Cum să pierdem timpul altora

Te-ai întrebat vreodată cât timp din viața altora pierzi,  sau cu ce folos, sau cum să faci să? 

În ordine inversă,  eu dacă scriu un articol pe blogul asta pierd 1-5 minute din viața a intre 30 și 100 de oameni. Acu na, nu sunt Zoso, nici nu am pretenții. 
Scurt așa,  eu dacă scriu aici 10 minute în drum pe metrou,  ca acum, sau noaptea,  voi cheltuiți în total 2 până la 6 ore sa citiți ce debitez eu.

Vă e de folos? Habar nu am.  Bănuiesc ca sau va e, sau oricum pierdeati timpul ăla făcând altceva inutil.  Altfel, serios, mai bine faceți altceva decât să faceți un lucru neinteresant care nu vă ajută la nimic, doar că v-ați obișnuit să dați clickuri pe un link și să citiți acolo.

Serios, dacă citești aici și nu știi de ce,  îți dau un sfat:
   Inchide fereastra și fă ceva util sau care îți aduce o satisfacție.
Fă o laba la un porn, sau la o poză cu o colegă de serviciu, învață o chestie utilă,  uită-te la un film dacă îți place asta,  dacă ești la muncă fă-ți, în pula mea, treaba, dacă nu ai de muncă upgradeaza-te să poți accede la un job mai bun.

  Fă ce vrei,  dar nu da un click și nu citi o chestie care nu îți face nicio plăcere doar pentru că ai făcut asta și ieri.
  Da, nici aici. Serios. Mie îmi place sa scriu și fac asta să mă simt eu bine din motive personale, dar nu câștig nimic din asta prin urmare nu are rost să te mint că e important,  chiar imperios necesar să îți pierd timpul și să îți fur clickurile. Nu fac nimic cu ele oricum.
Alții fac și bravo lor. Își vând timpul lor pentru timpul tau. Ei știu că nu pot produce mereu conținut de calitate și atunci dar indiferent dacă au ceva sau nu,  periodic trag măcar o bașină pentru a-ți păstra ție viu reflexul de a da click   pentru a îți fura și valorifica timpul tău constant.
Bloggeri, siteuri de mizerii gen 9gag, ăsta cu success major pe Facebook dac asta zilnic. Și câștigă bani din timpul tău,  fără să îți ofere neapărat ce vrei, ci motivul de a le acorda atenție. 

De exemplu,  azi de dimineață o grasă,  în metrou,  lângă mine construia un meme pe telefon.

image

Da,ma uit în telefoanele oamenilor, muhahahaha! Ascundeți-le dacă puteți. 
Avea o imagine generica cu un birou și o cafea și scria un text legat de cafeluta la birou.
Ați văzut asta azi?

Nu știu dacă urca meme-ul ăla pe un site unde primește bani pentru contribuția ei (dacă da, bravo ei), sau dacă se simte bine primind like-uri ( toți avem fetișuri) ,  sau doar își pierdea timpul în drum spre birou pierzandu-l și pe al vostru.

Eu de exemplu scriu asta ca am avut o zi grea /plina la muncă și ma deconectez în drum spre casă.
Tu de ce citești? 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
7 years ago

Io citesc pentru ca ma impresioneaza(fara gluma) ca un om cu un job full time si alt job full time ala de parinte reuseste sa scrie mai frecvent decat ajung eu sa citesc. Si reuseste sa mai si repare x y z dupa ce se strica trebile alea ieftine pe care le-a achizitionat cu zgircenie sau alea pe care le strica copiii:-) Si cand vezi una ca asta macar te ridici intr-o rina din locul in care zaci si zici -Ba stai putin ca io incep sa fiu cam cea mai lenesa persoana pe care o stiu si mi se… Read more »

admin
Reply to  IM
7 years ago

E ok. Când scriam pe opencube aveam două joburi plătite full time și program redus la ala de tată.

IM
IM
7 years ago

let me guess -tu erai si orbu si manowar :-))))

admin
Reply to  IM
7 years ago

Nu. Când ziceam scriam, voiam să zic – comentam. My bad. Nici nu il cunosc pe om, am ajuns acolo ” printr-un interpus ” 🙂

admin
Reply to  IM
7 years ago

Ma refeream la faptul ca petreceam la un moment dat mult timp pe acolo, mai mult decât îmi ia sa scriu un articol, ca trebuia sa citesc și 200 de comentarii 🙂

IM
IM
Reply to  admin
7 years ago

Ca sa-ti intorc intrebarea tu de ce citeai oc?

admin
Reply to  IM
7 years ago

Îl descoperisem în 2014 și era singurul loc unde se puneau on discuție teme care ma interesau, nu chilotareala și alte chestii pe care le găsești la greu pe restul blogurilor și ca nivelul ideilor din diacutii trecând peste limbaj, agresivitate și trolaje era, în general, mai sus decât orice vezi oriunde chiar și acum. Ca și în munca mea, pot să tolerez mult mai bine și sa ii apreciez pe unii care ma înjură și ma interpeleaza cu argumente decât să vorbesc cu pereții. Dacă scriu o idee bună, sau greșită, bullet proof sau vulnerabilă și ma lovesc nu… Read more »

IM
IM
7 years ago

io citeam si comentam pentru refulare. Adica n-am ars-o intelectual pe acolo ci mai degraba la intamplare, la oha hai sa vedem ce iese:-) Dupa o zi in care te abtii sa injuri, sa te porcesti, sa izbucnesti mergea un oc. Ca se simte mai bine cand injuri in limba de bastina. Mergea un oc cand singurii romani pe care sa-i injuri erau la mii de kilometri distanta, cand semiromanul de langa tine te aude zicand de x ca e prost ca noaptea si te intreaba galesh ce inseamna expresia ‘proust ca nouptia’ si tre sa-i spui ca prost ca… Read more »