Mai la Nord. Next.

Voi unde vă petreceți iarna? Eu iarna trecută, cel puțin partea aia când e ger în România,  mi-am petrecut-o în Oxford. Boierie.  M-am vaitat eu de vreo două ori, dar văzând cum deszăpezea soția de zor și făcea cărări prin fața blocului – pula mea, să nu vă aud, am stabilit că femeile sunt egale cu bărbații și mai e și mașina ei,  nu mă interesează – am conclus că e o iarnă de succes.

Această poză memorabilă, adică am să mi-o aduc aminte dacă nu îngheț aci, se intitulează ”  Vai de pulicica mea, ce frig e!”,  sau “cine dracului mă pune să stau până la 7 la muncă!” E miezul nopții gen. Și indienii pleacă la 6 acasă.

Telefonul zice ca sunt 9 grade, dar cred că i s-a stricat semnul de minus, că mă violează un vânt și-n cur și printre gingii, de cred că deturnez autobuzul și oblig șoferul să mă lase la ușa hotelului.

Dar e bine că peste o săptămână și jumătate ,  când vine geroaica,  scap. Scap și mă duc și mai la nord.  Adică, cică proiectul următor e remote, ceea ce nu-i neapărat bine, că înseamnă că fac iarna în România,  unde e mai al dracului decât în Copenhaga, dar cum asta nu e de ajuns, mă cheamă și pe la ei,  adică la vreo 500 km mai la nord de CPH.  În Suedia, să văz și eu suedezele alea albe și cu mustăți blonde. Asta dacă s-o vedea ceva, că presupun că în decembrie, la capătul Pământului, e beznă de nu vezi nici cu becul aprins.

Când te gândești că am refuzat un proiect în Helsinki că am zis că e prea frig iarna și că nu e fix în oraș și e de închiriat mașină,  vreo 50 km. Lol. Bine că m-am dus la ăștia care nu-s decât cu două ore de condus mai la nord de aeroport și tot cam atât și mai la nord de Helsinki.

Bonus,  mă întâlnesc cu un prieten indian care anul asta se vaita de frig la -3 grade Celsius în Birmingham,  cu două geci pe e el și fular. Zicea că moare. Acu’ s-a dat dracu’.  Garantat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
fullmeta1
fullmeta1
6 years ago

Cu frigul ma descurc, dar urasc zapada in Bucuresti; ba, sa ninga, inteleg, de 10 de ori, da’ 2-3 cm acolo, nu ca la prosti 15-20 cm de 2-3 ori/iarna. Altfel vezi ca nu au paltoane rele la Scotch&Soda, nici prea ieftin, nici prea scump, sigur ii gasesti si pe acolo, ca-s din Olanda.

buntzi
buntzi
6 years ago

Iarna trecută am scăpat, da’ dacă nu-s cuminte, iarna asta o să fiu nevoit să îmbrac cămăși cu mânecă lungă…

buntzi
buntzi
Reply to  Catalinx
6 years ago

Morți și răniți, nici nu vreau să mă gândesc la vară…40? Aia e media zilei, că se răcorește noaptea la 35. Da’ măcar e 98% umiditate, că doar n-oi vrea să și respiri.

buntzi
buntzi
Reply to  Catalinx
6 years ago

Nu e foarte greu de îndurat (pentru mine) pentru că nu prea ai nevoie să ieși din mediile cu AC. În casă AC, în mașină AC, în locurile publice AC. AC este peste tot. Cel mai lung drum pe afară e de pe plajă până la mașină, urmat de cel prin parcare. Dar acolo nu e soare măcar și mai merge ceva ventilație. În plus, de obicei în perioada “de foc” îmi iau concediu și sunt altundeva…