Viitorul sparge usa. Big Data. Cognitive Programming

 

Aceasta nu este o reclama la IBM. E doar un context.

Colegii si prietenii mei s-au saturat deja de mine sa-i tot bat la cap cu “big data, coaie” , “tre’ sa-nvatam hadoop si spark si plm, ca se plateste dublu decat ce facem noi”. Si eu m-am saturat sa-mi tot spun asta in fiecare zi si sa nu fac nimic in sensul asta . De aia scriu aci , macar sa-mi fiu propriul martor ca am avut oportunitatea si ca am ratat-o din varii motive ( LE-NE).

Serios , pe vremea cand voi invatati C++ si Java la facultati, eu studiam inteligenta artificiala si recunoasterea formelor in imagini ( pattern recognition)  si era un domn  profesor doctor , gen cu doctorat pe bune si pe tema asta , Ovidiu Grigore il cheama,  care de prin 2000 lucrase la un sistem care putea recunoaste cancerul de san prin studiul echografiilor, pe baza a ceea ce atunci nu se numea big data , dar era vorba de acelasi lucru.

Intre timp eu am ales sa fac altceva, desi mi-a placut oarecum chestia asta , pentru ca “banii vorbeste”, dar astazi “banii vorbeste” despre pattern recognition, big data si AI la nivel “industrial”. Ei bine, post-industrial.

Si vi-l prezint pe doctor Watson , daca nu-l cunoasteti deja. Si mai sunt si alte modele. Si nu stau sa va spun despre ce e in detaliu, ca de aia v-am dat link, iar daca nu va intereseaza, n-am de ce sa imi pierd eu timpul cu voi.

E peste tot, bai nene, peste tot! Cum zice lumea,   prepare for the Down of th Singularity.

Ma adresez acum din nou colegilor care isi concentreaza cariera pe SAP, programare si ce-o mai fi si au  sub 40 de ani , unii sub 35. In locul vostru , eu as cam uita de asta. Serios. Se misca sensibil mai incet decat restul si daca pastreaza ritmul, frameworkul asta va ajunge o relicva in 20 de ani cu tot cu colosii care o folosesc. Uite-te in jur!

Sa nu ziceti ca nu v-am spus! De munca veti mai avea, dar despre altceva e vorba aici.

Daca maine ma suna seful ca ma concediaza, asta e , imi asum cele scrise.  😀

In viitor, content curator si chestii creative cred ca vor fi optiuni bune de joburi pentru oameni.

Eu stiu ce-am de citit in lunile care vin si nu sunt carti cu Harry Potter.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
7 years ago

algoritmi genetici si retele neuronale ftw

ld
ld
7 years ago

Recomanzi anumite cărți?