Fucking Updates, din nou

Cum lucram eu aseară, merg să beau o cana de apă și când mă întorc , văd că laptopul decisese cu de la sine putere să se updateze, chit că aveam chestii deschise , conexiuni, muncă începută, alea. Zburau dumnezeii și cristoșii pe sub limba mea, mai ceva ca fantomele intr-o casa bântuită.

Erau copiii acasă, așa că au rămas toți demonii in mine, că altfel umpleam cartierul cu ei.

Gen, bă , pula mea, fusei să beau apă, ce pula mea faci, Microsoafte?

M-am mai enervat de câteva ori când s-a restartat peste noapte, deși eu l-am lăsat deschis cu un anume scop.

Anume , muie.

Iar acum mă uit să văd ce și cum, și văd că după ultimul pachet instalat, creator nu știu ce, Windows 10 a decis să nu mă mai înștiințeze când sunt update-uri de făcut , le face când se prinde că nu sunt la calculator, în afara orelor active, pe care ,ce e drept eu le-am setat; îmi aduc aminte asta.

Păi, muie mă, că eu nu vreau calculatorul restartat, poate. E calculatorul meu și nu vreau update-uri. Da, există un virus la fiecare colț de rețea care așteaptă să îmi intre în calculator și să-mi tragă la muie ( cumpărați bit defender si ce mai e, link afiliat, bla-bla ) .

Îmi asum.

Nope. Can’t do.

Mă întreb dacă trebuie să îmi cumpăr Windows Servăr, poate la ăla o ști și Microsoft să aplice update-uri fără restart.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
filip pacurar
5 years ago

Acum 3 ani si ceva am patit si eu asta la birou, am mers la pauza de masa si cand vin se instalau updates. Dupa ce a fost gata, nu mai mergea nimic. Blue screen dupa login. Ala a fost momentu cand am zis ca recuperez proiectele de pe hard, sterg tot si bag linux. De atunci cam 2 ani am fost NUMAI cu linux si daca aveam nevoie de ceva aveam masina virtuala cu Windows. Apoi am cumparat un mac, apoi altul si tot asa si acum sunt pe Mac. Fiind programator e de 10 ori mai bun decat… Read more »

filip pacurar
5 years ago

Ma gandesc ca nu vrei sa schimbi, mai ales in ce lucrezi tu e util. Eu am zis doar ce solutie am luat eu sa scap de teroarea update-urilor :))

L
L
5 years ago

Oprești serviciul de update, apoi descoperi ca mai e un așa zis Update Orchestrator scheduled task. Scapi și de ăla (dar nu-i straighforward, ca nu ai drepturi, fuck) apoi nu te mai fute nimeni cu updateuri. Cînd vrei să faci cu mînuța, pornești serviciul de update, dai un update, apoi îl oprești la loc. Da, știu, suge. Dar mai bine așa decît să îți pierzi munca sau ce săpa computerul (că nu degeaba l-ai lăsat mergînd, mă gîndesc) că așa s-au gîndit niște imbecili de la MS că ar fi bine să ne bage pe gît. E vorba tot că… Read more »

Livache
Livache
5 years ago
0040
0040
5 years ago

Mie odata updatesurile mi-au dat peste cap driverele SATA de nu mai vedea toate hddurile… De atunci am serviciul de updates permanent oprit.

Webby
5 years ago

Uite de aia stau cu Win 7. Da, stiu: sunt un prost. Aia e. Prefer sa fiu prost dar sa nu am phooting cu update-uri, Fall Creators’ sloboz si ce mai imagineaza Microsoft zilele astea. Sa iti spun ca Win7 asta de lucru, e din 2012 and still going strong? Nu iti spun. 😀
Aaaaa + imagine de backup facuta cu un cunoscut program free de imagine, in caz ca versiunea de lucru curenta se corupe in mod iremediabil.

L
L
5 years ago

In WIn10 nu ajunge să oprești serviciul de update. Sînt niște scheduled tasks care “corectează” asta periodic. Dintre ele cele mai greu de găsit și kilărit e cel pomenit mai sus. Odată ce le-ați găsit și oprit, a se băga la cap că pentru fiecare scheduled task din ăsta este un fișier pe undeva. Care se șterge cînd reușiți să ștergeți acel task. Dar se va recrea la primul update/reparare pe care o face Win10. Nu și dacă faceți un folder nu numele ăla acolo, numa’ zic 🙂

L
L
5 years ago

Iar ăștia de o dați superior cu WIn7, aveți o rablă de acum niște mulți ani pe post de placă de bază, așa-i? Că dacă ați fi încercat să puneți Win7 pe una recentă (ultimii 2 ani să zicem) ați fi aflat că Win7 nu are drivere de tastatură/mouse pe chipseturile moderne deci nu poți duce instalarea pînă la capăt.

Webby
5 years ago

Iar ăștia de o dați superior cu WIn7, aveți o rablă de acum niște mulți ani pe post de placă de bază, așa-i?

Sigur, numai ca nu. Rabla asta e facuta anul trecut in martie. Eat this. 😀

Valentin
Valentin
5 years ago

Asta ai încercat? “Configuring automatic update options Alternatively, if disabling the policy isn’t working, you can also use the Group Policy Editor to configure the Windows Update options to prevent updates from installing automatically on your computer. Use the Windows key + R keyboard shortcut to open the Run command. Type gpedit.msc and click OK to open the Local Group Policy Editor. Browse the following path: Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Windows Update On the right side, double-click the Configure Automatic Updates policy. Check the Enabled option to turn on the policy. Under the “Options” section, you’ll find a number of options… Read more »