Mecanizmul pizdii!

Titlul asta nu e de distribuit pe facebook, prin urmare eu n-am s-o fac. N-o fac că nu merită efortul și că oamenii sunt deja agasați de tema asta ca și mine, iar daca careva dintre voi vreți să-i agasați încă și mai tare, n-aveți decât să-i oripilați și cu titlul ăsta, altfel aș fi ales un altul mai de bun simț, că încă sindromul Tourette nu a pus stăpânire pe mine de tot.

E despre  indemnurile exasperante de a merge la vot sub expresia, mai discretă sau mai directă, că, bă, dacă nu mergi câștigă PSD-ul. Lucru care e oarecum corect! Nu asta combat. Doar mascarada sub ideea de ”noi vrem doar să votați, să se exprime toată lumea. Să fie votul reprezentativ. Să nu câștige ăia, proștii, ăia răi, ăia urâții, care, doar ei ai dracului merg la vot, de fiecare dată”.

Am fost cândva nevrozat de faptul că oamenii care ar fi avut ceva de spus împotriva unei clase politice  au renunțat să voteze împotrivă,  ca tot ăia au ieșit sub alt nume și-atunci  singurii împotriva cărora votau mereu-mereu, au fost ei. Adică luați de proști.

Eram sub impresia că, coaie, proștii și hoții mereu votează,  dacă vrei să contezi și tu cât-de-cât du-te, în pula mea, și exprimă-ți votul.

Ba, m-am enervat cândva  și la modul : ”Uite, bă, eu sunt tânăr, relativ educat, m-am săturat să fiți așa proști și s-o haliți mereu, am să merg futu-vă muma în cur , să vă bag mortu-n casă, și-am să votez PSD cu două mâini,  cot la cot cu pensionarii”. Gen ”îl votez pe Ponta, futu-vă neamu-n gură, dacă voi atât de proști sunteți.” Că poate poate mesajul meu e recepționat cât să revolte pe cineva. Pula. Nu ai cum să bați matematica.

Am obosit între timp și am înțeles un lucru. Proștii sunt pur și simplu prea mulți. Așa funcționează democrația, așa funcționează societatea. Nu ai ce face, e un raport de mase. Degeaba Leonardo DaVinci își imagina elicoptere acum 500 de ani. Cu cine pula mea să le facă, mă, când oamenii se căcau în oale și-aruncau pe geam ?


 

Ce zice lumea acum, concret Petreanu?

 

Imaginează-ți că, din 18 milioane de alegători înregistrați, nu se prezintă la vot decât 3 (da, e absurd, dar urmărește-mă un pic). Dacă un partid ia 2 voturi din cele 3, a fost votat de numai 0,00001% din totalul alegătorilor de pe liste, dar la final a câștigat alegerile cu 66% din voturi, formează singur Guvernul și poate trece orice fel de legi dorește, inclusiv inițiative de modificare a Constituției.

Înțelegi mecanismul?


Mecanismul pizdii! Ca și cum asta e problema, că ăia care câștigă alegerile nu ar avea de fapt reprezentativitate , raportați la numărul proștilor care-i agreează și că ei ar putea câștiga de fapt cu un număr foarte mic de voturi manifestate. Ar putea, dar…

Dacă  doar 3 alegatori se prezintă la vot partidul ăla ia toate 3 voturile, nu 2. Că se știe că românii votează cu ăia care au șanse, nu ar risca ei să acorde votul un partid pentru care mai votează doar încă o persoană. Românul e deștept, vere!

Dacă se prezintă 30 de alegatori deja  apare un curent de polarizare și va fi aproape de fifty-fifty intre două partide de ticăloși ”cu șansă”, iar restul de hipsteri/ adică fraieri vor vota cu ălea rămase – fără șansă, normal.

Repetă votul de fiecare ”fucking” dată  și ai să vezi că se întâmplă asta.  Motivul e simplu. 80% din cetățeni sunt proști grămadă. Mult mai proști decât ceilalți 20%. Și sunt indulgent când zic 80%. Foarte indulgent. E o scară progresivă. La orice bucată compacta din scara asta te-ai uita, în bucata aia 80% sunt mai proști sensibil decât ceilalți 20%.  Cu cât populația la care te uiți e mai mare diferența dintre cei 80% și ceilalți crește. Care știți o umbră de matematică pricepeți din graficul ăsta asimptotic. Iar care nu îl înțelegeți  nu vă căutați aiurea în a doua jumătate a graficului.

curba-inteligentei2

Nu ai cum să faci, democratic, să îi ții pe ăștia 80% acasă, sau măcar parte dintre ei, ca să vină doar din ăilalți. Nu ai cum. Indiferent că proștii ăia sunt pensionari , asistați social , compromiși în diferite poziții, angajați. Tot proști sunt, se comporta conform modelului.

