Cola: Prea mult orice duce la intoleranta

Am scris acum nu stiu cat timp un articol, mai mult asa in scarba, despre Green Cola. Aseara cineva a ajuns sa citeasca, dracu stie cum, si se declara dezamagit de lipsa detaliilor. Cand ai doi cititori si nici pe aia nu-i multumesti, na, ceva fac eu gresit.

Nici azi nu am mai multe detalii despre bautura asta, ca ce-ai putea sa spui, e doar o cola. Dar am o poveste despre celelalte si despre am cam ramas, amuzant, cu asta.

Daca ar fi ca ceva obiceiuri proaste din viata mea sa ma omoare, astea nu o sa fie tigarile si bautura, ca m-am lasat demult de tigari, iar bautura, asa doar de gust.

Dar Cola… Am baut vagoane. Cateva luni prin 2003 sau 2004 am trait aproape doar cu cola. Si cu tigari, ca nici cola nu intra asa sec. Pe urma nu prea am mai baut deloc pana prin 2009 candm-am trezit cu doua joburi si na: Red Bull si Cola era baza. Cand m-am ingrasat ca un porc am decis sa renunt la zahar. Si ala din Cola, si ala din Red Bull.  Asa ca aspartamul a devenit noul gunoi pe care l-am bagat in vene, cam regulat. Cola Zero, Pepsi Light, Sprite Zero, Fanta Zero, Red Bull fara zahar, chestii cu gust si fara energie calorica. Atunci am gasit si Green Cola care are un indulcitor aparent mai sanatos, stevie, dar avea un defect MAJOR.

Pretul, coaie. Pai, daca costa +50% fata de Coca Cola sau Pepsi, nu e bun. Am mai baut de gust dar  mai mult nu.

Eh, dupa 3 ani, adica anul asta, am dezvoltat un fel de alergie, intoleranta – la indulcitorii astia, dracu stie ce-o fi, ca e amuzant sa merg la un medic sa il intreb ce sa fie si de ce, ca stii in general, da, oamenii mai capata intolerante sau alergie la otravuri, pula mea, unii mai si mor.

Am descoperit asta ca simteam ca mi se umfla gargalaul pe interior cand beam porcariile sus numite, imi creste cantitatea de sputa, flegma in gat, cum ar veni si se intampla dupa cateva inghitituri. Initial am crezut ca e ceva legat de umiditatea sau calitatea aerului din Oxford. Nu stiu de ce dracu’ am crezut eu asa ceva, venind din Bucuresti, dar in fine, cred ca pentru ca am observat mai acut efectul cand am ajuns acolo si am crezut ca n-are cum sa fie de la cola, de aia beau de-o viata.

Pe urma m-am prins, am zis ca o fi Coca Cola problema. Am incercat cu Pepsi, cu Red Bull, cu toate fara zahar. Concluzia e ca e indulcitorul. Am baut o Cola Life ( jumate cu zahar, jumate cu stevie d-asta) si am observat ca e ok. Pe urma Green Cola.  Si asta e ok.

Asa ca acum am umplu portbagajul de d-asta si urmatorii 5 ani, sau cat o fi pana capat alergie si la stevie, d-asta bag in vena.

Atentie: Eu nu-s platit sa scriu concluziile astea, n-am nimic de castigat si sa nu considerati ca ce-am scris mai sus poate fi tradus in faptul ca Green Cola e mai sanatoasa ca apa de ghetar din  Svalbard, ca habar nu am de asta. Poate fi un pic mai sanatoasa decat celelalte cu aspartam, ca cica indulcitorul ala e natural, dar sa nu ma trageti pe mine la raspundere daca muriti.

 Dupa cum se observa eu nu l-am ales ca ar fi mai sanatos, ci ca am facut alergie la aspartam, astfel as fi baut si acum mizeria mai ieftina.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments