Mouse-ul

Aceasta este o odă dedicată unui șoarec’ cinstit și credincios, cum nu au mai fost alții. 

Munca mea face că mi-au trecut prin mână sute de mauși, iar aceasta nu este o exagerare. Serios, s-ar putea să fi futut, la viața mea,lol,  mai mulți mauși decât femei, iar asta nu-i neapărat un motiv de laudă, dar așa stă situația. În mod clar mă pricep mai bine la mauși,  aici nu e niciun dubiu. 

Ultimii trei m-au ținut foarte mult timp, dar asta pentru că de 5 ani folosesc cu precădere doar unul din ei. 

Cei mai mulți de pe piață sunt oricum niște jeguri,  iar afirmația asta o fac probabil și pentru că nu-s chiar genul care plătește 50-100 de euro pentru un mouse. M-am jucat și cu din ăștia, dar cum nu-s gamer profesionist nu văd niciun motiv să arunc cu banii pe geam, prin urmare tot ce-am cumpărat a fost cam între 5 și 25 de euro,  singura chestie mai de Doamne-ajută fiind un chit de tastatură și mouse pe Bluetooth,  pe care le-am primit cadou pe când Bluetooth era un termen cool și care erau niște jeguri penale și scumpe de la Logitech ; băgam baterii în ele parcă băgam lemne în foc în miezul iernii. 

Acest exemplar l-am primit de la ultima companie pentru care am lucrat, atunci când m-au angajat, adică acum 5 ani. Și nu s-au sinchisit să mi-l ceară înapoi.Nu știu cât a costat, estimez că sub 20 de Euro. 
Cea mai tare chestie la el e că funcționează cu o singură baterie 🔋.  

Și că în 5 ani am schimbat 4 baterii. Iar,  după cum puteți observa, nu-i echipat chiar cu d-alea premium gen Duracell,  sau Varta.  Cele mai ieftine alkaline.

Purtam mereu în rucsac 1-2 baterii de rezervă pe principiul că “nu știi niciodată când te lasă”.  După doi ani mi-am dat seama că aprovizionam cu baterii colegii de pe toate proiectele așa că am renunțat. 

De precis, e precis. Sunt sigur că un jucător profesionist de CS,  sau Warcraft ar avea ceva de comentat, dar nu sunt eu omul ăla.

Nu are lag, deși e wireless. Adică ceva, ceva o avea el, dar lag-ul lui e mai mic decât al meu, așa  că nu îmi pasă,  nu-l observ. 

Am un mouse Gigabyte laser pe fir, care e mai precis, mai fără lag, cu rezoluție setabilă din buton,  cu butoane de navigație ⏩ – ⏪,  cu tot ce vrei, care e cât capul meu de mare. Ăsta e mic, de laptop,  potrivit pentru mâna mea. Dacă ai mână de muncitor în construcții s-ar putea să îți scape printre degete. 

Și partea bună e că nu ai nevoie de pad și că merge și pe suprafețe lucioase/ albe.

După cum se vede, nu are butoane și butonase, nici vreo formă de avion de vânătoare,  e simplu și minimalist; ca mine. 

Cert e că am mai avut un singur șoarec pe care să îl folosesc atât de mult și să fiu mulțumit de el. Era un Compaq cu bilă.  Era negru,  de pe vremea când restul erau albe.  

În rest din toată negura plină de mauși îmi aduc aminte că avea un prieten unul Microsoft alb,  cu lumină roșie, care mergea superb,  era ușor și îmi plăcea.  Restul sunt toate la grămadă.  

Eh,  fuse și se duse, că de vreo 1 lună nu prea îi mai merge scrollul. Trebuie să rotești 360 de grade ca să scrollezi o poziție. Aș putea să îl repar, dar am să îl las să moară. 

Nu știu dacă am să găsesc altul la fel, știu ca și-a luat frate-meu unul identic,  relativ recent, dacă nu, am să îmi iau unul de la Lenovo ( am avut un mouse IBM, de care am fost relativ mulțumit)   și aia e. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Big T
Big T
6 years ago

Mi-am luat un m185 acum ceva ani, dupa ce la un a4tech eram nevoit sa schimb bateria la 2-3 luni. La fel a facut scroll-ul, dar l-am resuscitat si l-am mai tinut ceva timp. Acum e la babaci, merge cam prost click-dreapta, dar in rest, dupa ~4 ani sau cati o avea, se mentine bine. La birou mi-am luat tot un m185 (kit cu tastatura), acasa la fel. Bateriile se schimba la an. Microsoft facea la un moment dat mousi in genul astora, insa o idee mai bine finisati/mai placuti la atingere, la ~100 lei. Am cautat pentru prietena modelul… Read more »

Manowar
6 years ago

Steelseries Sensei, boss. Wireless, dar:

Are wireless charger (acumulator)
Vine si cu cablu, in caz ca preferi brusc cablul.

catalinx
catalinx
Reply to  Manowar
6 years ago

Arata bine si ma incanta ce zici tu acolo, dar 180 de EUR e cam mult pentru un om sarac ca mine 😀

fullmeta1
fullmeta1
6 years ago

Eu nu am mai folosit un mouse de vreo 15 ani. Trackpoint de atunci, am stat numai pe Thinkpad-uri. Si tocmai ce am primit la munca un Macbook…

catalinx
catalinx
Reply to  fullmeta1
6 years ago

Si ce faci cu macbook-ul fara mouse? 😀
Ma, da, te descurci cu trackpointul la Lenovo, dar mai in scarba asa. Adica , decat nimic, merge si ala, dar in mod clar nu pot sa ma joc starcraft, sau chestii vizuale unde trebuie sa fiu cat de cat precis, ca ma oboseste.

fullmeta1
fullmeta1
6 years ago

Pai asta e, ca nu le am cu touchpad-ul, un mouse n-as tine dupa mine (desi am un Microsoft Arc primit cadou pentru Surface-ul meu, si nu ar fi mare lucru de carat), as fi vrut un Thinkpad, ca e cam greu sa inveti cainele batran smecherii noi. Si mai are si ecran reflexiv, doar USB-C-uri pe el.
Cu trackpointul pot sa spun ca-s proficient, nu ma joc StarCraft, dar bag Fallout, ME si altele fara probleme.