate de clienti…De siguranta …De civilizatie…De ect…..Si atat timp cat nu exista un tarif unic de zi/noapte/ extraurban….Firmele nu vor investii in masini…In confort, in siguranta, in curatenie…Etc….Acum concurenta este doar la un tarif cat mai mic…Atat…Nu ii intereseaza siguranta ( sunt soferi angajati care muncesc cate 14-16 ore pe zi….Aia sunt un pericol public) cu un tarif unic…Asa cum este in multe tari civilizate…Concurenta va fi prin masina, confortul masinii, curatenia masinii, curatenia soferului, siguranta soferului, etc….In rest …Doar vise….Atat timp cat vine planu….Trist.Iar la pret pe km…Cred ca suntem cei mai ieftini din lume….La un raport pret km -pret carburant…https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi0ztKF-7DMAhXkDMAKHbmoCVgQFggaMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.priceoftravel.com%2F555%2Fworld-taxi-prices-what-a-3-kilometer-ride-costs-in-72-big-cities%2F&usg=AFQjCNGF_VNYg20IozngSqjRFkRK4Jz1FQ&bvm=bv.120853415,d.ZGg Cu 1,39 x 3 km plus pornirea = 5,56 ron= 1,4 dolari pe 3 km….Vezi cu ce tari ne comparam….Si astea sunt preturile din 2010 parca…La ei…Ca la noi asa a ramas din 2008…1,39…

 2. Am gasit comentariul asta in spam . Zacea acolo din 28.04 si aunsese probabil pentru ca era aproape tot scris cu litere mari , care-mi sunt imposibil de citit. Am reconvertit eu automat textul , ca sa il pot citi si l-am aprobat pentru ca reprezinta un punct de vedere dimpreuna cu contint.
  Nu am pretentii stricte legate de corectitudinea gramaticala a textului, nici de limbaj , dar daca tot textul e scris cu litere mari , arata ca dracu’ nu-l poate citi nimeni si nu am de ce sa muncesc eu sa il fac lizibil. Multumesc

  Legat de comentariu:Da. E pertinent! E probabil cel mai ieftin pret pe km din lume , motiv pentru care astea-s si conditiile. Adica de aia ma suna seful companiei la care lucrez sa ma intrebe daca am timp sa iau alti sefi mai mari de la aeroport ( nu ca nu a avea aia bani de taxi).

  Pe de alta parte , din ce stiu , in alte tari cu apa mai calda , taximetristii fac reclamatie companiilor pentru care lucreaza pentru genul de abuz descris mai sus , sau unii altora pentru practici neloiale etc , la institutiile abilitate. In felul asta se curata niste chestii de prin sistem, raman mai putini , se mai regleaza piata.
  Normal, noi nu suntem paraciosi, nu se face sa-ti dai seful in gat , ca e sef , nici pe “colegu’ “, ca maine mergeti impreuna la peste , sau ceva .

 3. Nu am inteles nimic, ati folosit pana la urma Elegance taxi? Eu da si cred ca este cel mai bun serviciu te taxi din Bucuresti Spun asta pentru ca se poate plati cu cardul in masina, iar masinile sunt f curate si soferii f amabili!
  Recomand tuturor!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.