Iarna si lemnele

Citit articolul asta.

Abstract:  Un padurar din Dolj a fost atacat de hotii de lemne pe care i-a prins, dupa ce ii mai prinsese in prealabil si e confiscase lemnele. De data asta i-au dat la cap si l-au bagat in spital in coma.

Discutia e ca s-au intetit furturile si nu mai fac padurarii fata la hoti.

Pretul lemnelor a crescut considerabil, da, pentru ca vine iarna, dar si pentru ca nu se prea gasesc la cumparat cinstit . Am platit 1100 de lei pe circa 2-2.5 tone de lemne – habar nu am daca erau luate legal – tata le-a cumparat. Cica din depozit, dar na, nu stiu. Tot ce stiu e ca au fost aduse ziua 🙂 .

Din ce stiu dispozitiile pe la ocoalele silvice  sunt sa permita, anul acesta si anul viitor, taierea de nu mai mult de 3 metri cubi de lemn la hectar din padurile private – ” micile paduri” . Pe an.  Ca e important.

Se discuta cum ca uite hotii devin tot mai agresivi, ca politica nu functioneaza.  Ba da. Functioneaza. De aia devin hotii mai agresivi. Ceilalti au renuntat, raman “in piata” doar cei disperati, dispusi sa-si asume riscuri mai mari.  Si fix asta fac si le asuma. Tot ce trebuie e ca situatiile sa fie expuse, padurarii sa faca actiuni dimpreuna cu politia si, de ce nu, presa.

Vrei sa dai incap “la padurar” ? Pai, ok , hai sa te filmam cand faci asta , sa fii celebru.

frontiera-cu-ucraina

Eu am vazut peisajul asta din avion , de acum 2 ani.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments