Smartfone: Bateriile din China. 

Tot behăi despre schimbat baterii la telefoane și cum o să folosesc eu telefonul ăsta 10 000 de ani de acum încolo.

Mi-am schimbat bateria, nu mie – pe a mea doar o resetez din când în când, și am observat că telefonul ține, dar nu chiar ca la început.  Apoi am văzut cam aceeași chestie la Manowar.  Practic, că degeaba schimbi bateria ,ca nu merge. Și am pus programul asta: AccuBattery și l-am lăsat să înregistreze încărcări și descărcări.

Și ce zice el?

Zice că starea bateriei mele este de 68%.

Nu-i prea precis ăsta.  Adică dacă îl las la încărcat peste noapte merge în 100% și mai încarcă și atunci și arată uneori mai mult. Dar mă așteptăm să mă apropii de capacitatea bateriei. Maxim am ajuns cu încărcarea la 2200Mah. Bă, dă-o dracu, asta înseamnă 70% din nominal.

Ca și cum mi-am pus o baterie deja uzată, zici ca e de iPhone,  vorba aia .  Nu e chiar așa,  a mea era mult mai distrusă.

Aș fi zis că m-au păcălit băieții care au schimbat-o,  dar am stat lângă ei, deci nu e cazul. Deci concluzia e ca bateria luată de pe Aliexpress cu 11 dolari plus transport e o pocnitoare. Nu mi se pare de necrezut,  plm, chinezării.  Dar treaba e că am dat în total 15 dolari și că nu am văzut mai scumpe. Și că am cumpărat-o pe aia cu cele mai multe review-uri pozitive.

Și  am zis că poate totuși mă înșel.

Că poate programul ăsta e de căcat,  că totuși,  îmi e clar că bateria ține mai bine. N-am dubii aici.  Așa că l-am pus si pe telefonul nou achiziționat,  ăla Asus ZenFone, a cărui baterie a ținut o săptămână.  

Da, a fost în idle. Am vorbit vreo 10 minute și am avut screen time sub 15 minute, în total, dar băi,  o săptămână!

Telefonul ăla are bateria de 2600Mah.

Aplicația o estimează la  mai mult, dar doar dintr-o singura incarcare. Va mai scadea. Deci nu softul e problema.  Și cam aia este, dragi tovarăși.

Am văzut tot la chinezi baterii de Sony etichetate la 5000mAh.  Nu cred că au ălea atât. Dar poate au și ele 3100, cât e normalul. O să mai vedem când se strică și asta.

6 Replies to “Smartfone: Bateriile din China. ”

 1. Era o vorba. Dar sunt doua probleme, trei.
  1) Nu se aplica. Am luat o mizerie de telefon ieftina – 85 EUR. Tine bateria 1 saptamana. Nu face cine stie ce, dar l-am pierdut de 2 ori,l-am transportat la cala in avion – din greseala, ca nu stiam ca e pe-acolo- am calcat pe el, merge. E bun. Mai am un Samsung S2, care a tinut 3.5 ani si l-am cumparat SH. L-am crapatprinzandu-l in usa unei masini. Am tot schimbat baterii. A mers si ala.
  2) Imi permit sa iau oricate telefoane s-ar strica, la 85-100 EUR. Nu cred ca-s prea sarac pentru asta. Pana la 500-700 EUR cat costa acum un telefon “bun”, e cale lunga.
  3)Telefonul pe care il am, nu l-am platit eu, dar costa cam 550 de euro la liber. Acum aproape 3 ani, evident. Deci nu-i cazul c-ar fi fost ieftin. Era aproape cat un iphone de scump. Si totusi s-a uzat bateria in mai putin de 2 ani. Un an am mers cu el asa, pe avarie.

  Toate astea invalideaza cugetarea asta si ma duce cu gandul ca as fi prea prost sa cumpar lucruri scumpe. Bateria asta are sa tina ea inca jumatate de an, un an, chiar si asa neconforma.

 2. Nu era vorba acum de telefon nou, mă gândeam de ce nu ai cumpărat direct de la service bateria, una venită pe canal oficial, cu garanție. Mă gândesc că ce vinde Shenzen acolo sunt baterii care se produc pentru Sony/Samsung etc, dar nu cred că știu ei ce înseamnă ei Quality Check sau Warranty.

 3. Pai am incercat aia. Initial am fost la service. Sa cumpere ei baterie, pe ce canal vor si sa o monteze.
  Nici macar nu a mers a lor. Deloc. Am fost peste o zi sa o scoata si s-o puna tot pe aia uzata.
  Asa ca despre ce vorbim? Probabil ar trebui sa sun eu a Sony Romania, sau ceva, sa intreb de unde fac rost de o baterie. Da’, plm, pare cam complicat.

 4. Si mie imi arata capacitatea estimata a bateriei 4439mAh fata de 4100mAh capacitate proiectata (telefonul fiind aproape nou). Ma gandesc daca ii posibil ca la vanzare, sepcificatiile bateriei sa fie sub forma: bateria are minimum 2600mAh, pe modelul ca nu le fac fix de 2600 si apoi sa se trezeasca cu reclamatii ca nu produsele nu sunt conforme.

 5. Sunt sigur ca asa merge, Problema e ca la bateriile aftermarket e ca la aftermarket, QC din parti, fiind China – se mizeaza pe faptul ca oricum nu multi useri pot sa masoare chestia asta si le fac si ei “pe-acolo”,sa fie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.