Operațiunea Monstrul: Tâmplărie 

Indiferent ce-oi face, anul ăsta trebuie să izolez  restul casei . Până atunci trebuie să rezolv o ptoblema cu două ferestre. Nu am putut să le pun din termopan când le-am puse restul pentru că sunt prea mici și ar fi încăput doar o fereastra cu o singura deschidere,  fără sprosuri. Not my thing. Așa că le-am lăsat cum erau. 

Dar a venit timpul sa schimb asta. Așa că,  din moment ce opțiuni cu termopane nu prea sunt ( am găsit pe unii care fac restaurări lucrează cu termopane pe ramă de lemn, chestii, dar costă așa pe la 1000-1500 de euro două ferestruici mici, deci bag pula, casa asta dacă aș vinde-o, adică tata, nu face mai mult de 10 000 cu totul, ăsta după ce am băgat deja 20 000 în ea. )

 Și ca un multilateral dezvoltat ce sunt e timpul să comut pe modul tâmplar din nou.  

Am deschis ruleta și “arhicadul”  și m-am apucat. 

Am să îmi comand două bucăți de geam termopan de 4mm/16mm/4mm, să găsesc pe cineva să facă profilul de lemn cu o freză ( că cu șoricelul e prea dificil să îl fac singur)   și mă apuc. 

Până acum toată lumea îmi spune că nu o să îmi iasă și că să iau un meseriaș,  firmă, pula mea. 

Aha,bine.  

Mai vorbim,  eu cred că o să îmi iasă super. 

Mai ales după ce am să trag ciupercile astea pe nas.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
6 years ago

Da, asta pana vine un mail daca nu te duci pe 240-300 pe zi, moment in care se duce pulii de suflet si tamplarie, si acoperis, si gradina si tot.

Alifie
Alifie
6 years ago

Mare Bo$$, numa’ imi dau si io cu parerea, da’ daca as avea de lucru cu fereastra pe care o ai (btwm ferestre verzi + bonus bare ca la puscarie, numa’ in Oltenia la bunici am vazut, in rest nicaieri in tara n-am mai dat de asa ceva), as prefera sa maresc spatiul pentru fereastra. Daca ii din caramida casa, numa’ te joci ca sa faci spatiul pentru ferestrele mai mare, iar daca fereastra apartine bucatariei (sau unei camere cu activitati de zi) cu atat mai mult se recomanda suprafete vitrate mai mari. Mi-am muscat putin degetele la capitolul cu… Read more »

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Ferestrele alea sunt undeva în spate și intenționat le-am lăsat așa. Amenajat deja interiorul, puteam să le lărgesc atunci dacă doream dar îmi place că arăta camera aia ca de hobiti asa. Polistirenul pana acum l-am prins cu spumă poliuretanica simplă și dubluri. Și l-am tencuit cu adeziv ( niște meseriași, că de tencuit nu știu) . Sta bine. Acum are să fie un pic altfel că am să dărâm tencuiala veche. Am o freză de mână, dar e bună doar de finisat. Chiar dacă ii pun cuțite cu colțuri sau scoburi nu pot să fac eu profilul că nu… Read more »

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Rectific. Nu am freză, am rindea :). Am văzut acum în Dedeman frezare mana 🙂