Sony Z3: Înapoi la viață

Din ciclul proiectul Lazarus, sau Francănștain, am schimbat iarăși bateria la telefonul pe care l-am abandonat , adică el pe mine, înainte de Crăciunul trecut .

Că tot aud voci că e greu să schimbi TU bateria la telefon.

Bă, eu sunt inginer electronist, dar unul din ăla mai fără antrenament și cu două mâini stângi. Lăsând asta la o parte, ai nevoie doar de un video pe YouTube și câteva piese să schimbi bateria telefonului ăstuia. Și 10 minute.

Necesarul de materiale.

1. Baterie nouă. Măcar atât tre’ să ai.

2. Un uscător de păr. Dacă ai o femeie prin apropriere, tre’ să fie și un din ăsta musai. Nu tre’ să fie cine-stie-ce sculă. Aer cald să facă.

3. Un set de scule de deschis telefonul. Vreo 15 dolari pe AliExpress. Din care îți trebuie trei piese. Notă, ventuza aia nu e bună. Sunt unele mai profi în alte seturi și nu costa mai mult de 3 dolari în plus. Merită toți banii. Eu am reușit și cu asta.

4. O rola de lipici pentru telefoane și tablete.

Operațiunea.

Încălzești telefonul pe margini cu aparatul de uscat părul , nu mai mult de un minut. Nu vrei să bubui bateria existentă sau să îl prăjești.

Lipești ventuza și ridici până se formează ceva spațiu pe undeva să bagi un colț de la piesa aia triunghi.

Dezlipești cu plasticul ăla toate marginile și tragi capacul cu atenție.

Sony e superb la treaba asta cu bateria. Este un singur conector pe care trebuie să îl desfaci. Reușești și dacă ești chior sau ciung.

Citeam la Răzvan Coloja cum schimbi bateria la LG G2 ( tot ceva vechitură de telefon ) și mi-am promis dinainte că dacă e atât de complicat îl arunc direct, nu am nervi de asta.

La unele telefoane e, la altele nu. Bine, tot complicat față de alea care sunt proiectate să le schimbi bateria. Dar diferența poate fi mare și între astea pe care trebuie să le deschizi.

De exemplu, dacă trebuie să îl deschid pe ăsta de pe care scriu să ii schimb bateria ? Probabil că nu reușesc să o schimb. Mă enervez înainte să desfac toți conectorii.

Propun, prin urmare să căutați pe net, înainte să cumpărați telefoane, cum se schimbă bateria la ele. Îmi propun mie , desigur, că dacă mă uitam cu ambii ochi , nu aș fi cumpărat Moto Z2 care-i montat de sadici.

In fine, închizând paranteza, nu știu ce a pățit bateria veche, am să văd când ajung la București, dar pare că a suferit ceva șoc. Că e bășicată. Chinezării.

Am pus-o pe asta nouă și o măsor să văd cât de bună e. Aia veche era la 70% de nouă.

După ce pui bateria pui niste bandă de aia dublu adezivă pe capac.

Dezlipești folia de deasupra. Și gata. Închizi, presezi, încălzești , aștepți să se răcească și pornești.

Uite

Lazăre, ieși afară.

Poate vă întrebați de ce am făcut-o. Pentru că costă 80-130 de lei în România ( depinde dacă e cu sau fără bateria ta) și pentru că nu merge mereu ok.

Eu, acum , nu prea mai am ce să fac cu telefonul ăla. Am unul mai bun, de pe care lucrez și unul mai prost decât ăla, dar cu baterie schimbabilă ( cu capac ) pentru backup. Am să îl dau cuiva din familie , sau îl țin de backup la backup. Whatever.

Am făcut asta doar pentru că pot și îmi place și îmi permit să arunc in total inca 20 de dolari ( am rămas cu sculele ) doar ca un proof of concept.

Send to Kindle

2 Replies to “Sony Z3: Înapoi la viață”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.