Delicatese românești

Căutam o sticla de vin bun romulan pentru o cină la un amic indian. În UK, da.

Că știu eu că sunt magazine romulane prin UK,mai peste tot . #romaniinuk.

Și am găsit chiar vreo trei cu “delicatese românești” în Reading. Serios. Căutați. Am fost în două dintre ele.

Ok, într-unul nu aveau vinuri deloc, dar în celălalt aveau și românești și moldovenești și poloneze; nici nu știam că polonezii fac vin, sau că le lipsește polonezilor emigrați poșirca națională.

Adică, să fim serioși , deși Romania nu e cunoscută international pentru vinurile bune ( românii beau cam mult ) am mai zis de minim 100 de ori că avem chestii bune aici. Și mă așteptam să mă prezint la indian la ușă cu ceva epic. Nu de alta dar omul mi-a făcut cadou o sticlă de Amrut Fusion – aviz amatorilor .

Și întru și le văd aliniate ca curvele pe centură, o sticlă mai poșircă, mai falsă și mai ieftină că alta.

La creme de la creme erau două sticle, una de Lacrima lu’ Ovidiu, din care a rămas doar numele și care acum e o poșircă spaniolă.

Și altul, Sânge de Taur. Super vin, da, ce să zic. Genul ăla pe care îl cumperi să-l bei cu o pizdă, că mă îndoiesc că doamnele beau așa ceva, sanchi ca s-o dai pe spate, în sensul de cu roatele în sus, iar a doua zi vă rupe durerea de cap pe amândoi.

Am ieșit în fugă de acolo.

În fuga mea am observat, la fel ca în celălalt magazin, alte produse din categoria delicatese românești, cum ar fi : iaurt Danone, cafea Jacobs, condimente Dr. Oetker și alte branduri “românești” încât îmi venea să îmi bag degetele în ochi.

Ăstea sunt produsele românești fără de care nu se poate trăi românește în UK ?

Nu știu dacă aveau și bere “românească” la pet – Neumarkt, dar e foarte posibil.

Nu o mai lungesc aiurea, ci ce vreau să spun e – fie cei care țin magazine cu produse românești sunt idioți, fie consumatorii lor #romaniinuk .

Îmi imaginez și eu o listă de produse românești care creează diversitate și chiar sunt apreciabile oriunde și pot fi chiar și chestii de consum precum iaurturi, dar băi, până la Danone mai sunt încă câteva branduri românești care produc aici și care chiar oferă măcar o frântură de gust autentic, că vorbim de Zuzu, Monor sau altele mai mici și mai de nișă.

Sau ceva mici(littleși), sau …

Da, știu că există și magazine românești in UK (Londra ) care vând produse mai de calitate, dar ceea ce am văzut în Reading este ca românii s-au obișnuit cu alimentația lor SH și o importă și în UK. O fi mai ieftin; dracu’ știe, că nu am întrebat de prețuri.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
5 years ago

Pai…te-ai dus la magazinul de muncitori care iau pe datorie ca sa gasesti ceva bun?

Manowar
5 years ago

Unul din alea 2 se numea “delicii romanesti”. Plm, poate al treilea era ala de lux :). Dar era mai departe de ajuns.

Da. La al treilea gaseai si malai.

Fery
Fery
5 years ago

Ba io am fost in milton keynes la magazinul romanesc si am luat miere ungureasca, go figure. Bine, colegul o luat bors sa faca ciorba. gg In schimb magazinele alea au dupa parerea mea, o mare utilitate: cand intri, zici ca ai ajuns printr-un loophole fix intr-un magazin intr-o fundatura de sat romanesc, de ala unde se da R22 pe caiet. Cand am intrat, vanzatoarea a continuat sa vorbeasca la telefon gen no worries, in schimb ne-a onorat cu o schimbare de pozitie la tejghea de unde sa vada ce jalim de pe raft #saracilor. Si de aia e foarte… Read more »

Fery
Fery
5 years ago

nu stii tu ce e aia #valoare. bors coaie, n-auzi?