Așa că un individ cu toate mințile acasă , se uită și el la ăia 80% și zice :

Bă, să-mi bag pula, ăștia sunt jumate proști de stânga, jumate de dreapta, mereu e așa. Dacă nu cumva se întâmpla ceva foarte enervant cu una din părți să pardă simpatizanți temporar, vezi PDL,  proștii, ai dracu , nu vor să se mute numai pe o parte, măcar așa ar fi ușor de votat împotriva lor. Nu . Prostul are nevoie să se contreze cu alt prost. Așa crede că e mai deștept.

Și-atunci, stai și te uiți la ei și zici, ce pula mea fac, coaie? Îmi aleg tabăra de proști cu care vreau să ma asociez,  votez ca un hipster, dacă ai de unde, sau îmi bag pula în morții lor și folosesc timpul ăla răcorindu-mă undeva,  că știu oricum ce mă așteaptă.

Uneori îi mai lași pe proști să-și ia și muie, chiar dacă riști să-ți intre și ție un pic în cur. Dar măcar râzi cu poftă.

Altfel spus, pe șleau așa – Mă doare în pulă dacă ia PSDul 35% sau 51% la sută , câtă vreme îi împart pe ăia 80% cu PNL,sau ALDE sau PRU -lol , sau ăilalți mafioți. La nivel macro, zic.

Am ajuns iar să votam liste, în pula mea, pentru că atunci când a fost de votat oameni nu s-a întâmplat nimic, dar nimic, bun. Oare, de ce nu s-o fi întamplat nimic  bun?

Eu de mers, merg, nu mă gândesc la viitorul țării, de fapt dacă mi s-ar fi legat câteva lucruri zilele ăstea, iar vă trolam, dar nu sunt sigur, așa că nu îmi bat joc , că e prea devreme. Mă gândesc strict la oamenii ăia din capula listele pentru care am să votez. Atât.Local. N-are rost să mă uit la nivel macro, că iete graficul.

Dar e enervant să fiu agasat din toate direcțiile cu ”votează, votează, că ne fute pesedeul”. Pe mine nu prea. Sau mai puțin așa. Pe ăia ce-l doresc mai mult, da, și o face  mai cu pula nespălată si plină de nisip, iar dacă mă supăr mă combin și dau și eu o bucă cu PSDul, că de ce nu, e păcat de proști să stea neexploatați.

Văd pe facebook:

<blockquote>

Dacă ai sub 30 de ani și ai votat la alegerile parlamentare, vei beneficia de o reducere de 20% sau de o cafea gratuită în cafenelele partenere venind cu buletinul ștampilat în urma votului.

</blockquote>

Coaie, voi sunteți handicapați? Pai dacă am sub 30 de ani și mă uit la 20% din prețul unei cafele, fie ea și la Brioche Doree, înseamnă că am votat cu PSD-ul. Dați o cafea? Că ăia au dat deja ceva, probabil.

Știu-știu intența e să iasă lumea la vot, nu contează cu cine, dar n-o cred. Dacă pe pagina alora de facebook ar apărea brusc 100 de mii de mesaje de ”mulțumesc, sunt un tânăr de sub treij de ani și merg să votez cu PSD,ne vedem la o cafea după ! Și o țigară, evident”, in 10 secunde oferta ar dispărea, nu s-ar bate nimeni pe burtă că – uite frate ne-am atins ținta. Că ținta nu e asta, nu e așa?

Hai să fim serioși și să nu ne mai dam după copac cu ”ieșiți la vot și votați cu cine vreți că noi doar atât vrem!”

Nu, mesajul subliminal e cu – vă rog, veniți la vot că noi avem impresia că ăia care stau acasă sunt mai mulți nefani PSD decât fani și că dacă veniți toți se schimbă ceva. Răscolind cu atenție căcatul ați vedea că nu e așa. Nu prea. Și ăia care-s anti PSD, sunt pro alte ciume.

Pâine și circ. Dar mai mult circ. Doar 20% reducere la pâine.

Am să revin după alegeri cu un studiu despre cât de proști sunt oamenii și cum votează. Poate mă ajutați să-l fac.2_stupid_dogs

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
7 years ago

gauss si cu muia lui de clopot fute-l-ai!