Notes to self: Pastel de toamnă

Lanțul slăbiciunilor.

Ploaia care n-ar fi venit astă vară, i-ar fi lipsit ierbii care-ar fi rămas semiveștedă și rară, ca vara trecută. De aia am întors pământul cu curu-n sus, ocupând aproape o săptămână a 2-3 omuleți, am tras țevi, am pus robineți controlați automat și guri care să scuipe apa in mii de picături pe mii de fire.

Și că se opinteau prea tare și n-aveau spor, i-am zis pompei să bage mai abitir, reglând o atmosferă în plus la presiunea sistemului. Asta a fost ușor, o jumătate de oră. Care atmosferă în plus a burțit beșica vasului de expansiune, că trebuia să mai fi luat juma’ de oră să ajusteze și presiunea în vas. Da’ nu-i nimic, în două ore și 300 de lei am reparat problema.

Dar nu atunci când a apărut, că avem o coadă de probleme și m-am cam tras pe coadă.

Și în timpul ăsta nu prea mult, că ploaia a plouat și singură destul în vara asta, bășica se umfla și se dezumfla de peste 30 de ori pe oră ca să umple 3 sisteme de irigat. Bășică a unui vas de 80 de litri, ea ne putând adăposti mai mult de maxim 35 de litri in interval de o atmosferă, dar mai degrabă 10, în modul defect.

Iar pompa, fiind de părere că că e peste puterile și salariul ei acest frecuș și-a dat un oarecare duh. Tocmai când vara se uita să plece.

Și mă uit că trebuia să fi cumpărat o pompă mai competentă si-un vas mai mare, conform planului inițial, dar mi-am zis că plm, cantitate versus calitate legat de pompă și volum prea mare in casă legat de vas.

Și-acum, pentru ușurința manevrei de resuscitare a sistemului am luat aceeași pompă, aceeași supapă și aceleași mufe. După 3 zile timp de adunat materiale online in timp ce o ardeam care prin București, care prin țări străine, și 2 ore de montaj cu tata, era înapoi online, aveam apă broadband pe țeavă, nu dial-up la găleată.

Dar acum știu. Pe asta veche, o pun pe reparații.

Iar după ce o voi primi înapoi reparată o vâr în puț, pe poziție.

Și când va fi cazul , doar apăs un buton și maxim mufez o țeavă.

Între timp s-a stricat însă și mașină de tuns iarba, cea proaspăt reparată. A mers o dată.

Ceva e greșit undeva.

O mașină de tuns termică bună e de la 1500 de lei în sus. Una electrică pe baterii cam la fel. Eu am două proaste de ambele feluri la totalizând 1000 de lei.

O pompă submersibilă bună pentru presiunea potrivită costă cam cât am platit eu , dar cu debit mai mic. Culmea e că nu am nevoie de astfel de debit. Nu prea.

Un vas de expansiune de 500 de litri costă de la 1500 de lei în sus. Eu am cumpărat unul de 500.

Prea multe colțuri tăiate scurt se răzbună, mereu se răzbună.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments