Life in the UK. Asigurare Auto

Mă uitam eu la asigurări auto și rable demult. Și nu îmi plăcea ce vedeam , dar credeam că dau gaura în covrig cu niște tactici. Oricum vreo 680-700 și ceva de lire tot trebuia sa fi plătit pentru 2 persoane.

Când am cumpărat rabla am văzut că mai degraba 900 și nu mi-a convenit.

Si m-am prins de o chestie azi. Daca vreau sa fac asigurare azi pentru azi in UK, inseamna ca sunt un fraier caruia i-a expirat asigurarea, sau am cumparat masina si am nevoie de ea, deci “hai sa-l ardem pe taran”. Prea bine! Ca asa am facut eu asigurare de ieri pentru maine ca nu ma grabesc nicaieri. Si am gasit la Tesco ( da, lol) , comprehensive , adica CASCO, cu 780 de lire.

Eu nu am incredere in CASCO de la Tesco, asta ca sa fie clar, dar doar Third Party la altii era 850, deci muie. Eu vreau sa dau bani si sa merg pe strada. In prima faza.

In a doua faza, am vazut , odată trimis de comparethemarket.com pe site-ul lor, ca pot sa schimb asigurarea in Third Party + Fire and Theft Only si se recalculeaza la 680 de lire. Păi așa DA!

La care am mai pus eu un Motor Legal Protection, adică dacă mă face unul sarmale din vina lui și nu vrea să-mi plătească coșciugul, sau proteza de șold, după caz, îmi dau ăștia asistență și până la 100k lire bani de avocați ( care bănuiesc că nu-s așa mulți până la urmă ) să îl trag pe ăla la răspundere și să-i iau caii de la bicicletă și ce-o mai fi de tras pe el.

Și-am mai pus și-un breakdown cover, adică dacă ți se strică rabla în drum ( și cum am o mașina ieftină e posibil), să vină unii să te tracteze dracului de-acolo. Dacă nu ești mai aproape de 1/4 mile de casă, caz în care nu se justifică tractarea că soția e tânără, poate să-mpingă.

Și-am ajuns la 740 de lire, care e un preț tot mare, dar rezonabil având în vedere opțiunile și condițiile date. Presupun că ăștia care locuiți în UK de mai multă vreme plătiți mai relativ mai puțin. Gen , să vă fie de bine.

Dacă știți vreun asigurator de cacat ( echivalentul lui Euroins/Carpatica din Ro) care vinde RCA la 300 de lire să-mi spuneți și mie, că am 2 saptămâni să anulez cu costuri minime și nu pun valoare pe protecția pe care mi-o oferă mie asigurarea, că am bani să-mi iau altă rablă chiar acum, dacă o fac acordeon, iar de restul ( third party) se știeeee – nu-mi pasă câtuși de puțin.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
5 years ago

Cea mai buna metoda sa te asiguri e sa-ti iei masina ( chiar si second hand ) cat mai mare / solida / puternica in idea ca daca intra un bou in tine masina ta sa reziste mai bine. Exemplu e cazul cu huidu de la carcotasi care cu jeepul I-a omorat pe aia nevinovati care erau cu loganu.

Mike
Mike
5 years ago

Da, dar prin asta arati ca esti boss, la accident nu mori tu.

Stropic
Stropic
5 years ago

@Mike: cu exceptia cazului in care si ceilalti gandesc asa, si sansele sa te lovesti de o alta masina solida/mare/puternica cresc simtitor.

Si una e un accident cu 2 smarturi, fiecare la 50 kmh, si alta e 2 jeepuri solide la 120 kmh.

Buruc
Buruc
5 years ago

Asigurarea e pe 10 sau 12 luni?

Catalinx
Catalinx
5 years ago

12 luni