Compresoru’ Black and Decker

Pen’ că trebuie să vopsesc acoperișul la căsuță, care este de 145 metri pătrați de tablă, am cerut un “preț!” de la niște domni care se ocupă cu asta și i-am găsit pe OLX. Care a fost 18 lei/mp ( doar manopera ) și care înseamnă 2610 lei pentru o operațiune care nu are de ce să dureze mai mult de o zi.

Implică, ce-i drept, niște scule mai profi – un compresor bun și niște schele. In rest 1, maxim 2 oameni și dacă eu pot să vopsesc circa 1 metru patrat la 2 – 3 minute cu o sculă proastă ( am un pistol pușcat de la Bosch) , un meșter nu are de ce să vopsească mai puțin de 1 metru pătrat pe minut. Cu pauze, cu încărcat pistolul la fiecare câțiva metri pătrați , acolo e muncă de 2 oameni și maxim o zi, dacă ar și pregăti suprafața corespunzător. Deci vreo 275 de euro de căciulă, incluzând deplasarea și sculele. Sigur, sună bine , dacă ai fi vopsitor – bravo lor; dar tata cică face el moca. Bine, el zice așa de un an.

Și nu știu dacă face el, dar, de banii ăștia, dacă nu face el, fac io.

Așa că mi-am cumpărat frumos un compresor că oricum aveam nevoie de el.

Am găsit ceva ofertă cu mai puțin de 600 de lei pentru un Black&Decker BD 205/24, 24 de litri de vas , motor de 1500w, 8 bari de presiune de lucru, cică 210 l/minut -aer refulat și set de 4 accesorii, probabil de calitate așa și așa.

Mi-am mai cumpărat separat un furtun lung mai profi, de 15 m, la 125 de lei.

Așa arată la unboxing . Urmează film la rezoluție mică și calitate proastă, pentru că e ținut pe serverul meu.

Uite și o poză, două, cu el.

Pistolul de vopsit și furtunul cu cuplă rapidă.

Partea bună. E ușor și se montează ușor.

Partea proastă e că e o jucărie și nu îți poți deschide vulcanizare cu el, evident. Partea și mai proastă e că are timp indicativ de funcționare a motorului circa 2.5 minute și pauza de 7.5 minute. Adică, dacă nu îl oprești tu, nu-i bai, se oprește singur , că are protecție – și  ai să stai să te uiți la el.

Ceea ce înseamnă că nu știu cât de potrivit va să fie pentru vopsit, voi vedea. Poate îl dau înapoi  gen .

Am făcut o probă de funcționare cu simulacru de vopsit.

Uite ici film mai bun , urcat pe YouTube.

Ce e de reținut e că pistolul merge in gol, nu e vopsea în rezervor, cu vopsea, debitul de aer disipat va scădea un pic, voi vedea cât.

Unul mai bun ( gen semnificativ mai bun ) era de la 850 de lei în sus fără vreun accesoriu. Dacă vrei accesorii de ceva calitate ( mai bună decât astea incluse aici ) mai bagi minim 100 de lei pe accesoriu. Eu am nevoie de umflat, să îmi golesc instalația de irigat înainte de îngheț, deci oricum cumpăram o chestie de genul, de vopsit și poate ceva de suflat. Momentan nu îmi trebuie pentru scule pneumatice și nici nu sunt sigur că motorul asta de 1.5 kw e bun de așa ceva .

Compresorul e cu ulei. E etichetat că ar consuma puțin ulei. Am să văd cat de puțin , am un litru de rezervă, cumpărat separat.

Dacă nu ar fi fost oferta asta nu cumpăram tipul ăsta de compresor, am văzut unele de la Stanley, verticale, cu ulei fără maintenanța, sau ceva italiene, FIAC sau Michelin cu grup de pompare Fiac.

Dar ăstea sunt mai scumpe și, na. Am zis că poate nu am nevoie. Sper să nu am , că nu am pofta să mă car cu asta înapoi pe retur.

Dupa cum am zis, nu il recomand sau ceva, pentru mine sper sa fie la limită, la limita la care pot sa il folosesc la ce am nevoie, daca ai nevoie de mai putin decat sa vopsesti un acoperis de casa, posibil ca-i ok.

Daca vrei sa vopsesti acoperisuri zilnic, ia-ti, in pula mea, altceva mai industrial, ca nici eu nu-mi iau calculatoare ieftine la promotie.

Send to Kindle

13 Replies to “Compresoru’ Black and Decker”

 1. Stai bre oleaca. Daca e vorba de vopsit un acoperis de tabla, ce te impiedica sa iei o galeata de vopsea de calitate si sa dai cu un trafalet in loc de compresoare cu manometre, furtune & stuff? Merge si repede cu trafaletul, nici nu pierzi vopsea pulverizand in aer, dai si strat uniform si asa mai departe. Am vazut un om la Predeal vopsind asa, o casa care avea peste 100 de metri patrati, ca era numai parter. Cat am asteptat io pe cineva acolo a vopsit un sfert de acoperis, si crede-ma ca nu am asteptat cine stie ce.

