E timpul pentru niste legi mai drastice in familie

Copiii nostri sunt liberi, prea liberi. Si  cam nu le place curatenia, gen sa tina luna.  Ai nostri ca nu-s numa’ ai mei.

Da’ daca ma uit ma biroul meu si la al mamei lor, as putea sa zic ca ai mei.  Probabil de aia sunt si asa de tolerant.

Probabil de aia peretii casei sunt un canvas imens si copilul al mic  gaseste un colt de cum il apuca creativitatea.  M-am saturat sa corectez cu lavabil, ca sa gasesc ca doar “sterg tabla”.

 

In fine, azi am dus masina la o curatare interioara d-aia profesionala. Ca era cazul. D-aia care costa cat spalatul pe 1 an. Nu glumesc.  Din saracia mea, ca ma enerveaza sa conduc o cocina ambulanta, mai ales ca inca face ceva bani. Nici nu stiam ca e asa jegoasa. Cremul ala gri credeam ca face parte din culoarea masinii. Se numeste cappuccino cu mai putin lapte, na.  Nici nu parea asa de inchis la culoare cand am facut eu poze si cand m-am uitat. Serios, cred ca mai dau ei cu ceva pe masina sa para mai jegoasa  in comparatie cu cum arata dupa ce-o curata. Sau asa , sau cand merg sa o ridic are sa fie mai stralucitoare decat noua. Altfel nu-mi explic.

Eu nu-s cu curatenia gen “farmacie”, dar masina o cam spal la 1-2 saptamani, hai 3. Singur, acasa, ca am zis  de mai multe ori cum e cu spalatoriile in Bucuresti, nu mai dau linkuri.

Si dau si cu aspiratorul, hai nu la fiecare spalare,  da’ o data la luna tot dau, mai des cand  fac multe drumuri cu copiii.  Ultima data masina asta a fost aspirata acum 2 saptamani, daca nu cumva a curatat-o nevasta weekendul trecut inainte sa venim la Bucuresti, desi se prea poate.

Stiam ca astia pun poze cu masinile pe care le lucreaza pe net si am intrat sa verific, mai mult ca nu o fura, ca le-am lasat masina si cheia, asa, cu o strangere de mana :D, ca in Romania.  Si nu vreau sa patesc ca in Bulgaria , lol.

Eh si cand am vazut cum arata rabla mea dupa ce au scos scaunele am facut spume! Serios, ii sun sa le bat obrazul. Da-o in pula mea, chiar asa? Mi-au rasturnat o punga de gunoi acolo? Eu refuz sa cred ca am condus cocina asta, mai ales ca am zis, o curat relativ decent de des.

Ori asta ori ceva trebuie sa schimbam la comportamentul din masina. Si cand zic schimbam, ma uit la copii ca maldarul ala de gunoi e sub scaunele unde stau ei si pe sub care am obosit sa aspir si sa curat ca dupa  viermii de matase. Ca uite si  la sofer si in dreapta e ceva jeg, ca de asta am dus-o la astia, dar asa, mai cu limita.

Radeam de aia care au caini sau pisici, ca le strica masinile si casele. Lol.

De-acum incolo toata lumea se descalta la intrare,  lasa orice chestii de mancare in portbagaj, iar gustarica de pe drum se ia la mesele de la benzinarie, ca d-aia platim pe chestiile alea asa multi bani, sa facem mizerie acolo, nu in masina.

Gluma e gluma, dar daca crezi ca masina ta e curata si nu ai cumparat-o saptamana trecuta de noua incearca doua teste:

a) Demonteaza scaunele sau bancheta din spate si vezi ce e sub ele.

b) Daca iti e lene sa demontezi scaunele, fa un accident frontal, sau da-te peste cap si in timp ce masina ta se deformeaza ,sau se ridica in aer si se rostogoleste uita-te pe langa tine cat praf se ridica si ce ceata se face inauntru.

Accidente frontale n-am avut, din fericire, dar de rostogolit m-am rostogolit de vreo doua ori in viata asta, de ambele dati ca pasager si pot sa spun ca praful a fost cea mai inspaimantatoare chestie, noroc ca intr-una din situatii masina a picat cu plafonul in jos intr-un canal  prin care curgea apa si s-a curatat  instant.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Nina
Nina
6 years ago

Vai dar e chiar ca la tigani!!! Cum poti sa tii asa ceva in masina? Daca zici ca faci curat la doua saptamani probabil ca nu faci bine. Poate ca at fi bine sa platesti pe cineva care se pricepe.

Dan
Dan
6 years ago

Dap, asa e si la mine. Tot cu copii, tot cu mancare peste tot. Eu am renuntat sa ma mai supar.

Paul
Paul
6 years ago

Unde ai fost cu mssina. Da un link sau o adresa.

Manowar
6 years ago

Pula mea, eu unul nu o duc s-o curete. Pai, pierd 50% din valoarea masinii… 🙂

Manowar
Reply to  Catalinx
6 years ago

Pai nu de aia boss, dar la mine juma din valoare e data de cele 900000 de brichete picate intre scaun si schimbator.

trackback
7 years ago

[…] 48 de ore pot sa merg cu mașina fără să trebuiască să intru în modul ”iGnore jEG” […]