Manowar
5 years ago

Ba, la alea te duci doar sa iei vreo chestie pe care nu o gasesti in supermarkets. Dar in ultima vreme au inceput si aia sa bage bors, afumatura etc.

Nu prea mai ai ce cauta pe la astea. Poate doar littlesi (se numesc smallsi, btw)

RV
RV
5 years ago

Eu am fost în Berlin (sonnenallee) și vindeau Pepsi. Pe lângă frutti fresh, e drept, dar Pepsi-ul era românesc!!!

Noaptea minții.

Fery
Fery
5 years ago

Astia aveau ‘suc’ de ala odios la cutie, ‘natural’, adus din romania, era mai scump ca ala din tesco. Si se si cumpara. Te doare bila.
Asta denota cum romanii au o dorinta refulata de a se autosabota. Incepand de la prostii de astea si terminand cu pisatul pe gard, ‘muncesc’ la identitate. Macar daca asa construiau o comunitate, dar de la aia care cer 50 de lire pt interviu la NINo la ce te poti astepta..

Maniax
Maniax
5 years ago

La magazinele romanesti in general gasesti chestii ieftine si proaste, eventual cumparate in tara la super oferta din super market si aduse pe naspa cu autcarul care vine zilnic. Ce sa-i faci, trebuie sa aduca oamenii ce cumpara clientii. Si sunt aproape sigur ca nu ar prea fi clienti pentru un Solo Quinta de exemplu (iti palce?). Insa daca tot ai mentionat vinurile. m-ai facut curios si am aruncat un ochi la monopolistii locali, si anume https://www.vinmonopolet.no/vmp/search/?q=romania si https://www.systembolaget.se/sok-dryck/?searchquery=Rum%C3%A4nien . Eu nu sunt mare bautor de vin si cunoscator si mai putin, dar vad ca tu le bunghesti. Mi se… Read more »

catalinx
catalinx
5 years ago

Solo Quinta am baut doar alb si nu imi place in mod deosebit. Dar da, ala e un vin respectabil. Lol. Ia uite unde mergeau vinurile romanesti bune, la export, si eu nu stiam :))). Eu le cunosc pe alea – parte din ele. Domeniul Bogdan e in zona Murfatlar si fac vinuri bunicele, dar cel mai important, sanatoase. Nu te doare capul. Contin putin sau deloc sulf si sunt mai bio asa. Din astea mai gasesti in hypermarket. Iar aia din Suedia sunt de la mine din zona. Podgoria Avincis este la Dragasani si ii apartine lui Valeriu Stoica… Read more »

Maniax
Maniax
5 years ago

Ok, mersi de detalii. Solo Quinta si eu am baut doar alb. Mi-a ramas in minte ca a luat ceva premiu international. Intr-adevar pare un vin bun, cel putin din putina mea experienta in domeniu. Cand mai ajung in RO o sa cumpar si o sticla roze, ca sotia e fana roze.

Cand mai cumpar vin pe aici o sa incerc unul romanesc daca zici tu ca sunt de calitate. Vad ca alea a lui Stoica sunt peste medie la nivel de preturi suedeze.

catalinx
catalinx
5 years ago

Cam tot asa e si calitatea la alea Avincis. Cam peste medie.

Maniax
Maniax
5 years ago

Daca tot vorbim de smecheri care fac vin pe la tine prin zona mi-am adus aminte de nenea Isarescu. Vad ca vinurile lui sunt la pret de supermarket pe site-ul lor. Ai baut? Cum ti se par?

catalinx
catalinx
5 years ago

Nu recomand. Sunt cateva interesante, dar calitatea nu e consistenta de la un an la altul, nici macar de la un lot la altul, cred. Negru de Dragasani e interesant, iar ala Cramposie Selectionata e baubil – de vara.
NU Sauvignon Blanc, Nici Cabernet nici Merlot. Tamaioasa Romaneasca si Syrah de la el nu am mai incercat ca m-am saturat de tepe luate cu celelalte.

mesterul
mesterul
5 years ago

șefu, e bun Amrut Fusion ăla?