Debirocratizare: Cazier

Trebuie să umblu pe la registrul comerțului și pe la fisc cu niște acte.Repede. Așa că am apelat la o firmă. Mai exact la un avocat că pe seama mea… Chiar a fost repede. Până acum.

Rebuie să fac o înregistrare în R.O.I.. Cică îmi trebuie cazier.  Parcă zicea Cioloș, domnul Cioloș,  prin vară că nu o să mai fie nevoie să merg la ghișeu după cazier, că se descurca instituțiile statului, că colaborează între ele, că… Eh, zicea și el așa, cum zicea cineva prin vară că trebuie să ne mărească salariile -ăsta nu era de la guvern. Tot trebuie.

Treaba e totuși destul de simplă, măcar. Îl iei de la orice secție de poliție din țară. Bine, acum dacă te duci prin vreo comună nu știu ce să zic.

Instrucțiunile sunt ăstea.

Deci ai nevoie de buletin, cerere tip  tot din linkul de mai sus( mie-mi lipsea un antet , dare  au acceptat-o și așa) și dovadă că ai plătit taxa de 10 lei la trezoreria locală de unde e biroul de poliție la care mergi.

Am plătit din homebankul de ING și, nu, nu am fost să pun nicio ștampilă pe extrasul de cont. Cum  ar fi, în pula mea, să zici că accepți plata online, dar mă trimiți la bancă să îți aduc ștampilă. Așa trimit dracu mandat poștal – the old fashion,  și îmi pun ăia ștampilă și ce mai e nevoie.

Am declarat doar pe extrasul de cont care arăta plata că nu l-am mai folosit la plata altui  cazier și am semnat.

Și a durat cam 10 minute și a fost și un nene agent acolo care m-a ajutat cu actele, adică s-a uitat ce vreau și m-a trimis la ghișeul potrivit.

Și cel mai bun lucru, lumea a avut o atitudine mișto. Măcar atât și tot e mai bine.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments