Star Trek Beyond 🎥

Mai întâi de toate, sunt  fan star trek din 93, sau când dracului au început să îl dea la tevere, în România, așa că ceea ce spun se scaldă în subiectivismul de fan boy. Nu am ce face aici. La fel cum exista oameni cu slăbiciune la iPhone și la orice alte cacaturi, asta e a mea și trăiți cu ea.  Aaa și vedeți că dau cu spoilere așa că dacă vreți să îl vedeți mai citiți maxim 10 rânduri și închideți pagina, nu urlați la mine că de ce, sunt la mine acasă aici.
Remarca numero uno e că e de văzut. Nevasta,  care nu e fan Star Trek zice că a fost frumos, i-a plăcut,  deci, na.
Dacă ești fan, ca mine, cred că ai să  rămâi cu un gust un picuț amar. Dar tot trebuie să îl vezi, că  ești fan și nu, filmul nu e chiar rău, cinematografic vorbind, doar că, du-te bă în pula mea, Justin Lin,  te-ai băgat tu să faci Star Trek, lua-ti-as tot neamul de taiwanezi în pulă, rămâi in morții tăi la Fast and Furios pentru publicul ăla redus mintal care vrea să vadă drifturi și schimbat de viteze!  ( și eu mă uit la ăla).
Și de aici vine gustul amar, futu-i dumnezeii lui de chinezoi împuțit,  că trebuia să vină el și să trivializeze franciza ca să facem ceva, nu chiar manele, dar să placă la toată lumea, așa!

În Star Trek, în pula mea, nu mai văzusem drifturi și racing!  Aproape- aproape că dacă îl mai lasă o tura ai să îl auzi pe Kirk cum în loc de “engage to warp 4″  o să zică ” bagă a patra” și-o să îl vezi pe chinezoiul de Sulu cum apasă ambreiajul batraneste și o bagă a patra cu carait și derapaj și ai să îl auzi pe Kirk cum zice la fel de prost ca Dom ( vin dizel) în Ff :” Granny Shiftin, not double clutching like you should” – Pentru handicapații care faceți bale la jargoane, eu știu ce înseamnă asta, am condus camioane vechi cu sincroane de căcat și te ajută în racing ca sifilisul la futut,  dar pun proștii botul.
De fapt câteva astfel de faze de căcat, care nu se justifică logic în context și elaborate prost sunt singurele probleme ale filmului. Dau bine pe ecran, dar pentru un fan Star Trek,  nu prea se digera ușor .
Auzi, să distrugi extratereștrii cu muzică pe unde lungi,  deși tema muzicală,  contextul și efectul vizual e bun, n-ai ce zice, dat dracului Lin la partea asta, ce e al lui e al lui.

Practic franciza se schimbă într-o chestie mai dinamică,  mai de acțiune decât a fost vreodată Star Trek. Eh, dacă asta merge acuma, ce vrei, nu sunt așa mulți trekies să acopere bugetul,  trebuie să le mai placă și altora.
Doar că filmul nu are profunzimea celui din 2009 și e cam la fel de bun per ansamblu ca ăla din 2013. Ale lui Abrams. Vedeți voi,  deși ăla din 2009 a fost beton pentru fani ca mine, nu a avut încasări fantastice așa că au cotit-o și ei un pic să se uite și masele. Ieșind din nișă au schimbat profilul și au diluat un pic rețeta.

Și aici mă schimb și eu și încep să explic ce-mi place.
Îmi place modul fluid în care curge acțiunea. 
Efectele sunt ok, și condusul de navă spațială trebuie să recunosc că l-a făcut ăsta să arate mai dinamic, mai a FF,  nu sterp cum ți l-ai aduce aminte din serial. Deh, buget, imaginație.
Scenariul e ok. Nu e super twisted,  e ușurel, de vară,  totuși acțiunea, ritmul, te țin concentrat în film,  nu ai sentimentul ăla de “i see where it’s going,weah, hai să mergem acasă că m-am plictisit.”
Dialogurile scrise mbinisor,  ăștia de la Hollywood s-au prins că lumea vrea filme cu actori britanici și accent britanic și umor britanic, americanii fiind ușor epuizați așa că îl vezi pe Simon Pegg tot acolo, a și contribuit la scenariu, dar nu e neapărat cel mai bun rol al lui. E ok.
Zoe Saldana ( Uhura, gajica lu’ Spok) e în film doar că arată bine și ca să nu stea și Spok pe labă, vorba aia, în rest e bâtă și are și un rol sec. Ah și altă chestie la care nu mă pot abține. În Star Trek se știe că aveau costumele alea sterpe, care păreau dintr-o bucată, inclusiv femeile având pantaloni. Nimic sexy.  Nu se mai poate, le-au pus fustă,  trebuie să-și arate Zoe Saldana bulanele acuma. Exploratori,  nu glumă. Gen, Ia-ți, fă, pantalonii pe tine, tot cu curul gol vrei să faci cariera?  Desigur, dă bine în film. Dacă nu ești fan :(.

image

sursa foto.

Cealaltă femeie din film ( umană,  deh,  că așa ar mai fi), care o interpretează pe Jaylah, are și rol mai bun și îl joacă și mai bine.  O cheamă Sofia Boutella, e o franțuzoalgerianca, teroristă d-asta ( glumesc, dar cu jumătate de gură),  care a mai jucat în Kingsman și niște filme franțuzești pe care nu le știți voi, dar țineți minte numele.  Momentan are treizeci și ceva de ani. Pe la  patruzeci și,  când se coc actrițele valoroase că nu mai sunt prospături și trebuie să își facă și meseria dacă vor banul gros și distribuție în filme de buget mare avem să mai vorbim.

image

sursa
3Dul e acolo ca să fie. Sau poate trebuia să îl văd la imax. Să îmi spuneți dacă la voi se vede mai intens,  eu nu prea l-am remarcat :).
Am văzut filmul la mine, aci în cartier, la CineGlobe. Mișto să mergi și să te întorci de la film pe jos! Serios.

image

Hai că m-am abținut la spoilere, mergeți de îl vedeți. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Armin
Armin
7 years ago

Bai dar v-ati gasit toti analfabetii sa va faceti voi bloguri si sa faceti critica de film.
Scrii ca un handicapat, Star Trek cu litere mici, pui virgulele aiurea, o dai prost si cu engleza si nici pe Vin Diesel nu stii cum il cheama.
Si cred ca ai vrut sa zici franco-algeriana nu “franțuzoalgerianca”, cu cratima, da? Ca nu inventezi tu cuvinte.