Meciul cu Elveția

Mă,  pe ăsta l-am văzut dar nu prea.
Am zis că am avut treabă un articol mai devreme,  așa că meciul rula pe TV, cumva deasupra capului meu care rulam debug pe laptop. 
Iar fără bere, fără popcorn și cele cuvenite la un campionat.

Dar am văzut fazele importante și trendul.

Lumea e supărată că nu au jucat băieții bine. Eu cred că ei când se uită la meci nu apucă și startul, partea aia cu imnul în care ți se prezintă echipa.
Altfel, ar vedea că acum nu mai sunt ăștia.

image

Sincer, eu așteptam să o cam furăm și de la elvețieni,  dar uite că nu.
Practic, dacă mai aveam noroc de încă un penalty,  cred ca Stancu mai înscria un gol și am fi câștigat. 
Că,  dom’ne,  Elveția e mai slabă ca Franța,  că trebuia să îi batem.   Bă, mai slabă e, am făcut egal.
Că, dom’ne,  România a jucat aseară mai slab decât cu Franța.
Ba nu! Practic , a fost mai bine că nu am pierdut.
Tehnic,  aceeași schema cu cel mai bun atac e apărarea.
Fix același meci, decât că Elvețienii nu erau atât de disperați precum francezii să ne bată.  Ok, își doreau victoria, normal,  ca și noi, dar ei aveau 3 puncte,  nu erau disperați. 

Acum înțeleg că strategia e să ne calificăm de pe locul 3,  să arătăm ca suntem cei mai buni dintre looseri.
Foarte bine, ăsta e nivelul și poate, cine știe,  există vreo regulă nouă care să permită să câștigi și cupa de pe poziția a treia. Ar avea așa și echipa o șansă vagă,  deși nu cred.
Nu vă căcati pe voi. Dacă vă place fotbalul e bună și o calificare de pe locul trei. Mai vedeți încă un meci după grupe cu echipa voastră favorită, fix câte ați vedea și dacă s-ar califică de pe poziția a doua. Așa că nu e nicio diferența. Sigur, probabil mai vedeți încă un meci slab, dar asta e. Ăsta e nivelul.
Vorbeam aseară cu un coleg care visa că avem nevoie de antrenor străin și tooot aud asta de 10 ani.
Care să ce? Să joace el? Pe cine să antreneze.  Eu cred că tata Puiu de care râdeți voi că pupă icoane e la un nivel mai ridicat, profesional, așa ramolit și bătrân și depășit de vremuri, decât aia pe care îi antrenează.  Ce credeți, că nu le spune să meargă și sa dea gol?  Sau că nu face tactica bine?
Bă, eu zic că la tactică suntem beton,  dar na, la campionatul românesc,  faza pe pușcării,  nivelul e un pic mai scăzut. 
Repet, așteptările mele sunt mai mici de atât,  mă mai uit și la meciul cu Albania și trag speranțe că ăla o să fie o confruntare cinstita, unde o să avem șanse reale de victorie.

Și nu nu am văzut alte meciuri de la campionat, așa că dacă îmi arătați cu degetul că toți ailalti joacă mai bine, sau ceva mă lasă rece. E un motiv pentru care anul asta și anul trecut nu am văzut niciun meci întreg cu echipe din campionatul românesc,  gen, ce meci.
Ajustati-va așteptările băieți.   V-am mai zis, aia nu joacă acolo pentru voi. Sunteți prea săraci să îi puteți plăti chiar și pe jucătorii ăștia “entry level”. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
7 years ago

Dupa cum a jucat Albania cu Franta (Albania a jucat peste Franta timp de 80 de minute gen) sincer ma intreb daca nationala merita sa treaca mai departe. Fara gluma s-au luptat albanezii aia pentru fiecare pasa, fiecare metru patrat de teren. N-am vazut atata determinare la o echipa demult. Francezii le-au inscris doau goluri pe ultima suta de metri pentru ca au cheltuit mai putina energie pe timpul meciului si s-au conservat pentru final.
Dar albanezii au fost ceva fantastic.