Cala Bassa, plajă aproape de San Antonio – Ibiza

Introducere (puteți sări peste)

În primul rând, trebuie să precizez că nu scriu lucrurile la rând că nu stau mereu de scris,  mai și citesc, pe lângă bloguri,  Asimov – Cavernele de oțel.  Cum adică, nu am citit asta până acuma? Nu. Și am o variantă în română, care nu știu dacă ma atrage suficient cât să o termin. În fine, despre altceva vreau să scriu și nu îmi cer scuze pentru ordinea haotică, doar vă spun.

Cuprins

Acilișea, în Ibiza, nu e ca în restul insulelor Baleare și sunt aproape să zic că nu prea îmi place, în contextul în care o compar cu celelalte două,  desigur, dar nevasta zice să mă abțin  de la negativism până vedem mai mult.
Am văzut aseară San Antonio despre care am să fac un articol separat.
Acu veni la plajă de acolo la Cala Bassa. Cua utobuzul 7, parcă,  din autogara din orașul de mai sus.

Nu e vorbă,  e frumușel comparând cu România / Bulgaria (acum că știu despre ce vorbesc),  deși posibil ca la Mamaia să fie mai drăguț decât aici. Not!
Nisipul e fin(ut), apa transparenta, turqoise deschis, se văd pești, te mai ciup de picioare, de râmă prin slip, frumos, că  nu sunt nici ăștia piranha.

image

image
Aici nu se aglomerase, încă

O fi rău să înoți în bancul de pești? 

image

Uite și filmuleț. 

Două.

Sunt însă câteva probleme mici și nu prea:
-E oarecum aglomerat pentru septembrie, sfârșit de septembrie.

image

-Dacă e aglomerat sunt și vânzători de piei de closca,  care te mai bântuie,  dar e rezonabil. Revin mai jos despre asta.
-Se vorbește prea mult românește și nu numai. Ci și rusește,  bulgărește.
Vă spun eu una. Dacă auzi mult vorbindu-se limbile astea, nu e mișto acolo. E cam de căcat,  că cumva, nu îmi explic cum, românii și slavii trag la căcat.  Ironic, nu?
Problema nu e pe bune asta, ci că transformă ei locurile în căcat cu obiceiurile lor. Deși românii pe care i-am văzut aici par de calitate semnificativ crescută față de ăia de la noi de la mare,  sau de la bulgari.  Posibil să aibă aceeași aversiune / fobie, față de mine, dacă mă aud vorbind. Încerc să tac.

Dar mai vezi ruși care balotează bere la greu din sticlă de Sprite la jumate, cum e asta?  🙂

image

În fine, în altă ordine de idei apa nu e prea rece deși a plouat azinoapte, muzica e bună, chill, la asta chiar se pricep ăștia pe aici.

E și un pic mai ieftin decât în celelalte insule ( încă nu am ajuns în Eivissa), presupun că de aia și mai multi turiști. 

Una cu marketing

Am zis că vinde lumea diverse – pălării,  ochelari de soare, băuturi la gheață, prosoape de plajă,  rochii de plajă din mileu,  etc.
Cu toate muile de la politicaly corecți, cred că e o idee proastă să pui trei negri urâți să vândă pălării, ochelari și cearșafuri.

image

Față de să pui două gagici care arată binișor (nevasta e lângă mine)  să vândă rochii de mileu, îmbrăcate în costum de baie, peste care tot scot și pun rochiile alea.

image

În jumătate de oră au îmbrăcat toate grasele de pe plajă și au plecat. Așa se face vânzare.

Peisajul din jur e mișto.

image

image

image

image

image

Și sunt animalele astea.  Dintre care unele ciricaie ca niște fire de înaltă tensiune,  de mă uitam după ele.

image

Frumos?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
7 years ago

end of eternity – asimov?

catalinx
catalinx
7 years ago

Nu am citit nici aia. Eu mă apuc, dar să nu mă păcălești că timpul e scump :).

Fery
Fery
7 years ago

e chiar misto, I shit you not