Un analfabet

Cândva a apărut pe peretele liftului din blocul unde locuiesc un text scris cu pixul:

PIZDA, O ADOR. 

 Cred că am mai zis asta. L-am văzut,  l-am aprobat, am apreciat că e scris de un om educat. Da, a pus și virgula aia acolo. 

Nici prin gând nu mi-a trecut să  șterg.  Putea să fi scris și pe ușa mea. 

Vreun vecin a fost, însă,  deranjat și cineva a dat cu var peste. 

Scriitorul a insistat și și-a marcat din nou manifestul. 

Vecinul s-a enervat și a șters cu un cui, ceva. Urât din partea lui. 

Cred că omul îndrăgostit 😍 s-a mutat din bloc, sau a renunțat să se mai exprime public, sau poate s-a certat cu pizda, cine știe, că nu a mai rescris. 

Dar joi seara, când plecam la țară am văzut că în bloc s-a mutat un analfabet. 

Am găsit scris în lift: 

“Sugeti Pula toți după scară [ neinteligibil].”

În primul rând că scrisul e infect.  În al doilea rând că omul fie e analfabet,  cel mai probabil, fie e un fetișist dubios. Adică de ce să mergem toți după scară și să o sugem acolo? Avem loc?  

Sunt enervat și dacă-l prind ii rup mâna în ușa liftului.

Îmi plăcea cel dinainte. Romantic,vorba aia. 

Mi-a povestit un cunoscut ( deci nu bag mâna în foc că e adevărat)  că pe vremea când eram generația noastră în școală și educația se mai făcea și cu bătaia ( asta știu că e adevărat)  colegii își mai trimiteau foi scrise, din banca în bancă , când nu aveau poftă de ce se preda “la tablă”.  Inclusiv ( a se citi mai ales)  cu texte vulgare și ceea ce acum ai numi hartuire sexuală.  Și asta știu că se întâmpla, că scriam și eu.  

Și la un moment dat un coleg de-al ăstuia a fost prins de profesorul de mate că a dat unei pizde o foaie pe care scria mare ” Să mio sugi”. 

Cică l-ar fi bătut violent că e un analfabet și că nu știe să scrie corect și  l-ar fi pus să scrie pe caietul de matematică de 100 de ori “Să mi-o sugi”  corect. Temă!  

Iar a doua zi l-ar fi bătut iarăși că lipsea semnul exclamării. 

Lucru cu care rezonez. Limba română îți permite să fii foarte creativ în a vorbi vulgar,  a înjura,  a ponegri. Ăsta e unul din puținele lucruri pe care pentru care găsesc că e util să știi românește.  Să înjuri alți români.  Să îi faci să se simtă mizerabil. Am auzit că maghiara ar fi la fel de bogată,  dar, cum nu o cunosc, nu îmi dau cu părerea. 

Partea dificilă e că trebuie să-ți dai puțin silința ca să înjuri corect când scrii. 

Și un simplu ”  ‘te-n pula mea! ” necesita câteva noțiuni  de ortografie și gramatică,  nu e chiar pentru oricine. 

5 Replies to “Un analfabet”

 1. Eu as fi mers pe : sau – in loc de virgula dupa “pizda”. Poate ar fi mers si . sau ! dupa, in functie de moment.

  Altfel, limba romana era foarte utila pe vremuri in UK. Cand vedeai un jegos care a futut ceva la care lucrai, de exemplu. Zbierai de pe scaun “futu-va rasa-n goarna de maimute troglodite!” si te racoreai. Ei nu intelegeau, tu te simteai bine. Dar acum s-a umplut de romani si te toarna vreunul la resurse inumane.

  Nasol.

 2. In alta ordine de idei, am doua intrebari:

  lasand la o parte faptul ca fotografia aia e facuta cu o furculita, ce anume ai fotografiat tu acolo? Tu zici “in lift”, da’ nu pare sa reprezinte chestia aia un lift – poate doar daca-i un lift din Underworld
  nu pot spune ca am citit tot pe-aici, da’ aveam impresia ca te-ai mutat la casa…?

 3. 1 E cam din Underworld liftul, dar nu e nimic neobișnuit la un lift din București.

  Tu aveai mai bun la apartamentul de aci?
  Eu am mers cu mult mai rele, ce e drept cu unele am căzut.

 4. 2 Nu m-am mutat permanent că… nu prea e fezabil.
  Adică, ar fi fezabil dacă mi-as fi permis casă în București, dar acum 5 ani când m-am înhămat la credit îmi permiteam doar o casă mai nașpa așa, aproape demolabila și cu o rată spre 30-35% din salariul meu, sau una în afară gen Prelungirea – Prelungirii Ghencea (Bragadiru), așa că am preferat un apartament de 80 mp cu îndatorare sub 25% din salariul meu. Pe care încă nu l-am plătit ca să caut ceva mai bun ( gen o casă în București) , pentru că m-am apucat să-mi renovez casa din satul meu, cum ar veni aia de mi-o dădea tata zestre, lol, dacă aș fi vrut să locuiesc acolo. Acolo e mișto și vreau să petrec cât mai mult timp, acum stau 50-80 de zile pe an, iar copiii își petrec verile, dar:

  • E la 200 km de Otopeni. Alte aeroporturi sunt la 100-150 km, dar sunt utile dacă merg “la căpșuni” sau în genul ăla de destinații unde eu nu prea am treabă.
   -Un copil e la școală, pe care am gasit-o ok, în București așa că stăm după el, că mai sunt și alte avantaje gen profesori de meditații pentru limbi străine, alte chestii, nu-mi vine să îmi bat joc de educația copiilor doar că îmi place mie viața la țară.
   -Deși casa e ok, locuibila acum, cu baie unde trebuie să fie, încălzire prin pardoseală, iarbă și alte chestii utile, ca să o fac să arăte cam cum aș vrea, adică cum arată o casă din Germania sau UK, ar mai încăpea vreo 30k Euro, pe care nu vreau sa ii bag acum. Poate mai încolo.
   -În plus, mă cam plictisesc intr-un loc. Îmi cam place viața de călător, mereu pe drum. Acum vin de acolo, am plecat din București joi seară. Maine zbor în UK, mă întorc joi la 3 AM sau vineri și văd încotro mă duc în weekend :). Am scaunele din spate ale mașinii care se lasă mai mult pe spate de cât în general, iar copiii s-au învățat să doarmă ca în pat.
   -Mi-a trecut prin cap să mă mut la casă în București, dar nu e pentru mine. Prețul :). De banii pe care i-a plătit un prieten să-și facă o casă moderna și frumoasă intr-o zonă decentă aș prefera să îmi iau o casă mai mică intr-o tara modernă și frumoasă :). Dacă i-aș avea, desigur.

  Așa că stăm la țară în week-end-uri, în vacantele copiilor, iar eu, în funcție de cum lucrez mai merg când am de stropit pomi, său îmi găsesc cate ceva de făcut, confecționat vreo prispa, izolat și alte nimicuri pe care nu aș avea nevoie sa le fac neapărat cu mâna mea, dar am o satisfacție personală, cum te joci tu Wow, să zicem. Sau când e sezon de pescuit la somn 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.