Fucking Updates, din nou

Cum lucram eu aseară, merg să beau o cana de apă și când mă întorc , văd că laptopul decisese cu de la sine putere să se updateze, chit că aveam chestii deschise , conexiuni, muncă începută, alea. Zburau dumnezeii și cristoșii pe sub limba mea, mai ceva ca fantomele intr-o casa bântuită.

Erau copiii acasă, așa că au rămas toți demonii in mine, că altfel umpleam cartierul cu ei.

Gen, bă , pula mea, fusei să beau apă, ce pula mea faci, Microsoafte?

M-am mai enervat de câteva ori când s-a restartat peste noapte, deși eu l-am lăsat deschis cu un anume scop.

Anume , muie.

Iar acum mă uit să văd ce și cum, și văd că după ultimul pachet instalat, creator nu știu ce, Windows 10 a decis să nu mă mai înștiințeze când sunt update-uri de făcut , le face când se prinde că nu sunt la calculator, în afara orelor active, pe care ,ce e drept eu le-am setat; îmi aduc aminte asta.

Păi, muie mă, că eu nu vreau calculatorul restartat, poate. E calculatorul meu și nu vreau update-uri. Da, există un virus la fiecare colț de rețea care așteaptă să îmi intre în calculator și să-mi tragă la muie ( cumpărați bit defender si ce mai e, link afiliat, bla-bla ) .

Îmi asum.

Nope. Can’t do.

Mă întreb dacă trebuie să îmi cumpăr Windows Servăr, poate la ăla o ști și Microsoft să aplice update-uri fără restart.

13 Replies to “Fucking Updates, din nou”

 1. Acum 3 ani si ceva am patit si eu asta la birou, am mers la pauza de masa si cand vin se instalau updates. Dupa ce a fost gata, nu mai mergea nimic. Blue screen dupa login. Ala a fost momentu cand am zis ca recuperez proiectele de pe hard, sterg tot si bag linux. De atunci cam 2 ani am fost NUMAI cu linux si daca aveam nevoie de ceva aveam masina virtuala cu Windows. Apoi am cumparat un mac, apoi altul si tot asa si acum sunt pe Mac. Fiind programator e de 10 ori mai bun decat Windows. Dar ce sa vezi, din cand in cand si aici ma bazaie in dreapta sus sa fac restart sa puna ultima versiune de macOS. Sa revin la linux? :)) Hmm… tempting!

 2. Eu nu vreau să schimb sistemul de operare. Vreau doar să îl înjur. Am Linux și mă încurcă, nu îmi place sa lucrez zilnic pe el.

  Ca sistem desktop/workstation îmi e util cam ca răceala 🙂 .

 3. Oprești serviciul de update, apoi descoperi ca mai e un așa zis Update Orchestrator scheduled task. Scapi și de ăla (dar nu-i straighforward, ca nu ai drepturi, fuck) apoi nu te mai fute nimeni cu updateuri. Cînd vrei să faci cu mînuța, pornești serviciul de update, dai un update, apoi îl oprești la loc.

  Da, știu, suge. Dar mai bine așa decît să îți pierzi munca sau ce săpa computerul (că nu degeaba l-ai lăsat mergînd, mă gîndesc) că așa s-au gîndit niște imbecili de la MS că ar fi bine să ne bage pe gît.

  E vorba tot că ăia proști/handicapați au ajuns să dicteze trendul (ca la case, sau ce se mai dă zilele astea pe credit, lol). Iar imbecilii ăștia de la MS cu political corectnessul lor au făcut o soluție pentru ăștia mulți și proști (care folosesc OS-ul ăsta așa, piratat, doar la distracție și oricînd sînt gata să treacă la altceva). Aaaa… că ne-au futut pe noi ăia care chiar muncim cu asta? Și avem o investiție de mulți ani în platformă, cu scule, unelte de devzoltare, etc? No biggie. Să vezi numai ce-o să sugă pula cînd o să îmi iau următoarea sculă un Mac, și o să folosesc doar un Visual Studio Code și-mi bag pula în tot ecosistemul lor de căcat.