 2. Io nu ma pricep la vopsit cu trafaleti si pensule. Pizdol si atat. Si din ce-am vazut tata se pricepe tot cu pistolul si se misca si mai repede. Cand e de pensule baga mama si sotia :). Dar poci sa iau si trafalete, nu-i vorba, doar ca mai am un gard de tras in ceva ceara suedeza, tot unul din voi mi-a dat si ideea asta 🙂 . Astept sa vina ceara. Si pe gard merge clar mai bine pistolul si e mai economic decat trafaletul. Daca nu bate vantul.
  In plus, tabla nu e din aia ca tigla , e dublu faltuita, iar falturile alea sunt niste cute care nu stiu daca se vopsesc bine cu trafaletul, maybe, maybe not. Dar cu pistolul sigur se vopsesc bine ca a mai fost facuta o data asa. Plus ca, cand dai cu trafaletele raman “sfinti” – urme din alea de trafalet. Nu e chiar sexy.

 3. Boss, o sa mearga brici. E acoperis..diluezi vopseaua, o treci inainte printr-un ciorap de dama sa nu ai coji sau alte impuritati si te pui pe treaba. Reglezi la 3.5-4 atm pt pistol si-i dai drumul la treaba. O sa-ti faca fata la ce ai de facut. E acoperis nu te uiti la microni sau vopsea plansa….tot cu unul din asta mi-am vopsit eu aripile la masina..bine, pistolul a fost profi.
  App inainte sa dai vopsea, tragi intai pe faltul tablei, sa acoperi bine. Daca ai pete de rugina, o perie de sarma inainte si sufli cu jet de aer. Daca bagi grund inainte, diluat bine ..si ai grija cu lucrul la inaltime.
  De preferat sa faci treaba asta cand nu este tabla foarte incinsa.

 4. singurul lucru de caca e furtunul ala, o sa ai la cadere de presiune pe el de doamne-feri. la 15m iti trebe ceva diametru mai mare. eu am luat furtun de gradina de ala galben din dedeman, rezista la 15bari si i-am pus cuple in capat. asa merge si la 30 de m cu pistol de roti.
  in plus nu stiu cum te descurci doar cu 15m de furtun daca ai de lucru pe acoperis, spiralul ala te incurca de vorbesti singur.
  compresorul consuma ulei infim, cat mai scapa pe langa segmenti, nu e ceva de speriat, dar iti zice dinainte ca daca vrei sa iti vopsesti masina atunci conteaza, ca daca ai ulei chiar si urme in aer ai pus-o, iti face vopseaua praf. iti trebuie uscator si separator de ulei inainte de pistolul de vopsit. la acoperis nu conteaza, esti ok.

 5. Nu sunt tinichigiu și nu mă pricep la preparat și vopsit mașina. Pentru aia posibil să meargă și ăla electric dacă e cazul. M-am gândit la căderea aia de presiune , plm , din 8 bari o mai rămâne ceva de vopsit . Am să văd . Cu pistolul uscat merge și cu furtunul de 15 metri în schema .

 6. Ceva vopsea de acoperisuri. Cred ca “Oskar direct pe acoperis” ii zice, ca mi-e tarsa sa merg acum in magazie sa ma uit, ca ploua.
  Data trecuta a fost vopsit doar cu grund is dat cu niste deruginol inainte si a tinut vreo 4 ani si ar mai merge cativa, dar e mai bine asa.

  Pentru gard ceva ceara suedeza

 7. Direct. Ideal ar fi sa fie curatata, eventual si dat un strat de grund inainte, dar, hei, vopseaua se numeste “direct pe acoperis” asa ca – direct pe acoperis e data :).

  Nu stiu cat tine. Data trecuta, acum vreo 4-5 ani a folosit tata ceva Feruginol pe urma a dat doar cu grund. Dupa cum vezi, in schema asta a tinut cam 3-4 ani. Daca mai tine 5-6 ani in schema asta e ok pentru mine.
  Pe urma pot sa schimb acoperisul sau ceva. As fi putut si acum, dar am calculat operatiunea pe la 5 000 de euro si-am zis ca mai bine nu.

 8. Cam tarziu din ce vad in poze, dar o sa bag si eu 2 centi. Cand e vb de vopsit suprafete mari nimic nu bate pompele airless. Nu ai timpi morti ca la compresor, fara gramada de parti in miscare, etc. O pompa hidraulica parca si aia e. Am vopsit casa pe exterior cu una chinezeasca cumparata de pe Ebay UK cu vreo 150E si a mers brici. Vopsea groasa, acrilica. Nu trebuie sa diluezi vopseaua, eventual iei alta diuza si aia e. Poti da lavabila lejer cu ea. Cauta pe youtube airless paint sprayer.

 9. Da, dar eu nu-s vopsitor profesionist , asta e doar primul task si aveam nevoie deja de un compresor ( putin mai la toamna , pentru altceva). Si, apropo de care, nu stiu cat de bine e pompa airless, dar tot nediluata o da si tata pe asta, a facut deja juma de casa si nu are timpi morti. Pana acum .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.