  Mi-am amintit că mai sînt unii la fel de retardați. Muie Vodafone, mă! Am fost abonat de cînd se chema Connex și nu era încă semnal la mine în urbe. ȘI plăteam 5k euroi/lună abonament (la mai multe numere, ce-i drept, cam 30 așa). Și primeam de banii ăia nici un sfert din ce primea orice nespălat care intra înr-un shop să-și ia cartelă. Le-am zis odată frumos, m-au ignorat. Ba am plecat cîteva zile în Austria la schi, pac 6K euro cost suplimentar. Am anulat tot. Ia să-mi mai luați acum pula în gură, că pun 3 euro pe lună pe o cartelă. Asta urmează să pățească și Micromuiesoftu.

 4. Mie odata updatesurile mi-au dat peste cap driverele SATA de nu mai vedea toate hddurile… De atunci am serviciul de updates permanent oprit.

 5. Uite de aia stau cu Win 7. Da, stiu: sunt un prost. Aia e. Prefer sa fiu prost dar sa nu am phooting cu update-uri, Fall Creators’ sloboz si ce mai imagineaza Microsoft zilele astea. Sa iti spun ca Win7 asta de lucru, e din 2012 and still going strong? Nu iti spun. 😀
  Aaaaa + imagine de backup facuta cu un cunoscut program free de imagine, in caz ca versiunea de lucru curenta se corupe in mod iremediabil.

 6. In WIn10 nu ajunge să oprești serviciul de update. Sînt niște scheduled tasks care “corectează” asta periodic. Dintre ele cele mai greu de găsit și kilărit e cel pomenit mai sus. Odată ce le-ați găsit și oprit, a se băga la cap că pentru fiecare scheduled task din ăsta este un fișier pe undeva. Care se șterge cînd reușiți să ștergeți acel task. Dar se va recrea la primul update/reparare pe care o face Win10. Nu și dacă faceți un folder nu numele ăla acolo, numa’ zic 🙂

 7. Iar ăștia de o dați superior cu WIn7, aveți o rablă de acum niște mulți ani pe post de placă de bază, așa-i? Că dacă ați fi încercat să puneți Win7 pe una recentă (ultimii 2 ani să zicem) ați fi aflat că Win7 nu are drivere de tastatură/mouse pe chipseturile moderne deci nu poți duce instalarea pînă la capăt.

 8. Eu pot sa pun Windows 7 pe “rabla mea” de laptop cumpărat anul trecut gen . Și nu rebuturi. Win7 de la producător . Alea low end si de jocuri probabil nu mai au drivere .
  Dar nu se pune problema așa.
  Știu să scot update-urile de tot, că le-am scos o dată dar apoi muncesc tot eu mai mult.
  Tot ce vreau e să mă mă întrebe și să nu își mai schimbe singur setările pe care le-am făcut eu , că nu stau la fiecare update să îl pândesc .
  Dacă se poate, dacă cer prea mult aia e, imi cer și eu scuze că vreau să fac bani mai ușor decât mai greu și fac ce face toată lumea

 9. Iar ăștia de o dați superior cu WIn7, aveți o rablă de acum niște mulți ani pe post de placă de bază, așa-i?

  Sigur, numai ca nu. Rabla asta e facuta anul trecut in martie. Eat this. 😀

 10. Asta ai încercat?
  “Configuring automatic update options
  Alternatively, if disabling the policy isn’t working, you can also use the Group Policy Editor to configure the Windows Update options to prevent updates from installing automatically on your computer.

  Use the Windows key + R keyboard shortcut to open the Run command.
  Type gpedit.msc and click OK to open the Local Group Policy Editor.
  Browse the following path:

  Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Windows Update

  On the right side, double-click the Configure Automatic Updates policy.

  Check the Enabled option to turn on the policy.
  Under the “Options” section, you’ll find a number of options to configure automatic updates, including:

  2 – Notify for download and auto install.
  3 – Auto download and notify for install.
  4 – Auto download and schedule the install.
  5 – Allow local admin to choose setting.
  You should select the option that best fits your preference, but option 2 – Notify for download and auto install is the closest to permanently disable automatic updates.

  Click the Apply button.
  Click the OK button.
  Once you’ve completed the steps, Windows 10 will no longer download updates automatically, and once new updates become available, you’ll get a notification to install them manually from Settings > Update & Security > Windows Update.

  At any time, you can revert the changes using the same steps, but on step No. 5, make sure to select the Not Configured option. Then reboot your device to apply the changes.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.